Przepis na gulasz z indyka

annakuklinska
annakuklinska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mojeprzepisy-ania
Gulasz z indyka z warzywami

Gulasz z indyka z warzywami 19807

Polecam pyszny gulasz drobiowy idealny dla dzieci z dodatkiem potartych warzyw. Do tego kasza, ryż lub ziemniaki. Składniki: - 400 g piersi z indyka - 1 cebula - 2 marchewki - 1 pietruszka korzeń - Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 1053

Kiedyś gulasze wydawały mi się strasznie praco i czaso-chłonne. Dziś jednak chętnie sięgam po takie rozwiązanie, stanowiące miłą alternatywę dla mięsa smażonego w panierce lub bez. I nie będę nic Zobacz więcej
jedzonko.tv
jedzonko.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedzonko.tv przepisy z filmami
gulasz z indyka

gulasz z indyka 1399

Nie jest to typowy gulasz, ma swoje 'tajne' źródła smaku, pikanterii, wyjątkowości i dodałam troszkę warzyw, aby go wzbogacić.W każdym razie to wszystko wychodzi mu na dobre, ma bogaty bukiet smaków, Zobacz więcej
Lamma
Lamma Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ToSmakuje
Gulasz z udźca indyka

Gulasz z udźca indyka 9180

Znakomity, bogaty smakowo gulasz. Mięso rozpływa się w ustach. Potrzebujesz: 1 kg mięsa z udźca indyka bez kości 0,5kg kiełbasy wiejskiej, chłopskiej lub podobnej 0,7 kg pieczarek 2 duże czerwone Zobacz więcej
Aga & TalerzPokus.tv
Aga & TalerzPokus.tv Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TalerzPokus.tv
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 778

Przepisy » Mięsa » Dla dzieci » Dużo i do syta » Gulasz z indyka » TalerzPokus.tv - przepisy kulinarne z filmami Przepis na dobre gotowanie Twoja książka kucharska LoginHasło Zapamiętaj mnie Zaloguj Zobacz więcej
Moja propozycja na pyszny obiad Zapraszam na gulasz Składniki - 60 dg piersi z indyka - 1 cebula - 1 marchewka - 1/2 szklanki groszku zielonego - przyprawa do potraw chińskich - kurkuma - pieprz - Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Gulasz z indyka.

Gulasz z indyka. 1350

Gulasz z indyka. Delikatny sos z mięsa indyka. Doskonały do kaszy, ryżu czy ziemniaków. Mięsko jest mięciutkie i pyszne. Składniki : * 500 g mięsa z indyka, * 1 duża marchewka, * 1/2 szklanki groszku Zobacz więcej
tysiagotuje
tysiagotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Mała Pasja
Dietetyczny gulasz z indyka

Dietetyczny gulasz z indyka 2542

Lekki, delikatny, dietetyczny gulasz z indyka z dodatkiem warzyw w lekkim koperkowym sosie zagęszczony otrębami owsianymi. Danie przygotowuje się bardzo szybko, polecam w szczególności osobą będącym Zobacz więcej
Bożena
Bożena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje domowe kucharzenie
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 1191

Kupiłam udko z indyka..zastanawiałam się co z niego zrobić...z początku były inne plany..ale czasem trza je zmienić..i tak oto zrobiłam gulasz..co prawda ja mało co robiłam..bo gulasz spokojnie Zobacz więcej
Wczoraj, zrobiłem gulasz z żołądków indyka. Lubimy tę potrawę, zwłaszcza, że gulasz jemy z kaszą, a ta jak wiemy jest bardzo zdrowa. Zresztą nie wiem, czy się ktoś ze mną zgodzi, ale kasza w kuchni Zobacz więcej
najsmaczniejsze
najsmaczniejsze Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
najsmaczniejsze.pl
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 1470

Gulasz zniknął z talerzyków bardzo szybko, to chyba dobrze o nim świadczy. Przygotowałam go z piersi indyka, z cebulą, pieczarkami i czerwoną fasolą, ale najciekawszego smaczku potrawie dodał świeżo Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 3154

Mięso drobiowe jest cenione i zalecane przy dietach. Ma wiele zalet. Do najzdrowszych zalicza się mięso z indyka. Dostarcza w 100 g około 140 kcal i prawie 30 g białka. Podczas ostatniej wizyty u nas Zobacz więcej
Indyki udomowili Aztekowie w czasach prekolumbijskich. Do Europy przypłynęły stosunkowo szybko, bo w 1497 r. Ale dopiero ptaki przywiezione w następnym wieku pozwoliły na rozwinięcie hodowli na Starym Zobacz więcej
Bardzo lubię lekkie gulasze w których proporcje mięsa do reszty składników są jak 1:3 . Jest to z reguły tyle samo mięsa co cebuli - a reszta to inne warzywa . W gulaszach drobionych dodaję z reguły Zobacz więcej
jestsmak
jestsmak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jest Smak
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 648

Od początku prowadzenia tego bloga to była moja najdłuższa 1,5 tygodniowa przerwa pomiędzy postami. Miałam pewien planowany zabieg, który spowodował mocne osłabienie, a antybiotyk skutecznie zwalał Zobacz więcej
Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakalajzyt
Gulasz z indyka

Gulasz z indyka 1616

Gulasz z indyka z warzywami to pyszne, delikatne danie dla dzieci. Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci Desery Dodatki Zobacz więcej
Przygotowałam dziś na obiad gulasz z indyka. Wcześniej przesmażyłam cebulę z pieczarkami. Mięso podgotowałam. Później dodałam pieczarki z cebulą, kostkę mięsną, przyprawę do gulaszu i indyka, oraz Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Gulasz z indyka II .

