Przepis na harrissa

Powiązane przepisy:

Składniki: kapusta biała 1 główka, boczek parzony 20 dag, cebula 1 sztuka, olej rzepakowy 2 łyżki, przyprawa Harrissa Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, sok z cytryny 1 łyżeczka, przyprawa Zobacz więcej
Składniki: kapusta biała 1 główka, boczek parzony 20 dag, cebula 1 sztuka, kucharek 1 łyżka, przyprawa Garam Masala 2 łyżeczki, przyprawa Harrissa Royal Brand 2 łyżeczki kapustę młodą z importu Zobacz więcej
Składniki: flądra 12 sztuk, olej rzepakowy - ile potrzeba, przyprawa Harrissa Royal Brand 1 łyżka, kucharek 2 łyżeczki, trawa cytrynowa Royal Brand 2 łyżki małe świeże flądry bez skóry ciemnej - Zobacz więcej
Składniki: mięso gulaszowe z indyka 1/2 kg, oliwa 1/4 szklanki, woda 3 litry, kalafior 1 średni, warzywa mrożone 50 dag/opakowanie, przyprawa Harrissa Royal Brand 2 łyżeczki, ziele angielskie 3 Zobacz więcej
Składniki: kasza jaglana 1 szklanka/sypka, woda 2,5 szklanki, jajka 1 sztuka, otręby żytnie 2 łyżki, bułka tarta 3 łyżki, przyprawa Harrissa Royal Brand 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, natka Zobacz więcej
Harissa – pomysł na paprykę Harissa to przyprawa używana w krajach arabskich, ja kilkanaście lat temu spotkałam się z nią w Tunezji i pokochałam :) Kilka dni temu przeglądając książki kucharskie Zobacz więcej
Harissa – pomysł na paprykę Harissa to przyprawa używana w krajach arabskich, ja kilkanaście lat temu spotkałam się z nią w Tunezji i pokochałam :) Kilka dni temu przeglądając książki kucharskie Zobacz więcej
Nie wiem, co lepsze: jedzenie czy czytanie. Na pewno czytanie przy jedzeniu czy też na odwrót to zestaw idealny. Żeby zjeść, trzeba jednak ugotować. A tu zwykle sięga sie po książki kucharskie. – Zobacz więcej
Wyraczynka
Wyraczynka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia z wyrakiem
Burgery bliskowschodnie

Burgery bliskowschodnie 157

Sezon na bakłażana i paprykę w pełni. Postanowiłam wykorzystać je trochę nietypowo - jako dodatek do burgerów. A skoro takie dodatki, to postanowiłam wystylizować moje burgery na sposób bliskowschodni Zobacz więcej
Tytuł posta powinien brzmieć – „Gdzie zjeść wegetariański obiad?”. Byłby wtedy trochę za długi, jednak właśnie o to mi chodzi w nowej serii pod tytułem „Gdzie zjeść?”. Często podróżując po różnych Zobacz więcej
asiapolak
asiapolak Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smakowity blog
Harissa

Harissa 324

Harissa - ostra przyprawa pochodząca z Afryki Północnej, popularna w kuchni afrykańskiej, głównie tunezyjskiej i w krajach arabskich. Przyprawa ma piękny, ceglano-czerwony kolor, który nadaje potrawom Zobacz więcej
monikucha
monikucha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Monikucha Online
Harissa

Harissa 632

Harissa Ostra pasta harissa z czerwonej papryki i chili. wersja do druku Harissa Składniki: 3 pieczone papryki ze słoika 6 suszonych papryczek chili 4 łyżki wody 2 łyżeczki kminu rzymskiego 1 łyżeczka Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Harissa

Harissa 913

Kiedy po raz kolejny nie mogłam nigdzie dostać harissy, postanowiłam zrobić ją sobie sama. Pasta ta jest banalnie prosta w wykonaniu i, o ile do miksowania papryczek użyje się malaksera, także szybka Zobacz więcej
Pastę Harrisa można kupić gotową w sklepach internetowych. Na jednej z wycieczek miałam okazję poznać jednego Tunezyjczyka, który opowiedział mi na chłopski rozum jak przygotować pastę Harissa Zobacz więcej
CudaiCudeńka
CudaiCudeńka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cuda i cudeńka
Harissa

Harissa 620

Coraz więcej osób wakacje spędza w krajach arabskich. Wątpię, aby w większości przypadków chodziło o ciekawość poznania kultury, czy chęć zwiedzania niestety dość brudnych i opuszczonych ulic. Tymi Zobacz więcej
Kropla Oliwy
Kropla Oliwy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kropla Oliwy
Oliwki z harrisą

Oliwki z harrisą 21

Agadir przywitał nas względnie dobrą pogodą. Słoneczną w każdym razie. Po szybkim wrzuceniu walizek do pokoju wybraliśmy się na miasto. Szybkie przejście brzegiem oceanu, kilka fotek i zgłodnieliśmy. Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Harissa

Harissa 755

Harissa to ostra pasta rodem z Tunezji (a tak przy okazji, Tunezja jest bardzo ciekawym krajem pod wzgledem kulinarnym, a poniewaz bylam tam w tym roku na wakacjach, to przyszlo mi do glowy, ze Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Harissa

Harissa 502

Harissa Harissa to pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, która dość często przewija się w składnikach wielu potraw arabskich. Szczególnie popularna jest w Tunezji, gdzie używa się jej niemal do Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Obżarciuch
Harissa

Harissa 1028

Ostra, arabska przyprawa w postaci pasty dodawana do wielu potraw Ilość: około 10 słoiczków 250 ml Składniki: 2 kg czerwonej papryki 10 papryczek chili 1 duży pomidor obrany i wypestkowany 5 ząbków Zobacz więcej
idir
idir Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
idir.pl
Harissa

Harissa 371

Harissa ostra, używana w Tunezji i Libii pasta wytwarzana z papryki chili i czosnku, często też z kolendrą, kminkiem zwyczajnym i kminem rzymskim (kuminem) oraz/lub dodatkiem oliwy. Może także Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: