gulasz z świni

{{headerMessage}}
Ozorki, maja tyle samo zwolenników co przeciwników, jedni je kochają, inni nienawidzą i nawet pod groźbą śmierci ich nie spróbują. Ja i córa należymy do osób, które ja uwielbiają, zazwyczaj jemy je w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Złote pszeniczne: - chrupiące skrzydełka w miodowo-kolendrowej pikantnej panierce - kurczak zagrodowy duszony z warzywami w piwie - sałatka z buraczków, bundza, orzechów laskowych i rukoli - halibut Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ze śniadaniem i bardzo blisko centrum:). Yellow Dog - nie polecam, dość drogo i jak dla mnie niesmacznie.Yellow Dog - ul. Krupnicza.Zupa z pierożkami wonton.Ryż z brzoskwiniami ok, ale boczniak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne natchnienie spod znakukuchni fusion - tym razem połączenie kuchni hinduskiej, chińskiej, arabskiej, polskiej i wogóle wszystkiego co miałam pod ręką. I tu od razu spiesznie donoszę, że mimo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
( w towarzystwie cebuli i wędzonego boczku) oraz do jajecznicy na śniadanie. Wieczorem przygotowaliśmy karkówkę na grilla , ale spróbowaliśmy jej symbolicznie, bo chłód i gotowe przysmaki Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 130

0
{{headerMessage}}
szanujący się gulasz powinien smakować. Boeuf Bourguignon: 800g wołowiny (polędwicy lub ligawy) 500g boczku (nie żadne plasterki tylko duży, ładny kawał świni) 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 kubki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisów dietetycznych, czy poradników ogranicza nas tylko do fileta z kurczaka bądź indyka. A przecież polędwica wieprzowa to najdelikatniejszy kawałek mięsa z całej „świni”. Kotlety są naprawdę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z piwem, spędzać czas w ogródkach piwnych, jednak o samym piwie wiemy niewiele, często ograniczając swoją wiedzę do tego że jest jasne lub ciemne, czy mocne, a ostatnio doszło niepasteryzowane. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wraz z bardzo czynnym udziałem Piotra/San Jacinto z Najsmaczniejszy Blog, który czynnie przyczynił się do przygotowania wędlin domowych i tuszonki. Pierwsze kilka godzin w piątek Panom zajęło Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kilometrów od wybrzeża. W miejscowości Castelbuono znajduje się kilka bardzo dobrze ocenianych restauracji. Jedną z nich jest Nangalarruni, która specjalizuje się w kuchni opartej na regionalnych Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Kokosowy bekon

Kokosowy bekon 52

3
{{headerMessage}}
główna Przepisy Kokosowy bekon 21 kwietnia 2016 Kokosowy bekon Danie: sosy i dodatki Dieta: bez cukru, bez orzechów, bezglutenowa Już wiem, jakie będą komentarze! Bekon jest przecież ześwini, poco Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chilifiga
Madryt na talerzu

Madryt na talerzu 116

0
{{headerMessage}}
"mięsnego" z niekończącą się imprezą. Tyle, że sprzedają tu nieco inne mięso. Na każdej ścianie wiszą szynkowe okazy serrano czy też delikatnej iberico z mięsa czarnychiberyjskich świńi zawrotnie Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Dolomity od kuchni

Dolomity od kuchni 56

0
{{headerMessage}}
, że na wysokości ponad dwóch tysięcy metrów potrzebna jest energia. Kuchnia regionalna, czyli taka, jaką preferowali górale to potrawy mączne i mięsne. Do morza daleko, a do owcy na hali zdecydowanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
? Do przygotowania tego dania użyłam mięsa, które pochodzi z hodowli Pana Sławomira Homeji. Jest to hodowla świń rasy puławskiej, które są karmione paszą bez GMO, bez dodatków genetycznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
owych czasach , cenne przyprawy nadawały mu niesamowitego głębokiego aromatu .. Suszone grzyby zawsze bywały pod ręka , bo nasze lasy w nie obfitują do dnia dzisiejszego..Nie jest to może dzik , Zobacz więcej
ST.G
ST.G Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ogrodnik w podróży
Niedźwiedzi ,schab kanapkowy

Niedźwiedzi ,schab kanapkowy 293

7
{{headerMessage}}
napakowanej chemią , gdybym miała więcej czasu i miejsca , to pewnie hodowałabym krowy , kury i świnie .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale wróćmy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w jagnięcej szynce - fondue serowe z ostrą papryką i kawałkami chleba do maczania - żeberka ze świni złotnickiej w sosie BBQ na bazie piwa - stek z sezonowanego antrykotu z sałatką z rukoli - gulasz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
11 marca) od rana jeszcze pomagałam przygotować degustację ( podjadając wspaniałą kiełbasę ze świni złotnickiej i gęsi ) a potem przeszłam do reporterskich obowiązków. Prelekcje na temat gęsiny i Zobacz więcej
Agacich
Agacich Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pysznezdrowosci
Dlaczego mięsa nie lubię...

Dlaczego mięsa nie lubię... 114

0
{{headerMessage}}
przeczytanie książki "Niebieskie strefy"). Okazuje się, że ludzi "przewlekle zdrowych" łączy jedno - wcale (albo bardzo rzadko) nie jedzą mięsa. Dlaczego tak jest?! Mnie do niejedzenia mięsa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oferta śniadaniowa oraz osobne menu dla dzieci. Przykładowe dania: kwaśnica z czerwonej kapusty z duszonym ogonem wołowym (9 zł), łazanki z cukinią, warzywami korzennymi i filetem z pstrąga w sosie Zobacz więcej