gulasz z żołądków indyczych

Zaczynam poniedziałek podrobami, czyli gulaszem z żołądków indyczych. Nie wszystkim niestety dobrze się kojarzą, bo większość moich znajomych, nawet blogerów kulinarnych, nie jada takich potraw. Mimo Zobacz więcej
Gulasz z żołądków to specjalność męża, tym razem ja pichciłam;) Wyszło super! Makaron A'la Italiana Muszla 1 kg żołądków indyczych Cebule 5 małych lub 3 większe Czosnek 3 ząbki Czosnek niedźwiedzi Zobacz więcej
gulasz z żołądków Dziś chciałem przestawić kolejny przepis na treściwą potrawę, dla odmiany przygotowaną z drobiu. Delikatny gulasz z indyczych żołądków, to o tej porze roku wprost Zobacz więcej
Danie dla amatorów podrobów i doskonałego, tradycyjnego, domowego jedzenia. Zdaję sobie sprawę, że nazwa nie brzmi zachęcająco, ba! ja sama dopóki nie spróbowałam żołądków zarzekałam się, że nigdy ich Zobacz więcej
The post Gulasz z żołądków indyczych duszony w jarzynach appeared first on Smak na talerzu. Zobacz więcej
Nie każdy lubi podroby, ale każdy powinien najpierw spróbować. Ja uwielbiam szczególnie żołądki, które pamiętam z dzieciństwa w sosie chrzanowym - PYCHA! Tym razem, przygotowałam je troszkę inaczej i Zobacz więcej
Pyszny i syty gulasz, podany z kaszą ... niebo w gębie! Na 4 porcje 0,5 kg żołądków z indyka 1 marchewka 1 pietruszka mały kawałek selera kawałekpora kilka ziaren ziela angielskiego 2 listki Zobacz więcej
Gulasz z żołądków indyczych - tanie danie, a z kurczaczych to tanie bardzo. Z 1 kg żołądków wyszło mi 6 porcji obiadowych. Pierwszy raz przygotowałam żołądki, ale bardzo nam przypadły do gustu, więc Zobacz więcej
Pewnie są w naszym gronie miłośnicy podrobów i ich przeciwnicy. Ja należę do tej pierwszej grupy. Lubię wątróbkę, żołądki czy serca. Gulasz z wątróbek indyczych pokazywałam Wam już na blogu (przepis), Zobacz więcej
Oto kolejny pyszny sposób na podroby w diecie. Warzywa świetnie się komponują z żołądkami i serduszkami i tworzą aromatyczny, smaczny gulasz. Przygotowanie: 30 min, duszenie: 45 min – 1 h Danie dla: 4 Zobacz więcej
Szybko, dużo i tanio czyli ... gulasz z żołądków drobiowych . Zawsze byłam sceptycznie nastawiona do wszystkich podrobów. Lecz za namową koleżanek z pracy ( jak zwykle ) postanowiłam zrobić coś innego Zobacz więcej
Podroby mają i swoich wielkich miłośników i przeciwników. Ich smak jest zupełnie inny, niepodobny do żadnego mięsa. Ja pierwszy raz w życiu kupiłam żołądki. Miałam ochotę ich spróbować, zwłaszcza, że Zobacz więcej
Z żołądkami drobiowymi sytuacja wygląda w ten sposób, że nieraz trzeba nieźle się nagłowić, żeby przyrządzić coś nowego a zarazem ciekawego. To moja trzecia potrawa z żołądków indyczych, ale myślę, że Zobacz więcej
Gulasz z indyczych serc z papryką i selerem naciowym Potrawa, która ucieszy nie tylko podniebienie, ale i oczy. Pełna smaku i barw, których brakuje nam w panującej na zewnątrz zimowej szarości. Zobacz więcej
Prawdę mówiąc, nie wiem czy Węgrzy przygotowują żołądki indycze w ten sposób. Tak je sobie wymyśliłam – w sosie zbliżonym do pörköltu (gulaszu wieprzowego). Wyszło bardzo fajne, przyjemne dla Zobacz więcej
Podroby wracają dołask napolskich stolach, aja pamiętam jak wdomu rodzinnym gulasz zżołądków znikał ztalerzy wtempie błyskawicznym. Dziś podzielimy się zWami przepisem, którysprawi, żenawet nie Zobacz więcej
! Gulasz z żołądków Składniki: żołądki drobiowe lub indycze kawałek słoniny lub smalec ze skwarkami lub bez, ew. olej dużo drobno pokrojonej cebuli (przynajmniej tyle co żołądków) sól pieprz słodka Zobacz więcej
. Bo sednem jest gulaszz żołądków indyczych przygotowany na fali sentymentu do domu rodzinnego oraz faktu, że posiadali je na targu sobotnim. Przepis przestudiowałam wcześniej, ale w momencie Zobacz więcej
nam będą: 1 kg mięsa wołowego (możemy rónież użyć bez problemu wieprzowiny lub nawet żołądków indyczych) połowę paczki papryki mielonej słodkiej połowę paczki papryki mielonej ostrej 400 ml Zobacz więcej
, jest ciekawszy. Składniki porcja na 2-3 osoby około 30 dag żołądków kurzych (odradzam żołądki indycze, które są kaloryczną bombą) 25 dag makaronu (użyłam makaronu z mąki razowej) 5-6 mięsistych Zobacz więcej