hartowanie karmelu

{{headerMessage}}
Udał mi się eksperyment z białą czekoladą i to nawet bardzo :))))). Ciacho jest bardzo delikatne, kremowe, nie za słodkie (brałam pod uwagę sporą słodycz karmelu), przepyszny mi wyszedł :)))) spód Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie będę pisać, że to przepyszne ciasto, żekruche miodowe placki przełożone delikatną masą mocno serową z prażonym słonecznikiem na karmelu... to istny raj dla podniebienia :) przepis z moimi sporymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smak solonego karmelu to mój smak Paryża! Zajadałam się tam lodami Haagen i nie wyobrażałam sobie miesiąca w Polsce bez tego smaku. ;p Dlatego postanowiłam go odtworzyć, oczywiście nie jest tak Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, obciążamy deseczką i przechowujemy w lodówce przynajmniej 6h lub na całą noc. Polewa i dekoracja: · 2 gorzkie czekolady – rozpuszczamy w kąpieli wodnej i polewamy piernik · 1 gorzka czekolada · 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znam ludzi, którzy kochają serniki na zimno pod każdą postacią. Ja akurat do nich nie należę, ale rzeczywiście w lecie, gdy jest upał chętnie wcinam ciasta z owocami, w tym oczywiście serniki na Zobacz więcej
tart factory
tart factory Obserwuj blogaObserwujesz bloga
tart factory
Tartletki z kremem wanliowym,rabarbarem,pomarańczą i karmelem

Tartletki z kremem... 43

0
{{headerMessage}}
Pierwszy raz robiłam tartletki z rabrabarem i chyba na jednym razem nie poprzestanę.Połączenie kruchego ciasta z kremem waniliowym,rabarbarem,pomarańczą i karmelem daje niespotykany smak.Z jednej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mleka pełnotłustego 1/2 laski wanilii 75g masła pokrojonego w kostkę Żółtka,mąkę i połowę cukru (50 g) zmiksować na kogel mogel.Kolor ma być bardzo jasny. Mleko z resztą cukru,zeskrobanymi nasionkami Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smaku. Schłodzenie – po ugotowaniu krewetki warto jest schłodzić. Można je odstawić w chłodne miejsce i poczekać aż ostygną lub delikatnie zahartować zimną wodą. Lepszym rozwiązaniem jest odstawienie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
używa się zwykle terminu palenie a nie prażenie. Karmelizacja Poddawanie cukru działaniu wysokiej temperatury (bez dodatku tłuszczu) w efekcie uzyskujemy karmel. Kandyzowanie Wielokrotne zanurzanie w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i odstawić. Śmietankę lekko podgrzać i wlać ją do karmelizowanego cukru ( uwaga zawartość garnka w momencie dodawania śmietanki mocno się pieni )poruszam garnkiem by rozprowadzić całą zawartość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się nie przypala, bo temperatura obróbki nie jest zbyt wysoka. To popularny sposób przygotowywania sosów lub topienia czekolady. Hartowanie – polega na zanurzeniu składników w lodowatej wodzie, co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Zwycięzcy tegorocznej edycji konkursu postanowili przygotować dla Was kilka propozcyji na dania, które możecie przygotować na świąteczny stół. Igor Antoszewski i Michal Wester - zdobywcy I miejsca - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Do patelni dołączona jest odporna na wysokie temperatury, szklana pokrywka wykonana z hartowanego, polerowanego szkła żaroodpornego. Pokrywka idealnie przylega do patelni, a odprowadzanie pary odbywa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Mama Alergika Gotuje - MAG: Kopytka z Dynią (bez jajek) Strony Przepisy i Porady Prywatnie MAGiczne Produkty od A do Z Z Poradnika Mamy Alergika Miejsca Przyjazne Alergikom środa, 8 stycznia 2014 Zobacz więcej