gulińskiego

ZOBACZ TAKŻE:

Kurs zdrowego odżywiania według Pięciu Przemian zakończył się zdobyciem książki Tomka Gulińskiego i Ewy Dobek. Autorzy obiecują zmianę nawyków żywieniowych i nastawienia do gotowania. W przystępny Zobacz więcej
Sałatka ze świeżych warzyw i sera korycińskiego Kilka liści sałaty, 1 pomidor, pęczek rzodkiewki, pęczek szczypiorku, 100 g ser koryciński z pomidorem, bazylią i czosnkiem, 2 łyżki śmietany 18%, sól i Zobacz więcej
FISH AND CHIPS – pyszna ryba, z domowymi frytkami, zielonym groszkiem przygotowana przez szefa kuchni wrocławskiej restauracji PAN FISZ Marcina Bagińskiego. Zapraszam do odwiedzania restauracji PAN Zobacz więcej
Nyhtökaura to zupełnie nowy fiński pomysł, produkt i smak. Co to jest? Nie znalazłam żadnego polskiego odpowiednika, ponieważ to jest ciągle nowy produkt i nie wiem, czy jest znany poza Finlandią. Zobacz więcej
Jeżeli właśnie spodziewasz się dziecka i jesteś pełna obaw dotyczących zbliżającego się wielkimi krokami porodu, to jest to post dla Ciebie. Są takie tematy, których jako (ponownie) świeżo upieczona Zobacz więcej
Łosoś pod pierzynką z sera korycińskiego z czarnuszką, moich ulubionych suszonych pomidorów i świeży koperek. Powiem Wam, że wyszło bardzo smacznie. Nadrobiłam moje zaległości jeżeli chodzi o ryby. Zobacz więcej
Lubicie masło orzechowe? No właśnie, ja też mógłbym je jeść łyżeczką. Wyobraźcie więc sobie moje szczęście, gdy dotarłem do Xiamen we wschodnich Chinach, a w moje ręce trafiła jedna z najbardziej Zobacz więcej
Przekąska ze starego zeszytu mojej mamy. Powiem tylko, że szyneczki zniknęły z talerza w mgnieniu oka Składniki: -10 dag twarożku tłustego homogenizowanego -1 łyżka chrzanu tartego lub ze słoiczka - Zobacz więcej
vegekolektyw
vegekolektyw Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
VEGE KOLEKTYW
TATAR Z WEGAŃSKIEGO ŁOSOSIA

TATAR Z WEGAŃSKIEGO ŁOSOSIA 24

Nie wiem czy nazwa potrawy jest najszczęśliwsza, mocno może kojarzyć się z mięsnym daniem, ale tak jak kotlety z fasoli czy mleko z migdałów bardzo dobrze naśladuje pierwowzór, dając bogactwo smaków, Zobacz więcej
Barwny korowód pełen przebierańców, kolorowe balony, tłumy ludzi w każdym wieku i stragany uginające się od bogato lukrowanych rogali – tak wyglądają imieniny jednej z najważniejszych ulic w Poznaniu: Zobacz więcej
6 marca minęło dokładnie 7 lat od emisji pierwszego, pilotażowego odcinka Kuchennych Rewolucji Magdy Gessler. Choć programu tego o dziwo nie oferuje żadna telewizja publiczna, on i tak realizuje swego Zobacz więcej
Whisky Bar 88 Poznań ul. Wyspiańskiego 26 - menu degustacyjne lato 2017 - Najsmaczniejszy BlogNajsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog Najsmaczniejszy Blog – przepisy, recenzje restauracji Menu Skip Zobacz więcej
W taką pogodę dobrze rozgrzewa zupa cebulowa z niebieskim serem pleśniowym (dodaj pokrojony do mocno podgrzanej zupy). Sanok - miasto Zdzisława Beksińskiego 1. Warto zobaczyć skansen, a kto Zobacz więcej
El Inti Grand Cru – gorzka francuska tabliczka 70% z peruwiańskiego Criollo. Craftowa El Inti to jedynajak dotąd czekolada, przy której po pierwszym gryzie z automatu pojawiło się takie oto Zobacz więcej
Nieśplik japoński zwany również: kosmatka japońska, miszpelnik japoński, groniweł japoński, nisperos… Pomyślałyśmy, że to może jakaś nowość, genetyczna krzyżówka? Okazuje się jednak, że był uprawiany Zobacz więcej
Witajcie :) ostatnio mam przyjemność próbowania przepysznych serów Korycińskich. Tym którzy o nich nie słyszeli troszkę opowiem. Sery Korycińskie wytwarzane są na miejscu z naturalnych i świeżych Zobacz więcej
Bardzo lubię kurczaka lub wieprzowinę w sosie słodko kwaśnym. Wypróbowuję różne przepisy, czy też zamawiam w restauracjach, by odnaleźć swój ideał. Danie z tego przepisu jest bliskie mojemu ideałowi i Zobacz więcej
Tak się zdarzyło, że byłam w zeszły weekend w Berlinie, na koncercie Dooma, no ale jak już się tam było to należało odwiedzić jakieś knajpy z dobrym wegańskim jedzeniem i pobawić się w świnię, że tak Zobacz więcej
abbra
abbra Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moje kucharzenie
Berlińskie ciasteczka twarogowe

Berlińskie ciasteczka twarogowe 114

Nieskomplikowany przepis + minimum składników = pyszne ciastka :) Robi się je naprawdę szybko (pomijając czas chłodzenia). Strukturą przypominają ciasto francuskie. Szybko znikają z talerza ;) Polecam Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: