halta

ZOBACZ TAKŻE:

Le migliori bottiglie polacche degli ultimi mesi Ho questo piacere di poter seguire piuttosto attentamente i cambiamenti che avvengono durante gli ultimi mesi e anni nel settore enologico in Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ogrody babilonu
chleb jak z Altamury

chleb jak z Altamury 30

W czerwcowej piekarni Amber za sprawą Eli występuje wyjątkowy chleb. Chleb jak z Altamury, jest ciekawym piekarniczym doświadczeniem, bo pieczony jest na zakwasie z semoliny. Altamura to miejscowość w Zobacz więcej
magdalenayah
magdalenayah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pieprznysmaczek
KULINARNE PODRÓŻE - MALTA

KULINARNE PODRÓŻE - MALTA 32

MALTA Malta jedno z najmniejszym Państw świata, kiedyś marzenie z ciętej głowy, dziś na wyciągnięcie ręki. Pamiętam od czasów kiedy w Polsce zrobiły się bardzo modne wycieczki zagraniczne i królował Zobacz więcej
Do czerwcowej piekarni, Amber i Ela z bloga W poszukiwaniu SlowLife, zaproponowały chleb na zakwasie z semoliny. Ponieważ z czasem u mnie ostatnio krucho, nie podjęłam się hodowania semolinowego Zobacz więcej
Ten chleb już prezentowałam na blogu (TU), ale jest to chleb, który można piec i piec, tym razem upiekłam go przy okazji Piekarni Amber. Nie wahałam się długo, gdy Ania zaproponowała mi wybór chleba. Zobacz więcej
Kulinarny Zenit
Kulinarny Zenit Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarny Zenit
Malta

Malta 70

Malta jest wyspą położoną na morzu Śródziemnym, w jej skład wchodzą między innymi dwie bardo znane wyspy które warto odwiedzić podczas pobytu- Gozo i Comino. Stolicą jest Valetta, a miejscowością w Zobacz więcej
Tym razem moim zamierzeniem było zrobienie pizzy na grubym spodzie. Dnia 9 lutego odbył się międzynarodowy dzień pizzy. Dla ciekawostki napiszę, że codziennie na świecie sprzedawanych jest 13 milionów Zobacz więcej
soulstorme-everywhere
soulstorme-everywhere Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
soulstorm-everywhere
Malta!

Malta! 33

Włochy, Apulia, Prowincja Bari. Altamura! Początek miasta datuje się od Vw. p.n.e. Wtedy powstała ufortyfikowana osada, która po zniszczeniu przez Saracenów została opuszczona aż do XIII w. Wtedy Zobacz więcej
W czerwcu Internetowe Piekarnia, za propozycją z Eli z blogaW poszukiwaniu SlowLife, zaproponowała wyjątkowy chleb, który jest i ciekawym piekarniczym doświadczeniem i interesującymwypiekiem Zobacz więcej
Cakes and the City
Cakes and the City Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cakes and the City
At the Asphalt Sea

At the Asphalt Sea 32

W tym roku ogarnęło mnie rabarbarowe szaleństwo, dlatego uparcie startuję w samozwańczej sztafecie, odkurzając linki i prześcigając się sama ze sobą z planami, przepisami i kuchennymi akcjami ;) Zobacz więcej
justylla
justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Readeat.pl
Vegan Malta vol. 1

Vegan Malta vol. 1  176

W sierpniu 2012 miałam okazję odwiedzić maleńkie państwo na dwóch wyspach czyli Maltę. Przepiękne widoki, ciepłe, przejrzyste morze. Wąskie uliczki z soczyście kolorowymi gallarijami, barwne łódki Zobacz więcej
justylla
justylla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Readeat.pl
Vegan Malta vol. 2

Vegan Malta vol. 2  128

Gdzie na Malcie zjeść wegańskie potrawy? Czy tradycyjne knajpy trzeba omijać szerokim łukiem? Co znajdziemy na targach i straganach? Zapraszam Was do drugiej części (część pierwsza tutaj) kulinarnego Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach chleba
Pane tipo altamura

Pane tipo altamura 93

Chleb Pane di Altamura jest tradycyjnym chlebem wypiekanym na południu Włoch, w miasteczku Altamura, w prowincji Bari. W 2003 roku został zarejestrowany w Unii Europejskiej jako pierwszy produkt Zobacz więcej
Malta wydała mi się być specyficznym krajem W moich wyobrażeniach Malta wydawała się być zdecydowanie piękniejsza niż zastałam ją w rzeczywistości. Od momentu wylądowania na lotnisku wprowadziła mnie Zobacz więcej
Malta wydała mi się być specyficznym krajem W moich wyobrażeniach Malta wydawała się być zdecydowanie piękniejsza niż zastałam ją w rzeczywistości. Od momentu wylądowania na lotnisku wprowadziła mnie Zobacz więcej
Z okazji Światowego Dnia Pizzy przygotowałam nasząulubionąpizzęna grubym cieście. Dzięki dodatkowi ricotty i oregano ciasto jestniezwykle puszyste,delikatnew smaku a przy tym aromatyczne.Pizzę Zobacz więcej
Dziś pokażę Wam jak fajnie można spędzić czas nad poznańską Maltą i jaka fajna książka trafiła w moje ręce. Mowa będzie o nowej pozycji wydawnictwa Jedność „Kocham Toskanię”. Więcej na jej temat Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: