haddock

ZOBACZ TAKŻE:

{{headerMessage}}
Dzisiaj będąc w sklepie rybnym zauważyłam trawę morską, więc od razu poprosiłam pana o jedną garstkę do wypróbowania w domu. Podpytałam jak można przygotować i podałam jako dodatek do ryby z grilla. 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj będąc w sklepie rybnym zauważyłam trawę morską, więc od razu poprosiłam pana o jedną garstkę do wypróbowania w domu. Podpytałam jak można przygotować i podałam jako dodatek do ryby z grilla. 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Prosto, zdrowo i smacznie. 3 porcje Przygotowanie 25 minut 300 g wędzonego plamiaka czyli Haddock Szklanka zielonej soczewicy Pęczek rzodkiewek Pół pęczka cebulek dymek ze szczypiorkiem Liść Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pieczona ryba haddock podana z soczewicą Haddock, w przetłumaczeniu na język polski: plamiak, łupacz - gatunek morskiej ryby dorszokształtnej, popularny w Anglii, gdzie serwowany jest miedzy innymi w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzisiaj ryba podana z azjatycką nutką, w towarzystwie ryżu na sypko, oraz podsmażanej chińskiej kapusty - pak choi. porcja dla 2 osób marynata to ryby: 1 posiekany ząbek czosnku 1 cm posiekanego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejny prosty pomysł na zimową kolację, zdrowy, dość szybki a przy tym wyjątkowo smaczny. 5 porcji 300 g marchewek 300 g ziemniaków 300 g brukwi 300 g fasolki szparagowej – u mnie ale w oryginale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Łupacz inaczej też zwany plamiakiem. Gatunek morskiej ryby z rodziny dorszowatych. W języku angielskim znany jako „haddock”. Zapraszam na pyszną i zdrową rybę!!! Składniki: filet z łupacza brokuły Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Witam ! Dziś chciałbym przedstawić danie które pozwala na skosztowanie kilku rodzajów ryb zamawiając tylko jedno danie. Danie to jest dostępne tylko w nielicznych lokalach gastronomicznych na wyspach. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis z tej samej książki co poprzedni czyli "My kitchen" James'a Martin'a, odrobinę zmodyfikowany. Tartę robiłam w Anglii, gdzie łatwo dostać wędzonego łupacza (smoked haddock) , jest tam dość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W kuchni angielskiej znany jako "haddock" , w polskiej jako "łupacz". Ryba z rodziny dorszowatych, szczególnie ceniona przez osoby dbające o linię, gdyż ma wyjątkowo mało tłuszczu przy dużej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
bardzo mi smakowało, dziś jednak postanowiłam przygotować rybę nieco inaczej - pieczoną w ostrej panierce z indyjskiej pasty madras, w akompaniamencie salsy buraczkowej. Do tego dania idealnie nadaje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wykorzystanie pozostałości ryżu, ziemniaków, kasz, makaronów… i nie tylko. Makaron zapiekany z rybą pod kokosowym beszamelem. Składniki: - ok. 800g filetów z ryby (waga już bez skóry) u mnie był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
: Połóż krewetki na talerzu i zostaw je do rozmrożenia w temperaturze pokojowej w czasie przygotowania reszty składników. Pokroić dorsza i białego plamiaka na 3 cm kawałki i odstawić je na bok. Wlać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cieszę się, że mogę wreszcie podzielić się z Wami przepisem na tutejszy bardzo popularny smakołyk, czyli wędzonego łupacza. Jednym z plusów mieszkania na wietrznym wybrzeżu, jest dostęp do ryb i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Plamiak, łupacz, wątłusz srebrzysty (Melanogrammus aeglefinus)- gatunek morskiej ryby dorszokształtnej z rodziny dorszowatych (Gadidae). Jedyny przedstawiciel rodzaju Melanogrammus. W języku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
big fish pie. "Fish pie is a traditional British dish. The pie is usually made with white fish (for example cod, haddock or halibut) in a white or béchamel sauce made using the milk the fish was Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakoś podczas przeglądania fejsbukowych albumów ze zdjęciami trafiłem na ten z naszej wycieczki do znajomych w Edynburgu. Język mi momentalnie do tyłka uciekł, jak sobie przypomniałem Glenfiddicha Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przepisu. Pojechaliśmy więc do sklepu. Akt 1 J – Ale zaraz, zaraz… haddock to po francusku, czy angielsku? Można zwariować z tymi językami, z tymi przeprowadzkami! Całe życie na walizach! ( – taka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jedzenie na wynos otrzymamy spory kawałek białej ryby (najczęściej jest to dorsz albo haddock, rzadko spotykana w Polsce ryba znana jako plamiak lub wątłusz srebrzysty), obtoczony w gęstym, mącznym Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: