Przepis na gza

Powiązane przepisy:

Fundacja WIP (Warto Ich Promować) organizuje VII edycję akcji rekomendującej warszawską gastronomię „Warszawa od kuchni”. Tegoroczna akcja przebiega pod hasłem „Wrócę tu!”. Konkurs jako jedyny szczyci Zobacz więcej
Kilka dni na wsi, piękna pogoda, odpoczynek i wiele sezonowych owoców. Wczoraj nazbierałam 2,5 litra jeżyn. Piękne, aromatyczne, nieodłączny element wakacji i lata. Polecam wszystkim. Pomijając drobne Zobacz więcej
Goszka
Goszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
To co kocham
Gulasz z boczniaków i cukinii

Gulasz z boczniaków i cukinii 1204

Następna potrawa z serii zdowego żywienia. Jest to gulasz z boczniaków i cukinii, gzie smak podkręciłam suszonymi pomidorami. Gęstości nadaje mu mieszanka zdrowych pestek i orzechów. Danie zdrowe, Zobacz więcej
aniamat
aniamat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
coolandminty
GOŁĄBKI Z PIECA

GOŁĄBKI Z PIECA 113

Delikatne i rozpływające się w ustach gołąbki z pieca z pysznym, prostym sosem pomidorowym, który idealnie komponuje się z kapustą oraz mięsno - ryżowym farszem. Pieczenie nadaje kapuście wyjątkowy Zobacz więcej
Izabela P.
Izabela P. Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Bulgur w dwóch odsłonach

Bulgur w dwóch odsłonach 106

Bulgur jest rodzajem kaszy, którą uzyskuje się z pszenicy durum. Ziarna najpierw się gotuje, następnie suszy, a w końcu rozdrabnia pozbawiając otrąb i zarodków pszennych. Kaszę tą kupuję w małej, Zobacz więcej
Magda Mirabelles
Magda Mirabelles Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
les mirabelles
Kosiarz

Kosiarz 138

Największą zaległością są pyszności akacjowe, które czekają na swoją premierę medialną od kiedy kwitły akacje- czyli jakieś dwa tygodnie. SYROP AKACJOWY ok. 250 ml kwiatów akacji ok. 250g cukru ok. Zobacz więcej
Kochani zgodnie z obietnicą małe podsumowanie Gali „Złote Widelce 2018”. Poniżej znajdziecie listę laureatów i parę zdjęć. Zapraszam do lektury i oczywiście odwiedzenia zwycięzców plebiscytu. W dniu Zobacz więcej
Nawet nie wiadomo kiedy minęło dziesięć lat w służbie jaśnie pana śledzia. Spotykamy się po raz nie wiadomo który, nie wiadomo nawet ile dań ze śledzi już zrobiliśmy, pewnie blisko tysiąc. Wydaliśmy Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szóste niebo
kremowa zupa z pora

kremowa zupa z pora 75

Zima nie odpuszcza :-/ Już chyba wszyscy mają dość...Szukamy ciepła gdzie indziej, wszędzie, gzie to tylko możliwe... Proponuję taką pyszną, kremową, rozgrzewającą zupę. składniki: kawałek kurczaka Zobacz więcej
Metadieta
Metadieta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Metadieta
APTECZKA W BUTELECZCE

APTECZKA W BUTELECZCE 44

Po raz pierwszy zachwyciłam się nim, kiedy moja świeżo co nacięta kuchennym nożem skóra zagoiła się na moich oczach…Potem jeszcze wielokrotnie, w różnych sytuacjach, korzystałam z tego cudownego Zobacz więcej
Rewelacyjny dodatek do mięsa, jakim jest Przyprawa do schabowych firmy Rafex, charakteryzuje się niebywałym aromatem. Bardzo podoba nam się ten lekki posmak ostrości, no i oczywiście nasz ulubiony Zobacz więcej
Pyry z gzikiem to postna potrawa pochodząca z Wielkopolski. Słowo "pyry" (czyli ziemniaki tudzież kartofle, co zapewne wszyscy wiedzą:)) pochodzi od Peru - bo stamtąd przecież ziemniaki przyjechały, a Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
koniec lipca 2012

koniec lipca 2012 68

koniec lipca 2012 Półmetek wakacji, uciekł nam lipiec nie wiadomo kiedy. Pogoda nie rozpieszczała, straszyła burzami, wiatrami i gradem. Pomimo to, jesteśmy opaleni, zrelaksowani i szczęśliwi :) Zobacz więcej
Klasyka smaku na Tłusty Czwartek. I już wiem, że pączki z cukierni na moim stole nie zagoszczą! Polecam ten sprawdzony przepis. Składniki : * pół kg mąki pszennej * 1/5 kostki świeżych drożdży * 3 Zobacz więcej
W lesie, jak zawsze na koniec roku szkolnego pojawiły się pełne apetycznego fioletu jagodowe pola. Miałam to wielkie szczęście, że całe moje dzieciństwo mieszkałam w miejscu, gzie woda spotyka się z Zobacz więcej
W Nowym Targu zaczęło się lepiej dziać na rynku gastronomicznym. Będąc z Pyskówka załatwić kilka spraw, zgłodnieliśmy i przypadkowo odkryliśmy Bar Mleczny „u Mamy” Zapraszam do lektury…. Każdy z Zobacz więcej
Po solidnym śniadaniu, jakie proponowałem w poprzednim odcinku, plażowicz jest gotów na kolejne atrakcje. Po ciężkiej nocy w plażowych klubach może chcieć odpocząć w cieniu albo może wybrać się na Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Brzoskwiniowy herbatnikowoec

Brzoskwiniowy herbatnikowoec 100

Dziś przepis na cisto znalezione w gazetce Gotuj krok po kroku nr 7/2013. Prosty w wykonaniu, choć nie robi się go za jednym zamachem, tylko trzeba poczekać między innymi na galaretkę. Przepis dodaję Zobacz więcej
Kiedyś uwielbiałam rysować. Marzyłam by zostać artystką, by niesiona natchnieniem twórczym zarywać noce, chadzać do galerii, bywać wśród artystycznej śmietanki, wędrować poprzez łąki, lasy ze sztalugą Zobacz więcej
Recenzja Niño Viejo, Barcelona Zachwyceni wieczorem spędzonym w Bodega 1900, rozmarzyliśmy się na myśl o pozostałych restauracjach Alberta Adria ( Brat Ferrana Adria, szefa kuchni legendarnego El Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: