haluszki

{{headerMessage}}
Fajne smaczne kluski kładzione podane z leśnymi grzybkami podsmażonymi na masełku. Szybki letni obiadek . Haluszki z grzybami leśnymi składniki 3 jajka mąka pszenna sól 3 łyżki masła pieprz świezo Zobacz więcej
iwa643
iwa643 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MojaKuchniaMalutka
Haluszki z białym serem

Haluszki z białym serem 1764

1
{{headerMessage}}
Szybkie smaczne danie . Regionalne w Bieszczadach . Troszkę mąki, jajek i biały ser. Mamy syty smaczny obiad dla całej rodziny. Można podać na słodko z cukrem lub na słono dodając sól i pieprz do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Haluszki, czyli inaczej słowackie kluski z tartych ziemniaków. Coś dla odmiany po świątecznych mięsnych półmiskach. SKŁADNIKI 1 kg ziemniaków 40 dag. maki krupczatki 10 dag mąki pszennej 2 jajka 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kopytka, paluszki (haluszki) 0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares Składniki: (naokoło 170 kopytek) 2 kg ugotowanych ziemniaków (najlepiej z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
możliwość zaproponować bardzo warzywną wersję, mam nadzieję że przypadnie Wam do gustu. haluszkichłopski garnek Składniki: 8-10 brukselek 1 papryka żółta 1 puszka fasolki czerwonej 2 cebule 3 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak zrobić słowackie haluszki? | Złota Proporcja | Kuchnia słowacka | Przepisy Nasze podróże Chorwacja Czechy Gruzja Indie Islandia Kambodża Niemcy Polska Portugalia Sardynia Słowacja Słowenia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejna propozycja podania klusek Haluszek. Tym razem w lekkim śmietanowym sosie z dodatkiem piersi kurczaka i pieczarek. Danie smaczne , szybkie i nadaje się do podgrzewania. Haluszki z kurczakiem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
worcester masło Do miski rozbijamy jaka lekko solimy i dokładamy mąki tyle aby powstało ciasto jak na kluski lane. Nastawiamy garnek z wodą solimy wodę. Na wrzątek nakładamy widelcem prosto z miski Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po dłuższej przerwie dzisiaj zaprezentuję przepis na haluszki z dodatkiem bryndzy, skwarek i cebuli. Haluszki są to małe kluseczki ziemniaczano-mączne, coś jak niemieckie szpecle, gotowane na osolonej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia Regionalna to to co ja lubię . W dawnych czasach wykorzystywano to co dało pole , miało być dobrze , szybko i tanio. Powstawały pyszne potrawy , warto do nich wracać , przerabiać je według Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Haluszki z bryndzą to chyba moje ulubione danie ze słowackiej kuchni. Potrawa również bardzo dobrze znana w Polsce. Prosta, pożywna, wiejska potrawa, ale zarazem niezwykła. Nawet różnego rodzaju Zobacz więcej
{{headerMessage}}
sól mąka pszenna 200 g bryndzy (ser owczy) kawałek słoniny wędzonej Obieramy i trzemy ziemniaki na najdrobniejszych oczkach tarki lub mielimy w maszynce do ziemniaków. Dodajemy jajko, sól i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mąki pszennej) 1 jajko 80 g miękkiej bryndzy (ja użyłam "Bryndzę podkarpacką" w kostce, tylko taka była dostępna) słonina do przygotowania skwarek (najlepiej wędzona) sól Wykonanie: Ziemniaki obrać, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
…ostatnio oglądałam serial w którym była mowa o haluszkach i tak mnie naszła ochota iż musiałam je zrobić. Haluszki,halušky popularne są w polskich jak i słowackich tatrach. U mnie w wersji z boczkiem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
)placuszki serowe siostry Anieli… (14.09.2015)soczewica z czosnkiem po etiopsku… (08.09.2015)ciasto marchewkowe z kremem… (04.09.2015)tort kokosowo-truskawkowy… (01.09.2015)półkruche ciasto ze Zobacz więcej
Paszczaki gotują
Paszczaki gotują Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Paszczaki gotują
Bryndzowe haluszki

Bryndzowe haluszki 2976

0
{{headerMessage}}
Składniki: Kluski: 1,5 kg ziemniaków 60 dag kg mąki krupczatki 2 jajka sól Omasta do klusek: 15 dag boczku 17 dag słoniny 20 dag bryndzy 50-100 ml mleka (do rozrzedzenia bryndzy) pieprz Ziemniaki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na 2 porcje: 1/3 kg ziemniaków (nie młodych) mąka pszenna pół na pół z krupczatką 2 jajka bryndza - mała kostka wędzona słonina Ziemniaki zetrzeć na tarce, odsączyć z nadmiaru wody. Dodać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z wodą, solą i proszkiem do pieczenia. Mieszając trzepaczką/rózgą kuchenną, dodajemy stopniowo mąkę, aż do uzyskania gładkiego, jednolitego ciasta o konsystencji budyniu. W dużym garnku zagotowujemy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia POLSKA REGIONALNA jest najlepsza, genialna. W każdym regionie specjałów można skosztować i w nich się rozsmakować. A tam gdzie tradycja, silnemakorzenie kulinarne, są dania proste, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czas na kolejne kluseczki - tym razem w węgierskim, austryjackimczy czeskim stylu - galuszki zwane haluszkami czy też spaetzle :) Dla mnie danie jest super dodatkiem do mięsa lub jako danie główne ze Zobacz więcej