gulasz z rybą

Pikantny gulasz z papryki sosu pomidorowego i dorsza Czas: ok 1 godzina. Składniki: 250 g filetów białej ryby np. dorsza 5 dkg wędzonego boczku 1/2 czerwonej papryki świeżej 1 szklanka pasaty Zobacz więcej
Ostatnio zauważyłam, że po długim okresie przyrządzania ryb na parze, czy w piekarniku w rozmaitych formach i w towarzystwie różnych dodatków, głównie warzywnych, zaczęło mi coraz większą frajdę Zobacz więcej
kawa, która już nie działa. dziś ryba. inna, bo w gulaszu. jak ktoś, ja ja ma “do wyrzygania jeden krok” na myśl o smażeniu po raz n-ty ryby, polecam. czy “śmierdzi” rybą? cóż, u mnie w domu od Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Zestaw na sobotę

Zestaw na sobotę 44

0
Na dzisiejszy obiad gorąco polecam pikantny gulasz z ryb i pieczarek z buraczkami i ryżem. A na deser torcik z andrutów. Zobacz więcej
edzia1301
edzia1301 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
U Edytki w kuchni
(bez tytułu)

(bez tytułu) 76

0
Kardamon - do kawy wzmacnia działania pobudzające, likierów, do sałatek, sosów, pierników, deserów owocowych, musy jabłkowe, zup: rosołu, grochowej, owocowej; do naleśników, potraw z mięs, ryb, Zobacz więcej
Często robię kotlety z ryby i puree ziemniaczanego. Jest to potrawa trochę z tych na ciężkie czasy ( mały kawałek ryby, garstka ugotowanych ziemniaków). A co by było gdyby kotlety trochę ,, Zobacz więcej
Fascynuje mnie kuchnia tajska. Aromat i zapach limonki, trawy cytrynowej, Kafiru połączone ze smakiem mleka kokosowego, pasty curry ( lub przypraw na nią się składających). I ta różnorodność potraw- Zobacz więcej
To dziwne, że przez długi czas myślałam, że dobra ryba to tylko taka smażona w cieście. Jak mogłam nie wiedzieć, że rybka wspaniale smakuje w gulaszu? Że pasuje do niego jak ulał? Że to takie proste, Zobacz więcej
, gotujemy przez 10 minut. Dodajemy oczyszczone ryby pokrojone na kawałki , wlewamy wino. Dusimy przez 10-15 minut na bardzo małym ogniu. Ziemniaki mają być miękkie , a ryba ugotowana. Gulasz Zobacz więcej
agaimisia
agaimisia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MOJA ZAKRĘCONA KUCHNIA
Royal Brand

Royal Brand 105

0
Dzisiaj dotarła długo wyczekiwana paczka odRoyal Brand. Zawartość mile mnie zaskoczyła terazbędęszukać i smakować nowości by wykorzystać te smakowitości. W paczce znalazły się: trawa cytrynowa ryba w Zobacz więcej
Wpadłam do domu głodna. Wstawiłam zupę z czerwonej soczewicy i gulasz rybny. Ale on będzie za godzinę. Przynajmniej. Bardzo głodna zrobiłam coś z niczego.W lodówce resztka wędzonej ryby, jakieś Zobacz więcej
Chyba każdy zna jej smak. Mnie kojarzy się z domem rodzinnym. U mnie zazwyczaj w duecie z rybą lub gulaszem. Składniki: 300 g kapusty kiszonej 1 marchewka 1 jabłko 1 cebula kminek 1 łyżeczka cukru Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej
Gotuję w myśl w myśl zasady, że kuchnia to nie apteka. Mimo niezłej kolekcji książek kucharskich, przepisów nigdy nie trzymam się sztywno. Zazwyczaj inspiracją są dla mnie zdjęcia. Kilka lat temu Zobacz więcej