gulaszowa wieprzowina

Moja wersja zupy gulaszowej z żeberkami, pieczoną papryką i pieczarkami, z razowym chlebem dla zagęszczenia. Pyszna i nie aż tak czasochłonna, jak jej tradycyjna wersja na wołowinie. Składniki: ok 1 Zobacz więcej
Jednogarnkowa potrawa, łatwa i smakowita. Niby zwykły gulasz ale po dodaniu batata zyskuje egzotyczny smak. A , że wszelkie gulasze i zupy gulaszowe bardzo lubimy to eksperymentuję z nimi. Zobacz więcej
Zimna nas nie opuszcza, więc zostajemy przy rozgrzewających potrawach. Kolejna wersja zupy gulaszowej, która posłuży nam jako danie główne jednogarnkowe. Do żaroodpornego naczynia wkładamy podsmażoną Zobacz więcej
Mięso trochę na sposób gulaszowy. Z węgierską pikantną pastą paprykową. Wieprzowina w pikantnym sosie potrzebujemy: - mięso (dowolne, może być nawet zmielone, możemy uformować pulpeciki) - paprykę Zobacz więcej
Pachnący leśnymi grzybami, majerankiem i tymiankiem gulasz najlepiej smakuje z kaszą gryczaną i malinowymi pomidorami. Składniki: mięso gulaszowe(wieprzowina) 500 g cebula 3 szt grzyby(podgrzybki, Zobacz więcej
Pyszne danie na rozgrzanie. składniki: 700 g wieprzowiny może być łopatka, kawałki gulaszowe lub szynka 2 l wody 300 g pieczarek 200 g papryki 1 cebula 300 g ziemniaków 2 łyżeczki majeranku 2 listki Zobacz więcej
Jak u mamy. Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, Zobacz więcej
Składniki: tłusta wieprzowina (np. gulaszowe) 1,5 kg podgardle razem ze skórką 0,5 kg małe płuco 1 wątróbka (cielęca, wieprzowa lub drobiowa) 0,2 kg marchew, seler, korzeń pietruszki, cebula sól, Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Zupa gulaszowa z dziczyzny

Zupa gulaszowa z dziczyzny 995

2
Dziś na językach danie-konkret dla prawdziwego łowcy smaku, brodatego drwala i myśliwego. Oprócz tego, że sycące i rozgrzewające, to jeszcze niezwykle aromatyczne. Przedstawiamy tradycyjną zupę Zobacz więcej
Składniki: - 50dag oczyszczonej i obranej dyni - 70dag wieprzowiny gulaszowej - 30dag pieczarek - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 czerwona papryka - 2 łyżeczki słodkiej papryki - ok. 2 szklanki bulionu Zobacz więcej
gulaszowego (u mnie wieprzowina) duża papryka albo dwie bulion lub kostka rosołowa przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra Przygotowanie: Ziemniaki ścieramy na tarce. Odlewamy nadmiar Zobacz więcej
Milena
Milena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Teen's Kitchen
Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa 2765

10
#36 Ta zupa jest idealna na chłodne, jesienne dni. Zapraszam na pyszną, rozgrzewającą zupę gulaszową. Składniki: - 40 dag wieprzowiny lub wołowiny na gulasz - 1 duża cebula - 1 marchewka - 1 Zobacz więcej
magdallena
magdallena Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blondynka Gotuje
Zupa Gulaszowa

Zupa Gulaszowa 1310

1
Wczoraj w zamrażarce znalazłam kawałek łopatki wieprzowej. Wymyśliłam, że dziś zrobię zupę gulaszową. Długo się gotuje, ale co tam,jest niedziela, mam czas i co? I mam obiad na dwa, trzy dni z głowy Zobacz więcej
ziemniaków 2 duże cebule, pokrojone w kostkę 2 łyżki masła 2 łyżki octu 750 ml wywaru mięsnego 400 g pomidorów, pozbawionych skórki i posiekanych w kostkę (użyłam z puszki) do ozdobienia- kwaśna Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Bogracz tradycyjny

Bogracz tradycyjny 1181

1
Kolejne danie jednogarnkowe, które możezastąpićcały obiad. Mięso, warzywa i gęsty sos zaspokoją nawet największy głód :) Do bogracza można dodatkowopodaćświeże pieczywo. Bogracz tradycyjny 600g Zobacz więcej
Zupa gulaszowa moich smaków Cudowna, rozgrzewająca, pełna aromatów - doskonała w mroźny dzień! Ja ją robię na wieprzowinie. Zupa gulaszowa moich smaków składniki: 1 kg. łopatki wieprzowej 2 duże Zobacz więcej
Gulasz wieprzowy,rzecz nadzwyczaj prosta.Mocno zakorzeniony w naszej kuchni,w wersji na nutę węgierską,lub klasycznie z cebulą.Dziś złamałam tradycję gulaszową-dodałam zupełnie "niegulaszowe" Zobacz więcej
Gęsta, pikantna, sycąca, rozgrzewająca zupa gulaszowa, która swoje pochodzenia zawdzięcza Węgrom. Zupa gotowana na bazie mięsa wołowego z dodatkiem wieprzowiny i warzyw. Swój intensywny kolor Zobacz więcej
U mnie na stole znów gości kasza, tym razem pęczak. Jest to jedno z moich ulubionych dań. Składniki: 1 kg mięsa gulaszowego ( wołowina albo wieprzowiną) 1 cebula 1 papryka czerwona 1 cukinia 1 Zobacz więcej
i zajrzałam do swojego starego zeszytu z przepisami. I co ? I jest ! * 1 kg wieprzowiny (łopatka, szynka) * 1 opakowanie mrożonki jarzynowej na zupę * 3-4 cebule * słoik papryki marynowanej wraz z Zobacz więcej