gulasz z serc indyczych

Pewnie są w naszym gronie miłośnicy podrobów i ich przeciwnicy. Ja należę do tej pierwszej grupy. Lubię wątróbkę, żołądki czy serca. Gulasz z wątróbek indyczych pokazywałam Wam już na blogu (przepis), Zobacz więcej
To danie należy do tych tanich, ale za to bardzo smacznych. Można kombinować na rożne sposoby, zamiast marchewki można dodać paprykę czerwoną, ogórek kiszony czy pieczarki. Nie ważne co, to i tak Zobacz więcej
i typów dań. Gulasz z serc indyczych to jedna z tych potraw, którą albo się kocha albo nienawidzi. Większość ludzi odstręcza jednak wizja zajmowania się podrobami. Tymczasem nie dość, że to bardzo Zobacz więcej
Podroby nie wszystkim smakują chyba że są dobrze zrobione i wtedy Ci co nie lubią dziwią się że mogą być takie pyszne. Dzisiaj użyłam serc indyczych, bardzo chudziutkich i pysznych. Gulasz z dodatkiem Zobacz więcej
Gulasz z serc indyczych z fasolą Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, ... Gulasz z serc indyczych z fasolą Tanie danie. Smaczne i sycące. Zobacz więcej
Dziś zapraszam na rozgrzewający... świetny na jesienne i zimowe obiady, czy kolacje... gulasz z serc indyczych. jak już pewnie pisałam mam to szczęście, że moja rodzinka bardzo lubi wszelkie Zobacz więcej
Gulasz z indyczych serc z papryką i selerem naciowym Potrawa, która ucieszy nie tylko podniebienie, ale i oczy. Pełna smaku i barw, których brakuje nam w panującej na zewnątrz zimowej szarości. Zobacz więcej
Serca indycze są bardzo wdzięcznym materiałem do przygotowania wielu smacznych i zdrowych potraw. Poza tym nie wymagają wielogodzinnego przygotowywania. Składniki: 70 dag serc indyczych 30 dag Zobacz więcej
Gorący, sycący i pikantny, idealny na jesienny obiad w fazie P+W Składniki dla 2 osób 30 dkg serc indyczych 1 czerwona papryka 20 dkg pieczarek 1 cebula 1 duża marchewka przyprawy kostka bulionowa Zobacz więcej
miraga
miraga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia co dnia
Gulasz z serc drobiowych

Gulasz z serc drobiowych 2125

0
Gulasz z serc drobiowych z ziemniakami i z surówką z marchewki i jabłka Składniki: sos: - serca drobiowe (u mnie indycze) - cebula - mąka pszenna - pieprz czarny mielony - 2-3 ziarka ziela Zobacz więcej
Oto kolejny pyszny sposób na podroby w diecie. Warzywa świetnie się komponują z żołądkami i serduszkami i tworzą aromatyczny, smaczny gulasz. Przygotowanie: 30 min, duszenie: 45 min – 1 h Danie dla: 4 Zobacz więcej
Kisiel bananowo – jeżynowy Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Gulasz z serc indyczych z fasolą Kisiel bananowo – jeżynowy W zamrażarce znalazłam jeszcze trochę mrożonych latem jeżyn, Zobacz więcej
serduszek indyczych 3 grubsze plasterki świeżego korzenia imbiru 1 średnia papryczka chilli płaska łyżeczka pieprzu cytrynowego przyprawa warzywna liść laurowy 4 ziarna ziela angielskiego Serca Zobacz więcej
Zupa podana od serca,dosłownie.. nie tylko ze przygotowana dlanajbliższychktórychsiękocha, ale dlatego zeskładasięgłówniez serc indyczych, zdrowego i pysznegomięsa Do przygotowania tego gulaszuużyłam Zobacz więcej
Pyszny gulasz z indyczych serduszek z dodatkiem pieczarek w połączeniu np. z kaszą pęczak to bardzo pożywne i tanie danie – doskonałe na obiad dla całej rodziny. Zdecydowanie nie jest to potrawa „na Zobacz więcej
Jednogarnkowiec z serc indyczych Nie wiem czy to zupa , czy raczej gulasz , w sumie to nazwa jest najmniej istotna , liczy się smak , a on jest obłędny . Wszyscy amatorzy podrobów powinni dać się mu Zobacz więcej
Zawsze jadłam gulasz z samych serc lub samych żołądków, zazwyczaj sam drób - albo kurak, albo indyk. A gęsie żołądki chodziły za mną od tak dawna. Muszę przyznać, że zaraz za wątróbką wszelaką, gęsie Zobacz więcej
danie wegetariańskie, jak również wykwintny dodatek do obiadu. Z gulaszem wołowym smakuje wyjątkowo! Trzeba pamiętać, że do przygotowania risotto potrzebujemy gorącego wywaru, u mnie był to rosół Zobacz więcej
chwilę podsmażyć 4. Dodać cebulkę i wodę 5. Zamknąć szybkowar nastawiony na 2 stopień 6. Od puszczenia pary gotować koło 28 min 7. Szybkowar odparować - Wkładając go do zlewu i puszczając na pokrywkę Zobacz więcej