Gulasz z indyka II .  2610

Gulasz z indyka II . Lubię indycze mięso. Jest idealne do sosów, robi się miękkie dość szybko i jest naprawdę smaczne. Dziś kolejny gulasz z indyka, tym razem z selerem naciowym i fasolką szparagową Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Gulasz z indyka.

Gulasz z indyka. 1108

Gulasz z indyka. Składniki : * 600g mięsa z indyka, * 1 marchewka, * 1 cebula, * 1 czerwona cebula, * 1 marchewka, * 2 papryki ( ja użyłam czerwonej i żółtej), * ząbek czosnku, * bulion ( ja zrobiłam Zobacz więcej
Składniki: 1/2 kg mięso indyka gulaszowe, 6 łyżek olej rzepakowy, 4 łyżki mąka pszenna, 1 łyżka sól morska guerande Royal Brand, 2 sztuki ziele angielskie, 1 sztuka liść laurowy, 1 mała cukinia, 2 Zobacz więcej

Gulasz z indyka jest wyśmienitym pomysłem na zdrowy i lekki obiad. Sam indyk jest bowiem mięsem bardzo delikatnym i niskokalorycznym. Posiada wiele białka, witamin i minerałów. Jest szczególnie polecany przez dietetyków dla osób odchudzających się lub ceniących zdrowy tryb życia. Mięso z indyka jest jednak dość wymagające, łatwo je przesuszyć. Dlatego warto przygotować je w postaci gulaszu. Sos nada potrawie miękkości i delikatności.

Gulasz z indyka jest daniem obiadowym lubianym zarówno przez dzieci, jak i przez dorosłych. Możemy go przyrządzić na wiele sposobów, w zależności od swoich preferencji smakowych i zdolności kulinarnych. Doskonałym pomysłem może być przygotowanie gulaszu z indyka z dodatkiem grzybów. Mogą to być pieczarki albo grzyby leśne (świeże lub suszone). Na gulasz najlepiej wybrać udziec z indyka. Poza tym potrzebujemy cebuli, przypraw (soli, pieprzu, liska laurowego i ziela angielskiego), oleju i odrobiny mąki. Na patelni należy podsmażyć mięso z indyka, cebulę i pieczarki. Całość zalewamy wodą (około litra), doprawiamy i dodajemy sproszkowane suszone grzyby lub pokrojone na plasterki grzyby świeże. Gulasz z indyka gotujemy to momentu, aż mięso i grzyby będą miękkie. Aby zagęścić potrawę, pod koniec gotowania dodajemy do niej odrobinę mąki. Gulasz najlepiej smakuje z kaszą lub ziemniakami.

Gulasz z indyka możemy przygotować również w wersji na ostro. Mięso należy podsmażyć, a następnie dusić do miękkości z dodatkiem cebuli, papryczki chilli, koncentratu pomidorowego i papryki czerwonej pokrojonej w cienkie paseczki. Aby jeszcze bardziej zaostrzyć smak naszego gulaszu z indyka, możemy dodać odrobinę pieprzy cayenne i ostrej papryki. Zamiast świeżej czerwonej papryki, możemy dodać paprykę konserwową. Taki gulasz z indyka świetnie smakuje podany z plackami ziemniaczanymi. Chrupiące placuszki idealnie komponują się z ostrym sosem i delikatnym mięsem z indyka. Oczywiście gulasz możemy zjeść także z kromką świeżego chleba lub ziemniaki bądź kaszą.

Gulasz z indyka świetnie smakuje również w sosie słodko – kwaśnym. Mięso z indyka kroimy na małe kawałeczki i podsmażamy. Następnie dodajemy do niego kawałki ananasa i pokrojone warzywa: cebulę, marchewkę, pomidory i paprykę (żółtą i czerwoną). Gdy indyk i warzywa zmiękną, do gulaszu dodajemy syrop z ananasa, ocet, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko chwilę dusimy na małym ogniu. Gulasz z indyka w wersji słodko-kwaśnej najlepiej smakuje z ugotowanym ryżem.

Smaczną i ciekawą wersją gulaszu z indyka jest ta przygotowana z dodatkiem piwa. Pokrojone w kostkę mięso należy podsmażyć z dodatkiem czosnku i cebuli. Następnie dodajemy łyżeczkę musztardy, paprykę słodką mieloną oraz niecałą szklankę jasnego piwa. Całość chwilę gotujemy, dodajemy pokrojoną drobno marchewkę, przyprawy i bulion. Gulasz z indyka dusimy do momentu, aż mięso i marchewka będą miękkie. Na koniec możemy dodać odrobinę śmietany lub zagęścić sos mąką. Do tej wersji gulaszu możemy dodać również pokrojone w kostkę bataty oraz papryczkę chilli, dzięki czemu danie nabierze słodko-ostrego smaku.