Przepis na harissa

monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Harissa

Harissa 629

Harissa Ostra pasta harissa z czerwonej papryki i chili. wersja do druku Harissa Składniki: 3 pieczone papryki ze słoika 6 suszonych papryczek chili 4 łyżki wody 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Harissa

Harissa 911

Kiedy po raz kolejny nie mogłam nigdzie dostać harissy, postanowiłam zrobić ją sobie sama. Pasta ta jest banalnie prosta w wykonaniu i, o ile do miksowania papryczek użyje się malaksera, także szybka Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog
Harissa

Harissa 324

Harissa - ostra przyprawa pochodząca z Afryki Północnej, popularna w kuchni afrykańskiej, głównie tunezyjskiej i w krajach arabskich. Przyprawa ma piękny, ceglano-czerwony kolor, który nadaje potrawom Zobacz więcej
CudaiCudeńka
CudaiCudeńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cuda i cudeńka
Harissa

Harissa 620

Coraz więcej osób wakacje spędza w krajach arabskich. Wątpię, aby w większości przypadków chodziło o ciekawość poznania kultury, czy chęć zwiedzania niestety dość brudnych i opuszczonych ulic. Tymi Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Harissa

Harissa 755

Harissa to ostra pasta rodem z Tunezji (a tak przy okazji, Tunezja jest bardzo ciekawym krajem pod wzgledem kulinarnym, a poniewaz bylam tam w tym roku na wakacjach, to przyszlo mi do glowy, ze Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Harissa

Harissa 502

Harissa Harissa to pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, która dość często przewija się w składnikach wielu potraw arabskich. Szczególnie popularna jest w Tunezji, gdzie używa się jej niemal do Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Harissa

Harissa 1028

Ostra, arabska przyprawa w postaci pasty dodawana do wielu potraw Ilość: około 10 słoiczków 250 ml Składniki: 2 kg czerwonej papryki 10 papryczek chili 1 duży pomidor obrany i wypestkowany 5 ząbków Zobacz więcej
idir
idir Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
idir.pl
Harissa

Harissa 371

Harissa ostra, używana w Tunezji i Libii pasta wytwarzana z papryki chili i czosnku, często też z kolendrą, kminkiem zwyczajnym i kminem rzymskim (kuminem) oraz/lub dodatkiem oliwy. Może także Zobacz więcej
idir
idir Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
idir.pl
Harissa

Harissa 103

Harissa ostra, używana w Tunezji i Libii pasta wytwarzana z papryki chili i czosnku, często też z kolendrą, kminkiem zwyczajnym i kminem rzymskim (kuminem) oraz/lub dodatkiem oliwy. Może także Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oryginalny smak
Harissa

Harissa 284

Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Używana jest do różnego rodzaju mięs, zup, sosów i kanapek. Ostrość harissy można regulować ilością Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Kurczak z harissą.

Kurczak z harissą. 1092

Jeżeli lubicie ostre dania to coś dla Was. Bardzo pikantna pasta harissa powstała z połączenia kilku odmian papryk nadaje kurzej piersi niesamowitej "mocy".Polecam z jaśminowym ryżem bądź cytrynowym Zobacz więcej
Mam dla Was przepis, który świetnie sprawdza się jako alternatywa dla tradycyjnie pieczonego kurczaka. Mięso jest soczyste i pikantne a przy okazji szybkie w przygotowaniu - pycha ! I have for you a Zobacz więcej
poprostugotuje
poprostugotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Po Prostu Gotuję
Harissa

Harissa 55

Harissa | Po Prostu Gotuje Search for: Po Prostu Gotuje Łatwe gotowanie 30 sierpnia 2015 Basia warzywa Leave a comment Harissa Harissa bardzo ostra pasta z papryczek chili. Można kupić gotowy produkt Zobacz więcej
iwkuchni
iwkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mieszam, mieszam...
Harissa

Harissa 94

mieszam, mieszam...: Harissa mieszam, mieszam... środa, 2 października 2013 Harissa Harissa jestpopularną przyprawą z północnej Afryki. W wersji minimum składa się z czosnku ichili, ale często dodaje Zobacz więcej
kardamonovy
kardamonovy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kardamonovy
Harissa

Harissa 161

W końcu się udało. Walczyłam z harissą już tyle razy, że straciłam nadzieję na kiedyś się nią z Wami podzielę. Niby wcześniej problem był z blenderem. Okazało się jednak, że musiałam ją po prostu Zobacz więcej
Adrijah
Adrijah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Red and Pale
Harissa

Harissa 632

Na gwiazdkę dałam G. ziarenka różnych ostrych papryczek. Efekt jest taki, że w ogródku Jego Rodziców jest wysyp głównie czerwonych krzaczków :) i nie do końca wiadomo, co z tym zrobić ;) Po kolejnych Zobacz więcej
alisz`
alisz` Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia alisz
domowa harissa

domowa harissa 332

Bardzo często korzystam z ostrych sosów, również bardzo lubię potrawy z dodatkiem kminu rzymskiego. Zrobiłam więc domową harissę, która jest świetnym uzupełnieniem wielu potraw. Inspiracją do mojej Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Ryba w harissie.

Ryba w harissie. 249

Ryba w harissie. Harissa to typowo Libijska / Tunezyjska przyprawa. Pasta powstała z połączenia papryki, paprykiwędzonej,papryczek chili, czosnku, często z kolendrą. W Tunezji używana jest do mięsa, Zobacz więcej
Raz Się Tyje
Raz Się Tyje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Raz Się Tyje
Harissa

Harissa 127

skład: 3 czerwone papryczki chilli (bez gniazd nasiennych) 1 czerwona papryka 5 ząbków czosnku Ok 2,5cm kawałek świeżego imbiru (obranego i posiekanego) 1 łyżeczka mielonego kuminu 1 łyżeczka kolendry Zobacz więcej
CooLinarNy
CooLinarNy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
CooLinarNy
Sosy sriracha i harissa

Sosy sriracha i harissa 761

Sriracha i harissa to dwa wspaniałe sosy zrobione z ostrych papryczek chilli. Zasmakują również tym, którzy nie lubią pikantnego, wystarczy dodać sosu mniej, bo smakują pysznie. Sriracha składa się z Zobacz więcej