gulasz z polędwicy wieprzowej

. Zdecydowałam się na gulasz i choć gulasz mięsny to danie jednogarnkowe ja wolałam trochę pokombinować. Najpierw wymieszałam mięso z marynatą i pozostawiłam w chłodnym miejscu. Potem przygotowałam Zobacz więcej
Ta kapusta to ostatni składnik obiadu według "Davida w Europie". Mało składników i mało nakładu czasu :) Składniki: 1 nieduża kapusta pekińska 1 łyżeczka kminku Kapustę kroimy w paski, ale nie za Zobacz więcej
Urok tego gulaszu (w polskim rozumieniu tego słowa) polega na tym, że każdy kęs to niespodzianka: nie wiesz, na jaki rodzaj mięsa natrafisz: na soczystą polędwicę, delikatną cielęcinę, czy może na Zobacz więcej
Niezwykły gulasz z chrupiącymi plackami Taka podróbka placków po węgiersku, jak dla mnie o wiele lepsza niż owe placki. Gulasz niezwykle aromatyczny, rozpływający się w ustach do tego chrupiący placek Zobacz więcej
dajecie mi motywację do dalszej pracy nad blogiem. Polędwica to bardzo delikatne i smaczne mięso. Idealne do sosów i gulaszów. Podana z ziemniakami, kasza czy ryżem smakuje wyśmienicie. Nadaje się na Zobacz więcej
francuskim. Składniki: 0,5 kg mięsa wołowego (ja miałam polędwicę) 0,5 kg mięsa wieprzowego (ja użyłam łopatki) 3 marchewki 400 ml cydru jabłkowego 100 ml sosu sojowego 2 cebule sól pieprz oliwa mąka Zobacz więcej
i szczegółową poradą rzeźnika. Szynki, gulasze, klopsiki, kotlety, po prostu palce lizać. Szczególnie polecam przepis na Sałatkę z wołowiny z gorgonzolą i orzeszkami piniowymi, Pieczoną łopatkę Zobacz więcej
peggi
peggi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Peggi w kuchni
Pörkölt

Pörkölt 283

1
urozmaicać dodając nowe składniki. I wierzcie mi - z dnia na dzień robi się wtedy coraz pyszniejszy :-) Pörkölt PÖRKÖLT 0,5 kg polędwicy wieprzowej 2 duże cebule 250 ml domowego przecieru Zobacz więcej
Właśnie wróciłam z Akademii Kurta Schellera, od której jestem już nieco uzależniona i mimo piekarnikowego upału wzięłam się szybko do testowania nowych przepisów. Jak przystało na belferkę, musiałam Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
Dania z wieprzowiną

Dania z wieprzowiną 1365

1
kotlety z serem żółtym i pieczarkami lasagne łopatka zapiekana z serem mielonka ze słoika naleśniki z meksykańskim farszem pachnące kotlety mielone Parzybroda pierogi z mięsem pizza hawajska Zobacz więcej
Kolejna propozycja na świąteczny obiad polędwiczki wieprzowe z boczkiem, mozzarella i suszonymi pomidorami. Włoskie smaku należą do moich ulubionych i często goszczą na naszym stole. Polędwiczki Zobacz więcej
Dzisiaj propozycja dania bardzo szybkiego a jednocześnie różnorodnego. W 30 minut pokażę Wam jak połączyć pyszny gulasz warzywny z wieprzowymi medalionami i paprykowym ryżem. Oczywiście jeśli ktoś nie Zobacz więcej
polędwicy wieprzowej, pokrojonej w kostkę 4 cm 1 duża cebula, pokrojona w pióra 4 ząbki czosnku, posiekane 1 duży słodki ziemniak, pokrojony w kostkę (użyliśmy zwykłego) 375 ml jabłkowego cydru 500 Zobacz więcej
stopka
stopka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje gotowanie
Strogonow

Strogonow 3465

1
Zacznę od tego, że tradycyjny strogonow powinien być z wołowiny, ale po ostatnich przejściach z wołowiną raczej jej unikam, alergia :) I co tu zrobić, gdy masz akurat chęć na tego typu gulasz. Zobacz więcej
polędwicy wieprzowej, pokrojonej w kostkę 4 cm 1 duża cebula, pokrojona w pióra 4 ząbki czosnku, posiekane 1 duży słodki ziemniak, pokrojony w kostkę (użyliśmy zwykłego) 375 ml jabłkowego cydru 500 Zobacz więcej
agnieccha
agnieccha Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co w kuchni?
Strogonow

Strogonow 3822

0
Niewiele ludzi wie, że oryginalna nazwa popularnego strogonowa brzmi naprawdę Boeuf Stroganow i pochodzi od nazwiska rosyjskiego hrabiego Pawła Stroganowa. Początkowo była to wołowa polędwica krojona Zobacz więcej
środa, 08 sierpnia 2012 20:50 Pyszny gulasz zrobiony tym razem z wieprzowiny. Jest prosty do przygotowania, chociaż trochę pracochłonny. Delikatna, pieczona czerwona papryka, pyszny sos śmietanowy, Zobacz więcej
Oglądałam kilka dni temu na Kuchni+ program "David w Europie". I stwierdzam, że podoba mi się jego sposób gotowania. Poza tym można na niego patrzeć i da się go słuchać bo nie jest irytujący tak, jak Zobacz więcej
Hausik
Hausik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Do garów marsz
Placek po węgiersku

Placek po węgiersku 197

0
... Placki ziemniaczane zazwyczaj się udają... a sos... no cóż... nic prostszego... choć trochę pracochłonne... Uważam, że najlepsze smakują muśnięte kwaśną śmietaną i czerwoną, sproszkowaną papryką. Zobacz więcej
szynki wieprzowej bez kości, 1/2 kg polędwicy wołowej, 600g kurek, duża cebula, 2 duże marchewki, puszka czerwonej fasoli, łyżeczka ostrej papryki, łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki bazylii, Zobacz więcej