harisa

ZOBACZ TAKŻE:

Nigdy nie byłam wielką fanką makaronów, ale nie ukrywajmy, że kluski „z czymś” to jedno z szybszych i bardziej sycących dań jakie możemy przygotować i zjeść w ciągu 15 min. Gdy zdecydowałam się Zobacz więcej
kasiaM
kasiaM Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chilli and Hummus
Krewetki z harissą

Krewetki z harissą 83

Krewetki z czosnkiem i pietruszką to dosyć powszechne połączenie. Banalne, ale smaczne. Postanowiłam urozmaicić ten przepis i dodać mu "kopa". Do dania wybrałam duże krewetki białe. Zamarynowałam je w Zobacz więcej
Cześć! Wróciłam niedawno z krótkiego urlopu w Tunezji. Ciężko mi wrócić do rzeczywistości. By jakoś przetrwać ten trudny czas, wracam często do smaków, które kojarzą mi się z Tunezją. Jednym z nich Zobacz więcej
01Omlet z dorszem i harissą. Bardzo lubię dodawać ryby do omletów, tym bardziej, że można w ten sposób potraktować właściwie dowolny gatunek ryby, czy to surowej czy wędzonej. Do tego wystarczy Zobacz więcej
Smażone tofu z pikantnym sosem instagram facebook google + twitter pinterest e-mail Toggle Navigation Home O mnie Przepisy Kontakt 24/05/2017 Smażone tofu z pikantnym sosem na bazie pasty harissa Zobacz więcej
Pogoda jest teraz bardzo zwodnicza. Kusi nas słońcem i wiosenną aurą, a gdy zdecydujemy się wyjść na spacer, smaga porywistym wiatrem. Myślę więc, że rozgrzewające potrawy jeszcze co najmniej do Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Harissa

Harissa 1003

Ostra, arabska przyprawa w postaci pasty dodawana do wielu potraw Ilość: około 10 słoiczków 250 ml Składniki: 2 kg czerwonej papryki 10 papryczek chili 1 duży pomidor obrany i wypestkowany 5 ząbków Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Harissa

Harissa 876

Kiedy po raz kolejny nie mogłam nigdzie dostać harissy, postanowiłam zrobić ją sobie sama. Pasta ta jest banalnie prosta w wykonaniu i, o ile do miksowania papryczek użyje się malaksera, także szybka Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Harissa

Harissa 578

Harissa Ostra pasta harissa z czerwonej papryki i chili. wersja do druku Harissa Składniki: 3 pieczone papryki ze słoika 6 suszonych papryczek chili 4 łyżki wody 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Red and Pale
Harissa

Harissa 611

Na gwiazdkę dałam G. ziarenka różnych ostrych papryczek. Efekt jest taki, że w ogródku Jego Rodziców jest wysyp głównie czerwonych krzaczków :) i nie do końca wiadomo, co z tym zrobić ;) Po kolejnych Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Harissa

Harissa 700

Harissa to ostra pasta rodem z Tunezji (a tak przy okazji, Tunezja jest bardzo ciekawym krajem pod wzgledem kulinarnym, a poniewaz bylam tam w tym roku na wakacjach, to przyszlo mi do glowy, ze Zobacz więcej
Tomek gotuje
Tomek gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tomek gotuje
Harissa

Harissa 310

Kiedy zobaczyłem dziś na blogu Beatrice przepis na domową pastę harissa wiedziałem, że jeszcze dziś ją wyprodukuję, zwłaszcza że nawet nie musiałem się ruszać z domu, bo wszystkie składniki miałem na Zobacz więcej
CudaiCudeńka
CudaiCudeńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cuda i cudeńka
Harissa

Harissa 600

Coraz więcej osób wakacje spędza w krajach arabskich. Wątpię, aby w większości przypadków chodziło o ciekawość poznania kultury, czy chęć zwiedzania niestety dość brudnych i opuszczonych ulic. Tymi Zobacz więcej
kuchareczka
kuchareczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
moja e-książka kucharska
harissa

harissa 527

500dag świeżej papryki chilli 8 ząbków czosnku 1 łyżeczka kuminu 1 łyżeczka kolendry w ziarnach sok z 1 cytryny 50ml oliwy Paprykę pokroić w plasterki i prażyć w garnku do miękkości(ok 5 minut). Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Harissa

Harissa 478

Harissa Harissa to pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, która dość często przewija się w składnikach wielu potraw arabskich. Szczególnie popularna jest w Tunezji, gdzie używa się jej niemal do Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oryginalny smak
Harissa

Harissa 254

Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Używana jest do różnego rodzaju mięs, zup, sosów i kanapek. Ostrość harissy można regulować ilością Zobacz więcej
Świetna przekąska dla miłośników buraków, lekka kolacja albo tak jak u mnie drugie śniadanie. Ilość harissy można zdecydowanie zmniejszyć, chociaż dla mnie jej ostrość wspaniale kontrastuje ze Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Harissa

Harissa 119

skład: 3 czerwone papryczki chilli (bez gniazd nasiennych) 1 czerwona papryka 5 ząbków czosnku Ok 2,5cm kawałek świeżego imbiru (obranego i posiekanego) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kolendry Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog
Harissa

Harissa 321

Harissa - ostra przyprawa pochodząca z Afryki Północnej, popularna w kuchni afrykańskiej, głównie tunezyjskiej i w krajach arabskich. Przyprawa ma piękny, ceglano-czerwony kolor, który nadaje potrawom Zobacz więcej
poproszedokladke
poproszedokladke Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
poproszedokladke
Harissa

Harissa 82

Piekielnie ostra pasta popularna w krajach Bliskiego Wschodu oraz w Maroko i Tunezji. Właściwie niezbędna w kuchniach tych krajów. Jej głównym składnikiem są rzecz jasna papryczki chilli, czosnek, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: