gulasz zrazowy

żarcie bez spinki
żarcie bez spinki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Żarcie bez spinki
Węgierski gulasz

Węgierski gulasz 1125

3
{{headerMessage}}
Węgierski gulasz Po powrocie zBudapesztu naszła mnie ochota na tradycyjny węgierski gulasz. Sprzedają go tam w każdej knajpie za ok. 1000 HUF-ów czyli jakieś 15 zeta. Jest naprawdę dobry chociaż na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz to danie jednogarnkowe, podawane zazwyczaj z kaszą gryczaną, ziemniakami, kluskami śląskimi czy plackami ziemniaczanymi. Mając okazję próbowania na wyjeździe kilku wersji gulaszu, między innymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mimo, że za oknem duchota naszła mnie ochota na gulasz, taki prawdziwy ciemny i mięsny. Dostałam ładny kawałek wołowiny zrazowej i wykorzystałam ją do zrobienia gulaszu. Wyszedł pyszny i wszyscy się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wołowina, ciemne piwo, słodycz miodu, ostrość imbiru.... idealne danie na takie dni jak dziś, jak jutro, jak te, które właśnie nadeszły! Było konkretnie, jedliśmy w ciszy, skupiając się na intensywnym Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj na małym przyjęciu organizowanym przez mojego synka, dla jego dziadków, z okazji ich Święta, wywiązała się dyskusja na temat dawno nie jedzonych potraw. To było zapalnikiem do stworzenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gulasz. Jednak potrawa jest bardzo udana, więc polecam jako odmianę. Z przepisu Nigelli. Składniki: 1 łyżka smalcu 20g wędzonego boczku pokrojonego w kostkę 2 cebule 1 i 1/2 łyżeczka ziela Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na Półwysep. Te doświadczenia ponownie utwierdziły mnie w przekonaniu jak piękne jest życie. Po powrocie do domu przygotowałam obiad, na który składały się cukiniowe placuszki i pikantny gulasz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo często jemy różnego typu gulasze zimą. Idzie jesień i nabraliśmy ochoty na gulasz w kolorze jesieni. Oczywiście jak gulasz - to z wołowiny, duszony przez parę godzin, a najlepszy następnego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
fajnie sprawdza się przy hamburgerach szponder (żeberka) – idealny do duszenia, gotowania, na wywar (również na rosół), zupy, gulasz, dania jednogarnkowe goleń – doskonały do powolnego gotowania, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy zadaję Mężowi pytanie, co ugotować na weekend, słyszę niemal zawsze: "gulasz węgierski" albo: "zupę gulaszową!" Właściwie mogłabym nie pytać, bo dzisiaj podczas obiadu usłyszałam: "mógłbym taki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie ma ludzi, prócz wegetarian, którzy nie lubią duszonej wołowinki. To danie, które można jeść i jeść. W dodatku daje niezliczone możliwości podawania. Ja robię to tak. Kupuję jeden kawałek wołowiny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witajcie moi drodzy Dziś mam dla Was ciekawa propozycje na obiad:) Gulasz węgierski podany z plackiem ziemniaczanym. Jako małolata placki ziemniaczane znałam tylko te które przygotowywała moja mama Zobacz więcej
crustanddust
crustanddust Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Crust and Dust
Jak zjeść krowę?

Jak zjeść krowę? 352

1
{{headerMessage}}
łącznej w dolnych partiach ciała krowy, czyli - cytując naszą ulubioną sprzedawczynię mięsa - „mają dużo kleju”). Najlepsze mięso na... steki - zrazowa, polędwica, rostbef, ligawa tatara - polędwica, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
...rodem z Malezji. Wołowina duszona w mleku kokosowym z aromatycznymi przyprawami i prażonymi wiórkami kokosa. Absolutnie cudowna. Wyglądem przypomina ciężki gulasz, jednak w smaku dominuje świeżość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień, a na jesień najbardziej lubię ciepłe potrawy. Sosy, zupy, mięsa itp. Dziś potrawa, która wymaga czasu i cierpliwości. Gulasz najlepszy jest następnego dnia, dlatego zazwyczaj robię go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wam słodzić plackami z banana i przepysznym ekspresowym torcikiem, dawno tutaj nie było mięsa. I wbrew temu, co myślą moi znajomi jem mięso, nie dużo, ale czasem po prostu trzeba. A najbardziej je Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gulasz z wołowiny po burgundzku to moje ostatnie odkrycie. Długo się do niego zabierałam, wołowina po burgundzku wydawała mi się po filmie „Julie i Julia” potwornie skomplikowana. A okazuje się, że Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Sarna w chlebie

Sarna w chlebie 723

0
{{headerMessage}}
Wczoraj większość z Was jako danie, które podałam w miseczkach chlebowych wytypowała żurek. Tym czasem moje miseczki były wypełnione czymś zupełnie innym - gulaszem z sarny. Gulasz jest moim kolejnym, Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Gulasz i pożegnanie

Gulasz i pożegnanie 319

0
{{headerMessage}}
jogurt lub serek. I znów zatęsknię za mięsem, wędlina i świeżymi pomidorami. Kto był, ten wie dlaczego :) Do Polski wrócę za niecały miesiąc. To będzie mój najkrótszy, jak do tej pory, pobyt w Zobacz więcej
Kasieńka
Kasieńka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Plate of Joy
Akademia CookUp - Wołowina

Akademia CookUp - Wołowina 99

1
{{headerMessage}}
Wołowina! Ile razy zastanawialiście się w sklepie, który kawałek wybrać? Co nadaje się do gotowania, co do pieczenia, a co do smażenia? Który kawałek mięsa wybrać - ten w ciemniejszym kolorze czy Zobacz więcej