gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw

Najlepsze są spontaniczne pomysły na nowe przepisy. Miałam ochotę na połączenie młodych ziemniaków z pomidorami pelati i tak powstał szybki, ale bardzo konkretny w smaku gulasz. Bez grama mięsa, ale Zobacz więcej
Mops w kuchni » Blog Archive Gulasz z fasolki szparagowej z kiełbasą - Mops w kuchni Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Paj wiśniowy 21 Lip Gulasz z fasolki szparagowej z kiełbasą Zobacz więcej
Gulasz wieprzowy z fasolką szparagowąz pewnością zasmakuje Twojej rodzinie! Łatwy do przygotowania obiad, z dodatkiem świeżych pomidorów, czerwonej papryki i fasolki szparagowej prosto z ogródka! Poza Zobacz więcej
Dzisiejszy obiad, jak wiele niestety od kilku miesięcy, przygotowany w tempie ekspresowym, z założenia z niewielką ilością pracy - czyli coś co prawie samo się robi i nie trzeba tego zanadto pilnować. Zobacz więcej
U mnie dziś kolejny gulasz , tym razem z fasolką szparagową i delikatną cytrusową nutką - a to za sprawą aromatycznych liści limonki. Mimo iż użyłam suszonych aromat w daniu był wyczuwalny. Zapraszam! Zobacz więcej
Błyskawiczna tania i prosta do zrobienia sałatka z fasolki szparagowej i jajek. Sycąca,pożywna i zdrowa! Składniki: 0,5 kg żółtej fasolki szparagowej 5 jajek sól i pieprz do smaku ok.5 łyżek majonezu Zobacz więcej
Czy są tu jacyś wielbiciele sałatki jarzynowej? :) Ja jestem wielką fanką tej klasycznej, bez której nie mogą obejść się żadne polskie święta, choć uwielbiam ją też bez okazji na co dzień. A najlepiej Zobacz więcej
Zupa z bobem, fasolką szparagową, groszkiem i serem feta to propozycja na bardzo aromatyczny obiad, przygotowany w oparciu o sezonowe warzywa. Począwszy od podsmażonych z czosnkiem młodych ziemniaków, Zobacz więcej
Zupa na lato. Fasolka szparagowa, młode ziemniaczki, moc zieleniny i feta - proste, pyszne danie :). Na podstawie przepisu na zupę szparagową "Kwestii Smaku". Składniki: 3-4 młode ziemniaki duża garść Zobacz więcej
Uwielbiam zupy z fasolką szparagowa, az zieloną fasolkąnajbardziej. Tym razem zamiast ziemniaków dodałam do niej ryż. Zupa wyszła sycąca i naprawdę bardzo dobra, polecam :) Składniki: 600 g Zobacz więcej
Uwielbiam fasolkę szparagową – żółtą, zieloną. Teraz mamy jej pod dostatkiem. Na początku sezonu zawsze do obiadu wcinamy fasolkę z bułką tartą, a potem zastanawiam się, co jeszcze można z nią zrobić. Zobacz więcej
Składniki: masło, bułka tarta, żółta fasolka szparagowa. sól, pieprz. Sposób wykonania: Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron, Wrzucić na wrzącą osoloną wodę. Gotować do miękkości 10-15 Zobacz więcej
Fajny pomysł na szybki obiad lub kolację.Leczo możemy przygotować również zimą z mrożonej fasolki.Podajemy z pieczywem. Składniki: 500 g fasolki szparagowej 400 g kiełbasy 2 papryki czerwone 2 cebule Zobacz więcej
Letnio, sezonowo, lekko i pysznie - dziś potrawka z warzyw - można ją zjeść jako samodzielne danie, lub potraktować jako warzywny dodatek np. do porcji mięsa. Uwielbiam takie dania. Składniki: 300 g. Zobacz więcej
Gulasz z fasolki szparagowej i innych warzyw Przepis na wegetariański gulasz. Składniki na gulasz z fasolki szparagowej (na 6-8 porcji): 450 g zielonej fasolki szparagowej, 1 duża cebula, 2-3 łyżki Zobacz więcej
Kiedy w pełni trwa lato jest też sezon na różne owoce, warzywa, których poza letnią porą nie dostaniemy świeżych. Dziś wykorzystamy przepyszną żółtą fasolkę szparagową! W moim rodzinnym domu mama Zobacz więcej
Zupa z fasolką szparagową i cynamonem » Jadłonomia · wegańskie przepisy nie tylko dla wegan Menu O mnie Cześć! Moja książka Mój program kulinarny W mediach Przepisy Rodzaj posiłku: śniadania do chleba Zobacz więcej
Połączenie mięsa wołowego z zielona fasolka szparagową z dodatkiem kaszy bulgur to danie kuchni tureckiej. Składniki 1kg zielonej fasolki szparagowej (użyłem mrożonej) 600 g wołowiny pokrojonej w Zobacz więcej
Dziś mam dlaWas pyszną sałatkę z młodych ziemniaków i fasolki szparagowej. Aby ją przygotować, zmodyfikowałam nieco przepis na popularną na sycylijskiej wyspie Panteleria sałatkę ziemniaczaną, znaną Zobacz więcej
Kotlety mielone wywodzące się z kuchni śląskiej. Przygotowałam je z mięsa wieprzowego (dawniej przygotowywano także z mięsa króliczego, dziś często wieprzowo-wołowego). W takim mięsie znajduje się Zobacz więcej