gulaszowa w szybkowarze

zbawienie ;) Mięso też wyciągnęłam w ramach czyszczenia zamrażarki ;) Przy okazji wreszcie odważyłam się użyć naszego nowiutkiego szybkowaru, który dostaliśmy dzięki polskiej akcji Ireny i Andrzeja Zobacz więcej
Pachnący leśnymi grzybami, majerankiem i tymiankiem gulasz najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i malinowymi pomidorami. Składniki: mięso gulaszowe(wieprzowina) 500 g cebula 3 szt grzyby(podgrzybki, Zobacz więcej
Składniki: mięso gulaszowe z indyka 50 dag, kasza jęczmienna 1,5 szklanki, włoszczyzna 1 pęczek, kucharek 2 łyżki, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 4 sztuki, ziemniaki 6 sztuk, papryczka chili Zobacz więcej
U mnie na stole znów gości kasza, tym razem pęczak. Jest to jedno z moich ulubionych dań. Składniki: 1 kg mięsa gulaszowego ( wołowina albo wieprzowiną) 1 cebula 1 papryka czerwona 1 cukinia 1 Zobacz więcej
Zupa gulaszowa jest zupą bardzo pożywna, nie trzeba nic więcej robić i nawet największy głodomor będzie najedzony. Na patelni z odrobinką oleju smażyć drobno pokrojony boczek tak długo, aż się lekko Zobacz więcej
Składniki: ogórki kiszone 6 większe, woda 1 litr -woda z ogórków, włoszczyzna 1 pęczek, mięso gulaszowe z indyka 60 dag, ziemniaki 6 sztuk, ziele angielskie 4 sztuki, kucharek 1 łyżka, liść laurowy 2 Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 6 os. ; czas przygotowania ok. 3 godziny + czas moczenia ciecierzycy(6-8 h) 1 szklanka ciecierzycy 1-1,5 kg wołowiny gulaszowej lub pręgi 5 marchwi 1 cebula 1 zielona łodyga selera 2 małe Zobacz więcej
modkuchni
modkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
M od kuchni
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa 1197

0
Zupa gulaszowa Na jesienne obiady polecam pyszną, aromatyczną i bardzo sycącą zupę gulaszową! To jedna z moich ulubionych zup. Składniki (dla 6 osób): 450 g chudej wołowiny (np. rostbef lub antykotu Zobacz więcej
0,5kg gulaszowego mięsa wołowego (u mnie tym razem łopatka wieprzowa - nie narzekam, świetnie się sprawdziła, a sporo tańsza ;) ) 4 pomidory 2 strąki czerwonej papryki 4 średnie ziemniaki 4 cebule 3 Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Węgierska wariacja

Węgierska wariacja 213

0
to zupa bardzo gęsta, treściwa i rozgrzewająca. Zrobiłam ją na wołowinie, ale można wykorzystać i łopatkę wieprzową Do tego domowe zacierki i właściwie obiad mamy pełny, bo po talerzu takiej zupy Zobacz więcej
betty
betty Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bettycook
Domowa ćwikła

Domowa ćwikła 76

0
Kto nie lubi tego ostrego, zimnego smaku buraczków z chrzanem, który pasuje do bardzo wielu dań My z mężem osobiście nie wyobrażamy sobie bez niej pasztetu, aczkolwiek często gości na naszym stole Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Czerwony gulasz

Czerwony gulasz 168

0
min w szybkowarze (lub 1h w normalnym garnku z pokrywką), a przyprawiałam jak mięso już było miękkie. Nazwa czerwony lekko odbiega od finalnego koloru, jednak w większości jest z „czerwonych” Zobacz więcej
efrank
efrank Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniamniam
Gulasz z szybkowara

Gulasz z szybkowara 349

0
Nie bójcie się szybkowarów! Ostatnio moje 24 godziny są bardzo napięte - dla podobnych mi osób polecam to cudowne urządzenie, za pomocą którego mam gulasz gotowy w 30 minut... Gulasz z szybkowara 0,5 Zobacz więcej
skórkę z cytryny, drobno pokrojony imbir i liście laurowe - wymieszać. Przełożyć mięso na patelnię wymieszać i dodać pozostałą słodką paprykę, wymieszać. Po chwili całość przełożyć do garnka, zalać Zobacz więcej
wołowiny gulaszowej, pokrój na kawałki o wielkości 3 cm x 3 cm 2 duże cebule, obierz, przekrój każdą na pół, następnie każdą przekrój wzdłuż na 4 części i na koniec w poprzek na cienkie paseczki 1/2 Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Indyk w jabłkach

Indyk w jabłkach 132

3
Bardzo lubię połączenie mięs z owocami , a ten przepis to jeden z naszych ulubionych Tym razem wykorzystałam mięso gulaszowe, ale można wykorzystać też i inne części. Gulaszu takiego podstawowego nie Zobacz więcej
wywarem. Dodać kminek i gotować na średnim ogniu ,aż mięso zmięknie.(u mnie w szybkowarze 3 godziny) Gdy mięso będzie już miękkie,dodać łyżkę koncentratu pomidorowego,obrane pokrojone w łódeczki Zobacz więcej
Kolejny piękny dzień. Kolejny powód do radości i snucia planów. Kolejny pyszny obiad:) Dziś polecam zupę gulaszową z wołowiną i fasolą. Gdybym musiała opisać ją jednym słowem, powiedziałabym, że jest Zobacz więcej
pieprz tymianek ostra papryka pul biber dla osób lubiących ostrości Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oliwie, gdy się zeszkli dodajemy mięso pokrojone w gulaszową kostkę.Smażymy kilka minut, Zobacz więcej
... Aromatyczna i pachnąca... Przygotowywałam ją w szybkowarze, jak wszystkie zupy z mięsem i na mięsie. Oszczędność czasu niesamowita... Zupa gulaszowa z fasolą i cebulowymi grzankami 30 dag Zobacz więcej