gulasz z podrobów

Podroby to dla niektórych ludzi bariera nie do przekroczenia, tak samo jak owoce morza. Wiele osób nie jest w stanie ich zjeść.Razem z Piotrem uwielbiamy wszelkie podroby.Serca drobiowe i żołądki Zobacz więcej
Jedna z potrawprzyrządzanychprzez mojego połówka;) Pyszny gulasz z podrobów drobiowych....mniamm:)) 1 kg żołądków drobiowych 1 kg serc drobiowych 1 cebula 1 marchewka mała 1 pietruszka mała Kawałeczek Zobacz więcej
Jeśli, tak jak ja, kupujecie wiejskie kurczaki to wiecie, że kryją one specjalną niespodziankę. Podroby! Wielu ludzi nie do końca wie co z nimi zrobić, niektórzy się boją a jeszcze niektórzy Zobacz więcej
Oto kolejny pyszny sposób na podroby w diecie. Warzywa świetnie się komponują z żołądkami i serduszkami i tworzą aromatyczny, smaczny gulasz. Przygotowanie: 30 min, duszenie: 45 min – 1 h Danie dla: 4 Zobacz więcej
Podroby serca, żołądki drobiowe Kawałek słoniny lub boczku. Może być smalec. Cebula duża Trzy ząbki czosnku Grzyby suszone lub pieczarki Jeden mały ogórek kiszony bez środka Płaska łyżeczka pasty Zobacz więcej
Przepis jutro The post Gulasz z podrobów ( żołądki i serduszka drobiowe) z pieczarkami i marchewkami juniorkami appeared first on Smak na talerzu. Zobacz więcej
Nie miałam weny. Bo co napisać o kurzych żołądkach, drugich, zaraz po wątróbce, podrobach, które w ogóle przetwarzam. Przyszła wczoraj, po kolejnym odcinku Top Chefa. Uczestnicy programu musieli Zobacz więcej
Kaktus lubi podroby. Więc postanowiłam zrobić coś dla niego. Smacznego. Podrobowego. I jesiennego. Połączyłam drób z owocami. I makaronem. A wszystko dusiło się długo, długo. I wyszło pysznie. I Zobacz więcej
Mieszanina smacznych żołądków z kurczaka z warzywami, jak do rosołu i cukinii daje bardzo pyszny gulasz, idealny do ryżu, ziemniaczków, czy ulubionej kaszy. Składniki porcja na 2-3 osoby 40-50 dag Zobacz więcej
dużą szczyptę majeranku. Jak się ładnie zarumienią przerzucić do garnka w którym będziemy dusić nasz gulasz. Żołądki przesmażyć na tej samej patelni z dużą z taką samą szczyptą papryki i dodać do Zobacz więcej
Zaczynam poniedziałek podrobami, czyli gulaszem z żołądków indyczych. Nie wszystkim niestety dobrze się kojarzą, bo większość moich znajomych, nawet blogerów kulinarnych, nie jada takich potraw. Mimo Zobacz więcej
Duszone żołądki drobiowe - zawsze je lubiłam. Wiem, że niektórzy czują obrzydzenie na samą myśl o podrobach, ale przecież przed gotowaniem bardzo dokładnie się je czyści a dobrze przyrządzone są Zobacz więcej
Podroby nie wszystkim smakują chyba że są dobrze zrobione i wtedy Ci co nie lubią dziwią się że mogą być takie pyszne. Dzisiaj użyłam serc indyczych, bardzo chudziutkich i pysznych. Gulasz z dodatkiem Zobacz więcej
Wiem, wiem co powiecie – czy ten człowiek zgłupiał. Kto dziś je podroby. Ano ja. Podroby zostały zapomniane, znienawidzone i wyrzucone z jadłospisu Polaków. A to błąd! Nie ma nic lepszego niż smak Zobacz więcej
Podroby goszczą na Waszym stole czy omijacie je szerokim łukiem? Ja lubię wszelakie podroby i na naszym stole goszczą często. Czy to w postaci gulaszów, galaretki czy panierowanych z owocami jak np. Zobacz więcej
Bardzo lubię drobiowe podroby. Serduszka najczęściej serwowałam w formie gulaszu, z kaszą gryczaną bądź z jęczmienną. Dziś mała innowacja, mianowicie szaszłyki serduszkowe z boczkiem, papryką i Zobacz więcej
maciej_iwanski
maciej_iwanski Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Maćka
Gulasz drobiowy

Gulasz drobiowy 4551

0
Witajcie dzisiaj przepis na gulasz z podrobów drobiowych. Pewnie nie wszyscy lubią serduszka czy żołądeczki ale wbrew pozorom jest wspaniały. Składniki: 0,5 kg serc kurzych 0,5 kg żołądków kurzych 1/2 Zobacz więcej
Podroby nie są bardzo popularne w Polsce, jednakże lubię je, nie tylko za niską cenę. Są też niezwykle zdrowe i smaczne. Proponuję wam gulasz z serc drobiowych. Składniki: 600g serc drobiowych 3 małe Zobacz więcej
miraga
miraga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia co dnia
Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych 1897

0
Gulasz z serc drobiowych z ziemniakami i z surówką z marchewki i jabłka Składniki: sos: - serca drobiowe (u mnie indycze) - cebula - mąka pszenna - pieprz czarny mielony - 2-3 ziarka ziela Zobacz więcej