gyoza

Smakalajzyt.pl
Smakalajzyt.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakalajzyt
Gyoza

Gyoza 581

0
{{headerMessage}}
Gyoza przepis na obłędne japońskie pierożki z wieprzowiną i warzywami Smakujemy nie tylko jedzenia! Kontakt Składniki Tu jedliśmy Przepisy Dania azjatyckie Dania główne Dania dla dzieci Desery Dodatki Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Gyoza

Gyoza 674

0
{{headerMessage}}
kolejności zabrałam się za robienie pierogów, które znałam, choć do tej pory, jedynie jako ich konsumentka). Japońskie pierożki gyoza już wykończyliśmy. Większość na świeżo, jeszcze tego samego dnia, Zobacz więcej
kulinarnawyspa
kulinarnawyspa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna Wyspa
Pierożki gyoza

Pierożki gyoza 257

0
{{headerMessage}}
1/3 - 1/2 łyżeczki soli SOS: 2 łyżki oleju rzepakowego pół łyżeczki płatków chili łyżka soku z cytryny 2 łyżi sosu sojowego DODATKOWO: olej rzepakowy do smażenia Tradycyjne japońskie pierożki gyoza, Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Pierogi Gyoza

Pierogi Gyoza 484

0
{{headerMessage}}
Przepisy na dania mięsne Przepisy na desery Przepisy na grilla Przepisy na makarony Przepisy na przetwory Przepisy na przystawki Przepisy na ryby Przepisy na sałatki Przepisy na sosy / dipy Przepisy Zobacz więcej
katarzynakachel
katarzynakachel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Katarzyna Kachel
Pierożki gyoza

Pierożki gyoza 50

4
{{headerMessage}}
przygotowują je głównie na parze, natomiast Japończycy przygotowują je zupełnie inaczej co ma duży wpływ na efekt końcowy. W Japonii popularne są zatem pierożki gyoza. Małe, misternie zlepione Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierożki gyoza robiłam pierwszy raz, w zasadzie farsz po ustaleniach w sieci nie różni się od tradycyjnych pierożków orientalnych więc zrobiłam farsz po mojemu :-) Z lepieniem akurat takich zakładek Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat od kuchni
Ciasto na Gyoza

Ciasto na Gyoza 289

1
{{headerMessage}}
przepisów na to ciasto) sztuk 2 na zwykłe pszenne ciasto z mąki, ewentualnie soli i wody, kupić to co u mnie w mieści nieosiągalne, czyli gotowe zapakowane krążki, czy też siąść i płakać nad uwagami, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są rewelacyjne. Hmmm...sprawdziłam przepis, szybki przegląd lodówki wszystko jest to czemu nie będzie dobra zabawa. Wykonanie nie jest trudne warto wypróbować przepis i przenieść się w kulinarną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubie klasyczne dania mięsne zamieniać na wersje wegetariańskie. Tak właśnie powstały japońskie pierożki gyoza. Klasycznie przygotowuje się je z wieprzowiną – ja zrobiłam wersję bezmięsną. Jako Zobacz więcej
borgia
borgia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Świat od kuchni
Gyoza - japońskie pierożki

Gyoza - japońskie pierożki 246

0
{{headerMessage}}
Kilka lat temu trafiłam na fajny przepis na japońskie pierożki Gyoza. Pamiętam, że były z wołowiną - co wcale nie było standardem. Przepis odpisałam na karteczce, ale niestety karteczki mają to do Zobacz więcej
malgoshka
malgoshka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary
Japońskie pierożki gyoza

Japońskie pierożki gyoza 340

1
{{headerMessage}}
Japońskie pierożki gyoza Yukiko, której przy okazji rozmowy o polskiej kuchni zaprezentowałam woreczek zamrożonych wigilijnych pierogów, wykrzyknęła z radością: “O, gyoza!” Faktycznie, są do siebie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
O chińskim rodowodzie, jak wiele japońskich potraw. Wskazuje na to nawet nazwa. W Chinach to jiaozi, w Japonii gyoza. Bardzo w Kraju Wschodzącego Słońca popularne, jako przekąska raczej niż główne Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Do mojego farszu jako bazy użyłam wegetariańskiego „mięsa”, czyli suszu sojowego, który można kupić w większości sklepów. Jeśli jednak byłby problem z jego kupnem można zastąpić go na przykład „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam kompot z suszonych owoców o każdej porze roku ale zawsze zostają owoce i niekoniecznie mamy na nie ochotę. Oto jak w prosty sposób wykorzystać je i stworzyć przepyszne danie. Pierożki gyoza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
powoli. Ciasto powinno być elastyczne i nie kleić się do rąk. Jak będzie za twarde lub będzie się kruszyć dodać nieco wody, gdy będzie zbyt lepkie dosypać maki. Grzyby shiitake drobno posiekać. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Panie, Panowie... Kuchnia japońska, za sprawą artykułów, które od paru tygodni piszę, na dobre zadomowiła się w moim menu... W dzisiejszej publikacji "Japonia na talerzu: azjatyckie pierożki gyoza" Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś na obiad pochodzące z Chin pierożki gyoza, bardzo popularne w Japonii. Bardzo ciekawe połączenie trzech sposobów obróbki termicznej: pierożki do połowy gotują się w wodzie, część wystająca ponad Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten post dodaje się sam - ja już jestem na majówce :) wyjechałam i będę się gniotła pod namiotem aż do niedzieli, za jedyną wygodę kuchenną mając nóż sprężynowy i drewnianą miskę, ale czego się nie Zobacz więcej
black.plate
black.plate Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Black Plate
Pierożki gyoza

Pierożki gyoza 74

2
{{headerMessage}}
Składniki: 300g wieprzowiny (słn), 2 łyżki sosu sojowego (sn), szczypta soli (słn), woda (sł), 2 łyżki octu ryżowego (k), szczypta kurkumy (g), jajko (sł), olej (sł), kawałek kapusty pekińskiej (o), Zobacz więcej