gulasz z świni

Ozorki, maja tyle samo zwolenników co przeciwników, jedni je kochają, inni nienawidzą i nawet pod groźbą śmierci ich nie spróbują. Ja i córa należymy do osób, które ja uwielbiają, zazwyczaj jemy je w Zobacz więcej
Złote pszeniczne: - chrupiące skrzydełka w miodowo-kolendrowej pikantnej panierce - kurczak zagrodowy duszony z warzywami w piwie - sałatka z buraczków, bundza, orzechów laskowych i rukoli - halibut Zobacz więcej
ze śniadaniem i bardzo blisko centrum:). Yellow Dog - nie polecam, dość drogo i jak dla mnie niesmacznie.Yellow Dog - ul. Krupnicza.Zupa z pierożkami wonton.Ryż z brzoskwiniami ok, ale boczniak Zobacz więcej
Kolejne natchnienie spod znakukuchni fusion - tym razem połączenie kuchni hinduskiej, chińskiej, arabskiej, polskiej i wogóle wszystkiego co miałam pod ręką. I tu od razu spiesznie donoszę, że mimo Zobacz więcej
( w towarzystwie cebuli i wędzonego boczku) oraz do jajecznicy na śniadanie. Wieczorem przygotowaliśmy karkówkę na grilla , ale spróbowaliśmy jej symbolicznie, bo chłód i gotowe przysmaki Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 129

0
szanujący się gulasz powinien smakować. Boeuf Bourguignon: 800g wołowiny (polędwicy lub ligawy) 500g boczku (nie żadne plasterki tylko duży, ładny kawał świni) 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 kubki Zobacz więcej
przepisów dietetycznych, czy poradników ogranicza nas tylko do fileta z kurczaka bądź indyka. A przecież polędwica wieprzowa to najdelikatniejszy kawałek mięsa z całej „świni”. Kotlety są naprawdę Zobacz więcej
napić się czując wszystkie jego smaki słodycz, gorycz, czasami lekką kwaśność. Idealne orzeźwienie. Każde z piw, które nam zaprezentowano było inne w smaku, lager mocny, gorzki, intensywniejszy, Zobacz więcej
przez nas wyrobami. Nasz zespół wykonał świetną robotę, której efekt możecie podziwiać na zdjęciach poniżej: Ja podczas przygotowywaniafaszerowanych roladek Piotr- San Jacinto podczas pracy. - Zobacz więcej
kilometrów od wybrzeża. W miejscowości Castelbuono znajduje się kilka bardzo dobrze ocenianych restauracji. Jedną z nich jest Nangalarruni, która specjalizuje się w kuchni opartej na regionalnych Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Kokosowy bekon

Kokosowy bekon 48

3
główna Przepisy Kokosowy bekon 21 kwietnia 2016 Kokosowy bekon Danie: sosy i dodatki Dieta: bez cukru, bez orzechów, bezglutenowa Już wiem, jakie będą komentarze! Bekon jest przecież ześwini, poco Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chilifiga
Madryt na talerzu

Madryt na talerzu 115

0
San Miguel, z ogromnym barem tapas pośrodku. Na pierwszy ogień poszły pimientos, małe zielone smażone papryczki, w których podono co dziesiąta jest pikantna. Do tego białe wino i patatas bravas - Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Dolomity od kuchni

Dolomity od kuchni 54

0
samo mięso! Zupy mają tłuste oka, kapusta kwaszona podawana jest z boczkiem, wszystkie sosy są mięsne. Wegetarianin może jeść makaron, weganin tartą marchewkę. Dolomity od kuchni, to zaczynając od Zobacz więcej
: - 500 g mięsa gulaszowego wieprzowego - 300 g buraków (upieczonych lub ugotowanych) - 200 g ogórków kiszonych - sól, pieprz - łyżeczka ziół prowansalskich - łyżka oleju - łyżka sosu sojowego - 2 Zobacz więcej
owych czasach , cenne przyprawy nadawały mu niesamowitego głębokiego aromatu .. Suszone grzyby zawsze bywały pod ręka , bo nasze lasy w nie obfitują do dnia dzisiejszego..Nie jest to może dzik , Zobacz więcej
napakowanej chemią , gdybym miała więcej czasu i miejsca , to pewnie hodowałabym krowy , kury i świnie .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale wróćmy do Zobacz więcej
) i Tytusem Czunikin-Krasowickim. Tomasz Jakubiak przygotował dla nas 12 przepisów na dania pasujące do trzech nowych gatunków Książęcego. Spójrzcie na menu: - cielęce kotleciki w ziołowej skorupce z Zobacz więcej
11 marca) od rana jeszcze pomagałam przygotować degustację ( podjadając wspaniałą kiełbasę ze świni złotnickiej i gęsi ) a potem przeszłam do reporterskich obowiązków. Prelekcje na temat gęsiny i Zobacz więcej
przeczytanie książki "Niebieskie strefy"). Okazuje się, że ludzi "przewlekle zdrowych" łączy jedno - wcale (albo bardzo rzadko) nie jedzą mięsa. Dlaczego tak jest?! Mnie do niejedzenia mięsa Zobacz więcej
przez jednego z dostawców hotelu Nest i było bardzo dobrej jakości. Było też bardzo chude – co niestety uniemożliwiło nam zrobienie smalcu i metki. Niemniej jednak wszyscy mieli pełne ręce roboty. Zobacz więcej