hachis parmentier

{{headerMessage}}
...czyli danie z historią. Swoją nazwę zawdzięcza francuskiemu farmaceucie i dietetykowi Antoine-Augustin Parmentier, który po odbyciu podróży do Irlandii, odkrył zdrowotne właściwości ziemniaków Zobacz więcej
Vive la cuisine!
Vive la cuisine! Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vive la cuisine!
Hachis Parmentier

Hachis Parmentier 34

0
{{headerMessage}}
ViveLaCuisine • Hachis Parmentier Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO WIEDZIEĆ Zobacz więcej
Anna
Anna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
addiopomidory.pl
Hachis parmentier.

Hachis parmentier. 284

0
{{headerMessage}}
, że godzinawciąż jeszcze w zapasie. Najczęściej kończy się to jakąś fatalną pomyłką i wówczas czas na drastyczne posunięcia. Zapraszam Was dziś na pyszne gospodarskie danie, które z pewnością wielu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
potrzebne jest kulinarne pogotowie. Myślę tylko chwilę. To będzie coś pysznego i sycącego. Hachis parmentier to jeden z tych cudów wiejskiej kuchni francuskiej, który sprawdza się w takich warunkach. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś w "Studenckich Wtorkach" danie kuchni francuskiej o nazwie Hachis Parmentier (czyt. aszi parmątier), co w tłumaczeniu na polski oznacza Ciasto pasterza. Z ciastem ma ono jednak niewiele Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hachis parmentier au rattes et potimarron INGREDIENS: (pour 4 personnes) 350 de viande de boeuf maigre 1 cube Knorr 1 carotte 1 céleri branche 4 gousses d'ail 1/2 oignon un navet 2 feuille de laurier Zobacz więcej
{{headerMessage}}
HACHIS PARMENTIER CZYLI FRANCUSKA ZAPIEKANKA Z PUREE ZIEMNIACZANEGO I MIĘSA MIELONEGO | Przez żołądek do seksu Start Informacje Przez żołądek do seksu KomentarzeNotki Kategorie Bez kategorii Drób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poleca: Antylopka Fot. Antylopka Tradycyjny przepis z purée już mi spowszedniał, więc go zmieniłam. Wersja z cukinią jest lżejsza i wspaniałe komponuje się z ryżem. Składniki: (na 4 dorosłe osoby) 500 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Francuska zapiekanka mięsno-ziemniaczana, moja została lekko zmodyfikowana i dopasowana do potrzeb składników. Stamdardowa forma różni się kilkoma szczegółami ale zdecydowanie bardziej wolę moją – Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poleca: Antylopka Źródło: Cuisine AZ Nie można powiedzieć, aby było to szybkie danie, ale jest pyszne. Francuska kuchnia od nieznanej obcokrajowcowi strony. Francuzi jadają hachis często, zarówno w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znane i cenione we Francji danie… pożywne, rozgrzewające… proste i dość tanie. Wczoraj zrobiłam je w wersji z kaczką bo wersji jest kilka. Ta najbardziej znana jest z mielonym, wołowym mięsem, ale są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wszystkie przepisy z akcji "Studenckie Wtorki" w jednym miejscu!:) 1.Roladki z serem camembert i żurawiną 2. Pierś z kurczaka w sosie pomarańczowym 3. Hachis Parmentier- Zapiekanka pasterska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym roku chyba po raz pierwszy w historii Addio nie udało mi się przygotować dla Was żadnych nowych przepisów na świąteczny obiad.Chociaż więc – przypominajka tych najbardziej sprawdzonych, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W tym roku chyba po raz pierwszy w historii Addio nie udało mi się przygotować dla Was żadnych nowych przepisów na świąteczny obiad.Chociaż więc – przypominajka tych najbardziej sprawdzonych, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedzielny obiad jednogarnkowy (jednonaczyniowy – jak kto woli). Idealna sprawa gdy czasu brak, chęci małe, a w brzuchu burczy. W tej zapiekance jest wszystko – mięsko, warzywny sos i ziemniaki. A Zobacz więcej
Smakuj-życie
Smakuj-życie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakuj życie!
Zapiekanka pasterska

Zapiekanka pasterska 70

4
{{headerMessage}}
Cieżko mi było wybrać nazwę dla tego dania. W Anglii znana jako Cottage pie lub Shepherd's pie (z jagnięcina), a we Francji jako Hachis parmentier. Słyszałam też nazwę "Zapiekanka rzymska". Kombinacji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zapiekankę parmentier w większość przypadków charakteryzuje zastosowanie mięsa poddanego wcześniej obróbce termicznej. Zwykle są to resztki wczorajszej pieczeni. Jest to świetny sposób na Zobacz więcej
belgia od kuchni
belgia od kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
belgia od kuchni
Dyniowy parmentier

Dyniowy parmentier 232

0
{{headerMessage}}
Pamiętacie wpis Kikkery o tradycyjnych francuskich zapiekankach z resztek mięsa z rosołu? Pomyslałam sobie, że niegłupim pomysłem byłoby zastąpić ziemniaki dynią. Tym bardziej, że sezon w pełni, a Bea Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidorowyszpinakZapiekankaziarna słonecznikaziemniakiłosośśmietana Ulubione blogi Biszkopt z rabarbarem zmyslsmaku.blog.pl Pieczony łosoś z chutney z mango zdrowybrakczasu.blog.pl Zupa krem z Zobacz więcej