gulasz z batatami

Jednogarnkowa potrawa, łatwa i smakowita. Niby zwykły gulasz ale po dodaniu batata zyskuje egzotyczny smak. A , że wszelkie gulasze i zupy gulaszowe bardzo lubimy to eksperymentuję z nimi. Zobacz więcej
Można upiec zniego chipsy, można spróbować nawet ukręcić słodki makaron, alemożna również go nafaszerować! Wtym akurat przepisie: aromatycznym gulaszem zczerwonej fasoli idodatkiem masła orzechowego z Zobacz więcej
Niby wiosna, ale różnie to bywa. Czasami jest zimniej, straszniej i pada. Wtedy idealnie sprawdzi się gulasz z batatów, trochę słodki, trochę ostry, zdecydowanie sycący:) do przygotowania używam: Zobacz więcej
Już nie pierwszy raz przekonuję się, że z samych warzyw można wyczarować kulinarne cuda. Chociaż od czasu do czasu podjadam mięso, żywo interesuję się weganizmem i uważam, że jest on bardzo Zobacz więcej
Witamy! Ostatnio u nas się dużo dzieje - warsztaty, warsztaty i jeszcze raz warsztaty. Niedługo będzie relacja na blogu z naszego tour'u kulinarnego. Ciekawi? A dzisiaj odsłona obiadu rozgrzewającego Zobacz więcej
Bardzo smaczne danie, które można spożywać zarówno z kasza, ryżem czy makaronem albo po prostu samo, bo jest bardzo sycące. O ile pierwsze podejście do batatów nie zwaliło mnie z nóg to do tego Zobacz więcej
jeszcze, jesienny gulasz z grzybami i batatami, przyprawiony mielonym imbirem, cynamonem, kuminem, wędzoną papryką w proszku i zielem angielskim. W następnych wpisach postaram się opowiedzieć trochę Zobacz więcej
Długo gotowany gulasz wieprzowy, podlewany winem, z dodatkiem podsmażonego chudego boczku, batatów i papryki. Świetnie smakuje posypany posiekaną natką pietruszki i suszonym oregano. Prosty do Zobacz więcej
Gulasz na Guiness’ie z puree z batatów | LOVE EAT! LOVE EAT! Blog « Jaglane brownie bezglutenowe Gulasz na Guiness’ie z puree z batatów 17 lutego 2015 Przepis zaczerpnięty z Kwesii Smaku po lekkich Zobacz więcej
się w niczym niezakłóconym spokoju, ale głód był silniejszy. Poszedłem do kuchni. Nie wiem czy nagle znalazłem się w innym wymiarze, ale to co przed chwilą wpychało we mnie leniwca, nagle stało się Zobacz więcej
Gulasz z kaczych żołądków i puree z batata - Granat w kokosie Strona główna O mnie Moja filozofia odżywiania Kontakt Strona główna O mnie Moja filozofia odżywiania Kontakt Moje przepisy na dietetyczne Zobacz więcej
Szybkie i sycące danie jednogarnkowe. Można się nim zajadać prosto z miseczki lubz naleśnikami. Wołowina wspaniale przechodzi smakiem kapusty pekińskiej, zaś batat nadaje jejdelikatnej słodyczy. Zobacz więcej
Szybko i konkretnie. Zapraszam na soczewicowy gulasz. Zazwyczaj jak przyrządzam soczewicę to używam zielonej lub brązowej na gulasz, a pomarańczowej na zupę. Brązowa i zielona soczewica nie ma Zobacz więcej
Poniższe danie jest tak smaczne, że bylismy zmuszeni zerwać z tradycją prponowania tylko bardzo szybkich dań. Nietypowy, orientalny smak gulaszu uzyskujemy dzięki dodaniu kminu rzymskiego. Zamiast Zobacz więcej
ją jako prezent dla osoby, którą chcemy przekonać do zmiany nawyków żywieniowych. Przeglądając przepisy w książce trafiłam na gulasz z wieprzowiny i batatów. Zwrócił moją uwagę jako idealna pozycja Zobacz więcej
Na powitanie jesieni proponuję bardzo aromatyczny, rozgrzewający gulasz w stylu marokańskim. Niejest to stuprocentowy tażin (tajine), bo robiłam go w woku, a nie w specjalnym stożkowym garnku, też Zobacz więcej
gorąco! Scroll down for recipe in English Gulasz z karkówką, batatami i jarmużem (4 porcje) Składniki: 300 g karkówki pokrojonej w 2 cm kostkę 2 średnie bataty, obrane i pokrojone w kostkę szklanki Zobacz więcej
takim prostym i, wydawałoby się, niewyszukanym daniem, jak ów wegański gulasz, który chce Wam dziś przedstawić. Zresztą, nie mogło być inaczej, wszak składa się z samych moich ukochanych składników: Zobacz więcej
lub mięsa z jelenia (ja dysponowałam częścią zadnią zwierzęcia) ~ 250 ml octu ~ 20 ziaren jałowca i 4 ziarna ziela angielskiego ~ czubata łyżka rozmarynu ~ 100 gramów namoczonych i obranych migdałów Zobacz więcej
Dla tych co lubią połączenie słodkiego z ostrym ;) Wołowinę pokroiłam w drobną kostkę, podsmażyłam na rozgrzanym oleju, dodałamposiekaną cebulę iząbek czosnku, dusiłam pod przykryciem ok. 30min. W Zobacz więcej