halibut w maśle

Halibut - samo zdrowie, a do niego masło pietruszkowo-miętowe, z delikatną nutą młodego czosnku i limonki. Ryba pieczona w papilotach zachowuje swoją zwartą konsystencję i nie absorbuje dodatkowego Zobacz więcej
Pyszna,delikatna rozpływająca się w ustach rybka.Polecam !!! Na dwie porcje: Halibut z masłem czosnkowym Halibut (ja miałam mrożonego)450g 1 łyżeczka masła (taka czubata) 1 duży ząbek czosnku 2 Zobacz więcej
Porcja dla: 4 osób Halibut ma łagodny i delikatny smak. Idealnie pasuje do wielu dań i przystawek. Często delikatność mięsa z halibuta porównuje się do owoców morza. Aby zaoszczędzić czas, należy Zobacz więcej
Halibut w panierce migdałowej z porem na maśle i ziemniakami Zapraszam do przyrządzenia pysznego halibuta w chrupiącej panierce migdałowej z duszonym porem na maśle oraz smażonymi młodymi Zobacz więcej
Kończą się szparagi, niech żyje bób! Fantastycznie łączy się z miętą. Można go zblanszować (gotować 3 min) i użyć w sałatce lub ugotować do miękkości. Dziś zastępuje ziemniaki w kopytkach . Liczba Zobacz więcej
, że moja ryba nie była dobra - była, i to wyśmienita. Składniki: filet świeżego halibuta, sól, 2-3 łyżki bułki tartej, 2 łyżki masła, 1 łyżka oliwy. Na sałatkę: duża garść różnych sałat, lub jednej Zobacz więcej
mną w najmniej oczekiwanym momencie i w najmniej oczekiwanych okolicznościach przyrody i tak wisi, nie dając spokoju. Tym razem ukazała mi się pod postacią ukochanego przeze mnie halibuta. Z miejsca Zobacz więcej
W ramach współpracy z Tesoro del Mar nieocenionym krakowskim dostawcą ryb i owoców morza, dostałem ostatnio świeżego halibuta. Fajna ryba, bardzo delikatna choć wciąż dość mięsista, świetnie sprawdza Zobacz więcej
Młode ziemniaki z halibutem Składniki na 2 os. 5-6 młodych ziemniaków 1 tuszka wędzonego halibuta (zamiast halibuta może być łosoś) 3 jajka ugotowane na twardo kilka suszonych pomidorów w oliwie 2 Zobacz więcej
Ryba i koperek to duet doskonały. Pachnący koperek prosto z ogródka i wędzona ryba z nadmorskiego kurortu – pyszne wiosenne danie. Składniki: 150 g wędzonej ryby (u mnie halibut) pół Zobacz więcej
Ryba i koperek to duet doskonały. Pachnący koperek prosto z ogródka i wędzona ryba z nadmorskiego kurortu – pyszne wiosenne danie. Składniki: 150 g wędzonej ryby (u mnie halibut) pół Zobacz więcej
Składniki filety z halibuta bułka tarta parmezan (w stosunku do bułki tartej 1:1) jajo mąka pszenna sól, pieprz masło klarowane Przygotowanie Nie podaję dokładnych ilości składników- zróbcie z ilości, Zobacz więcej
Jedzmy ryby bo są zdrowe i pyszne !!!! Polecam wszystkim smakoszom ryb bo halibut smakuje wyśmienicie :-) Na 4 porcje: 350g fileta z halibuta 2 -3 łyżki drobno posiekanego świeżego tymianku sok z Zobacz więcej
Nie za bardzo ostatnio mam czas i chęci na gotowanie. W związku z tym "szybka" ryba :) DORSZ kawałek białej ryby (dorsz,halibut,co tam mamy) duża garść świeżego szpinaku duża garść szczypioru z Zobacz więcej
Ostatnio pojawia się u mnie coraz więcej ryb. Właściwie trudno powiedzieć skąd ta zmiana. Chyba przestałam się przejmować niechęcią do nich M. Kiedy wiem, że nie będzie Go na obiedzie, decyduję się na Zobacz więcej
Marchewkowy halibut Składniki: 1 tuszka halibuta ok 700 g. 1 duża marchew 1/2 cytryny 3 plasterki masła śmietankowego pieprz cytrynowy sól folia aluminiowa Przygotowanie: Halibuta oczyszczamy z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Halibut z ziołami

Halibut z ziołami 573

0
2 filety z halibuta, 6 łyżek siekanych ziół (koperek, pietruszka, tymianek), skórka otarta z 1 cytryny, sok z 1/2 cytryny, oliwa, masło, sól, pieprz Rybę umyć, osuszyć, oprószyć pieprzem. Zioła Zobacz więcej
. . 2 kawałki halibuta 1-2 ogórki kiszone 1 łyżka masła 1 łyżeczka posiekanego zielonego koperku 0,5 łyżeczki krokosza 1 łyżeczka mąki 100 ml śmietanki 30 % sól, pieprz sok z cytryny . . Rybę Zobacz więcej
Halibut to przepyszna ryba, ale do tych tanich to ona nie należy. Jednak od czasu do czasu warto spróbować. Bardzo lubię ryby, ale ostatnio przygotowuję ich mniej, a szkoda. Tak wspaniałą w smaku rybę Zobacz więcej