haddock

ZOBACZ TAKŻE:

Dzisiaj będąc w sklepie rybnym zauważyłam trawę morską, więc od razu poprosiłam pana o jedną garstkę do wypróbowania w domu. Podpytałam jak można przygotować i podałam jako dodatek do ryby z grilla. 2 Zobacz więcej
Dzisiaj będąc w sklepie rybnym zauważyłam trawę morską, więc od razu poprosiłam pana o jedną garstkę do wypróbowania w domu. Podpytałam jak można przygotować i podałam jako dodatek do ryby z grilla. 2 Zobacz więcej
Prosto, zdrowo i smacznie. 3 porcje Przygotowanie 25 minut 300 g wędzonego plamiaka czyli Haddock Szklanka zielonej soczewicy Pęczek rzodkiewek Pół pęczka cebulek dymek ze szczypiorkiem Liść Zobacz więcej
Pieczona ryba haddock podana z soczewicą Haddock, w przetłumaczeniu na język polski: plamiak, łupacz - gatunek morskiej ryby dorszokształtnej, popularny w Anglii, gdzie serwowany jest miedzy innymi w Zobacz więcej
Dzisiaj ryba podana z azjatycką nutką, w towarzystwie ryżu na sypko, oraz podsmażanej chińskiej kapusty - pak choi. porcja dla 2 osób marynata to ryby: 1 posiekany ząbek czosnku 1 cm posiekanego Zobacz więcej
Oliwa z oliwek Kostka bulionu z warzyw Warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Jeśli robicie danie z brukselką należy ją wcześniej obgotować około 15 minut, osobno. Warzywa wraz z boczkiem podsmażamy na Zobacz więcej
Łupacz inaczej też zwany plamiakiem. Gatunek morskiej ryby z rodziny dorszowatych. W języku angielskim znany jako „haddock”. Zapraszam na pyszną i zdrową rybę!!! Składniki: filet z łupacza brokuły Zobacz więcej
sosu tartar. Wielkim minusem tego dania jest za pewne cena ( pomiędzy 15 a 20 funtów w zależności od lokalu) jednak jest ono idealnym rozwiązaniem dla niezdecydowanych, którzy nie są pewni jaką rybę Zobacz więcej
Przepis z tej samej książki co poprzedni czyli "My kitchen" James'a Martin'a, odrobinę zmodyfikowany. Tartę robiłam w Anglii, gdzie łatwo dostać wędzonego łupacza (smoked haddock) , jest tam dość Zobacz więcej
W kuchni angielskiej znany jako "haddock" , w polskiej jako "łupacz". Ryba z rodziny dorszowatych, szczególnie ceniona przez osoby dbające o linię, gdyż ma wyjątkowo mało tłuszczu przy dużej Zobacz więcej
bardzo mi smakowało, dziś jednak postanowiłam przygotować rybę nieco inaczej - pieczoną w ostrej panierce z indyjskiej pasty madras, w akompaniamencie salsy buraczkowej. Do tego dania idealnie nadaje Zobacz więcej
wykorzystanie pozostałości ryżu, ziemniaków, kasz, makaronów… i nie tylko. Makaron zapiekany z rybą pod kokosowym beszamelem. Składniki: - ok. 800g filetów z ryby (waga już bez skóry) u mnie był Zobacz więcej
ang haddock) } 400ml mleka półtłustego 1 liść laurowy mała cebula, drobno posiekana 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki zimnej wody 100g mrożonego groszku 2 łyżki białego wina lub wermutu 40g bułki Zobacz więcej
Cieszę się, że mogę wreszcie podzielić się z Wami przepisem na tutejszy bardzo popularny smakołyk, czyli wędzonego łupacza. Jednym z plusów mieszkania na wietrznym wybrzeżu, jest dostęp do ryb i Zobacz więcej
Plamiak, łupacz, wątłusz srebrzysty (Melanogrammus aeglefinus)- gatunek morskiej ryby dorszokształtnej z rodziny dorszowatych (Gadidae). Jedyny przedstawiciel rodzaju Melanogrammus. W języku Zobacz więcej
big fish pie. "Fish pie is a traditional British dish. The pie is usually made with white fish (for example cod, haddock or halibut) in a white or béchamel sauce made using the milk the fish was Zobacz więcej
Jakoś podczas przeglądania fejsbukowych albumów ze zdjęciami trafiłem na ten z naszej wycieczki do znajomych w Edynburgu. Język mi momentalnie do tyłka uciekł, jak sobie przypomniałem Glenfiddicha Zobacz więcej
w moich oczach nowe, bardziej przyjazne oblicze. Już nie kolą w język. Oczywiście, że polecam! Wybór gatunku ryby pozostawiam Wam, ja już się w to nie mieszam! Idę po groszek ;-) Przepis na zupę Zobacz więcej
to use the plaster already once or twice... I'm still the lucky one! Long may it last!) Tips & Tricks learned: - when making a fish stock use only the bones, and bones from white fish, flat Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: