gulasz z świni

Ozorki, maja tyle samo zwolenników co przeciwników, jedni je kochają, inni nienawidzą i nawet pod groźbą śmierci ich nie spróbują. Ja i córa należymy do osób, które ja uwielbiają, zazwyczaj jemy je w Zobacz więcej
Złote pszeniczne: - chrupiące skrzydełka w miodowo-kolendrowej pikantnej panierce - kurczak zagrodowy duszony z warzywami w piwie - sałatka z buraczków, bundza, orzechów laskowych i rukoli - halibut Zobacz więcej
ze śniadaniem i bardzo blisko centrum:). Yellow Dog - nie polecam, dość drogo i jak dla mnie niesmacznie.Yellow Dog - ul. Krupnicza.Zupa z pierożkami wonton.Ryż z brzoskwiniami ok, ale boczniak Zobacz więcej
Kolejne natchnienie spod znakukuchni fusion - tym razem połączenie kuchni hinduskiej, chińskiej, arabskiej, polskiej i wogóle wszystkiego co miałam pod ręką. I tu od razu spiesznie donoszę, że mimo Zobacz więcej
Ubiegły weekend spędziłam bardzo pracowicie i przyjemnie. Na zaproszenie właścicieli hotelu Nest w Gnieźnie wraz z kilkoma osobami z Wielkopolskiej Grupy Blogerów Kulinarnych uczestniczyłam w Zobacz więcej
mlecznakrowa
mlecznakrowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mleczna Krowa
Boeuf Bourguignon

Boeuf Bourguignon 126

0
szanujący się gulasz powinien smakować. Boeuf Bourguignon: 800g wołowiny (polędwicy lub ligawy) 500g boczku (nie żadne plasterki tylko duży, ładny kawał świni) 1 duża marchewka 1 cebula 2-3 kubki Zobacz więcej
przepisów dietetycznych, czy poradników ogranicza nas tylko do fileta z kurczaka bądź indyka. A przecież polędwica wieprzowa to najdelikatniejszy kawałek mięsa z całej „świni”. Kotlety są naprawdę Zobacz więcej
ciemne łagodne: -żeberka ze świni złotnickiej w sosie BBQ na bazie piwa - gulasz jagnięcy duszony w ciemnym piwie z dodatkiem ziaren kawy - stek z sezonowanego antrykotu z sałatką z rukoli uff... Zobacz więcej
parzona(wg przepis San Jacinto) - wyroby szynkowarowe: szynkowa i golonkowa (od San Jacinto), schab faszerowany pieczony w całości w wykonaniu obu Piotrów -rolada z boczku faszerowana mięsem mielonym Zobacz więcej
kilometrów od wybrzeża. W miejscowości Castelbuono znajduje się kilka bardzo dobrze ocenianych restauracji. Jedną z nich jest Nangalarruni, która specjalizuje się w kuchni opartej na regionalnych Zobacz więcej
Jadłonomia
Jadłonomia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadłonomia
Kokosowy bekon

Kokosowy bekon 48

3
główna Przepisy Kokosowy bekon 21 kwietnia 2016 Kokosowy bekon Danie: sosy i dodatki Dieta: bez cukru, bez orzechów, bezglutenowa Już wiem, jakie będą komentarze! Bekon jest przecież ześwini, poco Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chilifiga
Madryt na talerzu

Madryt na talerzu 114

0
"mięsnego" z niekończącą się imprezą. Tyle, że sprzedają tu nieco inne mięso. Na każdej ścianie wiszą szynkowe okazy serrano czy też delikatnej iberico z mięsa czarnychiberyjskich świńi zawrotnie Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Dolomity od kuchni

Dolomity od kuchni 53

0
z pieczonymi ziemniakami. Do tego kiełbasy, często serwowane w postaci kotletów! Szynki suszone, nogi świń pieczone, żeberka jagnięce… A teraz dobra wiadomość, do tych wszystkich tłustych dań Zobacz więcej
owych czasach , cenne przyprawy nadawały mu niesamowitego głębokiego aromatu .. Suszone grzyby zawsze bywały pod ręka , bo nasze lasy w nie obfitują do dnia dzisiejszego..Nie jest to może dzik , Zobacz więcej
napakowanej chemią , gdybym miała więcej czasu i miejsca , to pewnie hodowałabym krowy , kury i świnie .. " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> No ale wróćmy do Zobacz więcej
w jagnięcej szynce - fondue serowe z ostrą papryką i kawałkami chleba do maczania - żeberka ze świni złotnickiej w sosie BBQ na bazie piwa - stek z sezonowanego antrykotu z sałatką z rukoli - gulasz Zobacz więcej
na degustację dla około 60 gości wydarzenia . Sporo się przy tym nauczyłam – jak rozbierać tuszki jagnięce i gęsie , jak zapeklować półgęski do wędzenia jak zamarynować jagnięce żeberka przed Zobacz więcej
przeczytanie książki "Niebieskie strefy"). Okazuje się, że ludzi "przewlekle zdrowych" łączy jedno - wcale (albo bardzo rzadko) nie jedzą mięsa. Dlaczego tak jest?! Mnie do niejedzenia mięsa Zobacz więcej
zamieniła się w następujące cudeńka: - kiełbasa biała wołowo-wieprzowa (we flaku i słoikach) Kiełbasa biała na pierwszym planie - szynka gotowana dwa razy krótko gotowana (przepis Joli) - szynka Zobacz więcej
są na swobodzie, a pożywienie często zdobywają same. Popularne są również dania przyrządzane z gęsi i kaczek. Kolejne odsłony węgierskiej kuchni bedą o słodkościach i tokaju. Widzę, że zagadka była Zobacz więcej