hard ball

Peanut Butter Chocolate Chunk Cookies Posted August 12th, 2011 by Princess Misia & filed under COOKIES. Today I would like to share my favorite cookie recipe with you. I am usually more of a ‘cake Zobacz więcej
) lub ekstrakt z wanilii (1 łyżeczka) Do garnuszka wlać wodę oraz wsypać 375 g cukru. Postawić na palniku, podgrzewać, mieszając, aż do rozpuszczenia się cukru, po czym natychmiast przestać mieszać. Zobacz więcej
your fingers mix the dry ingredients with the butter, creating a consistency of breadcrumbs. Mix the butter very well, through out the flour/sugar mix. Put everything together, forming a ball, place Zobacz więcej
z wodą nastawiamy w garnku z grubym dnem do gotowania. Mieszamy tylko do rozpuszczenia. Syrop ogrzewamy do temperatury ok 121-125ºC- jeśli nie mamy termometru cukierniczego sprawdzamy kiedy Zobacz więcej
om nom noom
om nom noom Obserwuj blogaObserwujesz bloga
om nom noom
Marshmallow

Marshmallow 510

1
, wkładamy termometr cukierniczy i gotujemy (nie mieszając), aż syrop osiągnie temperaturę 127C, czyli tzw. hard-ball stage. 3. W międzyczasie żelatynę rozpuszczamy we wrzątku dokładnie mieszając. Zobacz więcej
g czekolady W 80-100 ml. gorącej wody rozpuszczamy żelatynę.250 gram cukru wraz z wodą nastawiamy w garnuszku do gotowania. Mieszamy tylko do rozpuszczenia.Syrop ogrzewamy do temperatury ok Zobacz więcej
step, one tablespoon after another, keep adding melted chocolate to the mixer's bowl, still mixing. Cover the bowl with foil and put in the fridge for 1-2 hours (it needs to thicken and become more Zobacz więcej
w przeciągu kilku minut. Formę wysmarować olejem lub masłem lub/i wyłożyć papierem do pieczenia. W małym garnuszku umieścić 360 g cukru i wodę, wymieszać, zagotować, gotować do punktu Hard ball**, aż Zobacz więcej
Delicious Summer Cake I will be forever grateful for this recipe I found on one of the great Polish food blogs. It is called "Uwielbiam Gotować" (simply, "I Love to Cook") and here is the link to the Zobacz więcej
Lubię, kiedy są jeszcze trochę twardawe, kiedy trzeba im pomóc "spaść" z drzewa. Wgryźć się w słodko-kwaśny miąższ, omijając pestkę. Rzędy drzewek ciągną się po horyzont, tam, gdzie wznosi się zielone Zobacz więcej
:). 4 servings. Składniki: 50 ml olive oil 1 clove garlic 2 small onions 1 package smoked tofu (ca. 200 g) 300 g risotto rice (arborio) 100 ml dry white wine (red is fine, too) 2 allspice grains 1 bay Zobacz więcej
kasiaaaa24
kasiaaaa24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję, bo lubię
Tarta jabłkowa

Tarta jabłkowa 590

0
minut a następnie dopiekamy jeszcze 10 minut spód ciasta (opcja tylko grzałki dolnej). Tarta najlepiej smakuje lekko ciepła, posypana cukrem pudrem lubz lodami waniliowymi i bitą śmietaną. Smacznego Zobacz więcej
i obranych, 4 surowe jaja) 200 g bułki tartej 2 litry oleju słonecznikowego do smażenia Ingredients: 40 g sea salt 40 g sugar 50 ml whiskey 700 g salmon fillet cut in 3 pieces 300 g potatoes peeled Zobacz więcej
nicely toasted, combine it with flax seed, cinnamon and raisins. In a separate ball combine honey, peanut butter and coconut oil. Microwave for 1 minute, stirring after 30 seconds. Combine wet Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Brioche....

Brioche.... 14

0
it, if you don't own the mixer to do all the kneading (basically all the hard work) for you. You still can do it without that handy kitchen gadget, but you'll curse quite vividly during the Zobacz więcej
cebuli 200 g jogurtu greckiego 1 jajko 50 g cheddara 1 kulka mozzarelli (ok. 125 g) 6 rurek cannelloni świeżo mielony pieprz, ulubione zioła INGREDIENTS: approx. 200 g fresh spinach 150 g smoked Zobacz więcej
there’s no solid proof of existence. And all supermarkets are closed because our freakin’ country likes to takes us from behind. Anyway, not all is lost! We have some things in the fridge, but Zobacz więcej
it accompanied by some hard cheese and wine. You enjoy yourself too ;) Gorgonzola bread/yeast tuned 400 g bread flour type 750 1 tbsp salt 15 g active yeast freshly grounded black pepper 200 g Zobacz więcej
white raw sausage 1 teaspoon chilli pepper (I used hot smoked paprika, works really well) 1/2 teaspoon of Provencal herbs (or dried basil or oregano) 1 tablespoon olive oil 2 onions, cut into pen 2 Zobacz więcej