gulasz z fasolki szparagowej

500 g mięsa od łopatki 500 g fasolki szparagowej 1 cebula 150 g pieczarek 3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 papryka czerwona 3 pomidory 2 szkl rosołu lub wywaru warzywnego sól pieprz zioła do smaku Zobacz więcej
Witam serdecznie Propozycja na trochę inny gulasz bo z fasolki szparagowej . Jest przepyszny i można go podawać z pieczywem , ryżem lub kaszą gryczaną . Będziemy potrzebować: 700 g fasolki szparagowej Zobacz więcej
! Składniki: 700 g fasolki szparagowej (żółtej lub zielonej); 500 g dobrej kiełbasy; około 700 g papryki (żółta, zielona, czerwona); 1 duża cebula; 300 g pomidorów; 6 łyżek oliwy z oliwek lub oleju; 5 Zobacz więcej
Gulasz to świetny przykład dania jednogarnkowego, gdzie smaki i aromaty składników pięknie się przenikają. Przygotowałam letnią wersję z dodatkiem fasolki szparagowej i cukinii dzięki czemu danie jest Zobacz więcej
) 15 dag fasolki szparagowej 2 duże cebule 2 łyżki masła pieprz mielony papryka mielona słodka 2 łyżeczki cukru przyprawa do zup i sosów ( do wyboru jaka używamy ) do smaku 3 szklanki wody Obrać i Zobacz więcej
Ostatnio na blogu prawie same przetwory, bo to ich czas. Jednak obiad od czasu do czasu też trzeba ugotować, więc dziś zapraszam na gulasz z karkówki z fasolką szparagową. Propozycja smaczna i sycąca, Zobacz więcej
Łatwa i w miarę szybka potrawka na bazie fasolki szparagowej i kiełbasy to świetna propozycja na niedrogi obiad w środku tygodnia. Warto przygotować ją właśnie teraz, kiedy fasolka i papryka są Zobacz więcej
kompozycji, gdyby nie przyprawy- curry indyjskie i kmin rzymski, które nadały gulaszowi niesamowitego charakteru. Gulasz warzywny z fasolką szparagową jest niesamowicie aromatyczny i rozgrzewający. Zobacz więcej
Taki gulasz gościł u nas w domu rodzinnym, ostatnio przepis przypomniała mi moja Mama i jestem pewna, że teraz już na pewno będę go robić częściej. Jest bardzo smaczny i prosty do zrobienia. Zobacz więcej
udźca wołowego 2 średnie marchwie 2 średnie cebule 300g zielonej fasolki szparagowej 250ml jasnego piwa 250ml bulionu warzywnego 1 łyżka octu winnego 2 ząbki czosnku liść laurowy 5 ziaren ziela Zobacz więcej
Dziś na obiadek proponuję pyszne młode ziemniaczki z koperkiem, podane z fasolką szparagową w towarzystwie gomasio oraz gulasz sojowy Orico :) Składniki: - młode ziemniaczki - koperek - odrobina masła Zobacz więcej
Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw Przepis na wegetariański gulasz. Składniki na gulasz z fasolki szparagowej (na 6-8 porcji): 450 g zielonej fasolki szparagowej, 1 duża cebula, 2-3 łyżki Zobacz więcej
Jestem wielką fanką fasolki szparagowej, więc jak zobaczyłam przepis na ten pomidorowy gulasz z fasolką szparagową, od razu musiałam go zrobić. Chociaż przepis jest prosty, smak całkowicie mnie Zobacz więcej
Co jeszcze można zrobić z grzybów shiitake? Gulasz oczywiście, nadają się do tego równie dobrze jak boczniaki. Potrzebujemy: fasolkę szparagową -ok. 100 gr kostkę sojową (bezdyskusyjnie chodzi o Zobacz więcej
Gulasz w letnim wydaniu. Pycha z ogórkami małosolnymi. ;) Gulasz z karkówki z fasolką szparagową, kukurydzą i salami Składniki: karkówka ok. 1,5 kg 2 łyżki mąki sól pieprz ponadto: słodka papryka - Zobacz więcej
Przepis autorski (mój). Proste, a jednocześnie smaczne połączenie składników może urozmaicić nie jeden obiad. Miękkie mięso, fasolka szparagowa i suszone pomidory - idealnie smakują z delikatnym Zobacz więcej
:) Dziękuję za odwiedziny i gorąco Was pozdrawiam! SKŁADNIKI NA 4-6 PORCJI: 400 g mięsa z piersi indyka 250 g mięsa z udźca indyka (waga bez skóry i kości) 2 łyżki oleju rzepakowego 250 g bobu 300 g Zobacz więcej
Turecki gulasz wołowy z fasolką szparagową Przepis na ten gulasz dostałam od osoby na stałe mieszkającej w Turcji. Ona zaś dostała go od rodowitej Turczynki, więc to, że tak właśnie jada się w Turcji Zobacz więcej
zaletą tego jednogarnkowca jest to, że można go przygotować dzień wcześniej i mieć pyszny obiad na drugi dzień, może nawet z dokładką albo powtórką na kolację ;-) Oczywiście świetnie nadaje się także Zobacz więcej
makaron i kurczaka. Gotujemy jeszcze parę minut ( u mnie to było ok 10 minut) i doprawiamy przecierem pomidorowym i ewentualnie solą lub pieprzem. Jeżeli zrobicie tak ogromny garnek dobra i wiecie, Zobacz więcej