Przepis na hava from turkey

I ostatnie danie, jakie przygotowałam na Super Bowl :) Mam nadzieję, że Was tymi przepisami nie zanudzę. Przepis znalazłam tutaj i stwierdziła, że muszę go wypróbować. Zmieniłam mięso na indyka i Zobacz więcej
Turkey cutlets with spinach and mushrooms 0 Flares Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 0 Flares Ingredients: 250g fresh spinach leaves 300g fillet of turkey Zobacz więcej
Indyk w rodzynkach / Turkey with raisins Wyglądam za okno i widzę mokry i szary świat. Nie ma już śniegu, bo się cieplej zrobiło. Resztki zostały tylko w lesie. Nie ma śladu po pięknej zimie, teraz Zobacz więcej
Ingredients: 250g fresh spinach leaves 300g fillet of turkey (minced) 250g mushrooms 1 onion, chopped 2 cloves of garlic 1 teaspoon of ground cumin 1 teaspoon of ginger 2 teaspoons of salt (approx) Zobacz więcej
This is a dish, or maybe more of a starter or a great party finger food, that is very easy to prepare and quite a healthy one too.I found the sauce a littlebit too hot for me, not even spicy, but pure Zobacz więcej
Wiosna za oknem więc czas na sałatki - co dzisiaj? Sałatka z indykiem i papryką w sosie jogurtowo - pomarańczowym.... Bazowałam na przepisie, którydostałam jakieś 10 lat temu od mojej siostry. Zobacz więcej
A lot of people know that curry is an yellow-orange spice with an intense, spicy smell and taste. But, a few poeple know, that curry was adopted and anglicised from the Tamilword karimeaning sauce. Zobacz więcej
Anula
Anula Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anula's Kitchen
Turkey & rosemary meatballs...

Turkey & rosemary meatballs... 50

I know... I've been away for quite some time- a month to be exact. I know there's no excuse for neglecting my passion - which is cooking & baking and I DID neglected it, not only My Kitchen (blog) Zobacz więcej
Znów nadrabiam zaległości. Próbuję wyjść z zimowego marazmu. Szaro-buro, ale już niedługo astronomiczna wiosna. Od tego tygodnia znów biorę się za siebie. Ostatnio trochę odpuściłam i znów Mel B Zobacz więcej
Właśnie za takie dania kocham kuchnię francuską! Delikatne w smaku, rozpływające się w ustach. Niewiele składników, pyszny, aromatyczny sos, idealnie dobrane przyprawy. To uniwersalne i niezbyt drogie Zobacz więcej
Tłusty Czwartek zbliża się wielkimi krokami, ale zamiast pączków, faworków i innych tuczących słodyczy na słodko jest pierś z indyka. Pieczona w glazurze miodowo-musztardowej. Pasuje zarówno do obiadu Zobacz więcej
Uwielbiam ziemniaki po chłopsku w różnych wersjach ;) Jedną z nich zaproponowałam już wcześniej (patrz Pieczone ziemniaki po chlopsku). Dzisiaj na kolejną wersję - tym razem z indykiem i bakłażanem :) Zobacz więcej
Ciąg dalszy mojej pierogowej fazy ;) My dumplings phase continues ;) Pierogi z indykiem, szynką i Parmezanem Składniki (ok. 50 pierogów) Ciasto 400 g mąki ok. 150 ml chłodnej wody (lub tyle, ile Zobacz więcej
I znowu indyk zagościł na naszym stole ;) Tym razem w pikantnej wersji ze smażonymi warzywami i ryżem. Co więcej - jest to wersja odchudzona, specjalnie dla siostrzeńca mojej przyjaciólki :) Życzę Zobacz więcej
Gołąbki (golupmki, gwumpki, golabki) is the dish of my childhood often prepared by my Mum and grandpma. Gołąbki is a cabbage roll made from soft boiled cabbage leaves wrapped around minced meat (beef, Zobacz więcej
Ewa Marcinkowska-Schmidt
Ewa Marcinkowska-Schmidt Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rosemary Scent
Burgers with pea

Burgers with pea 12

Burgers with pea Minced meat. Soooo boring ;) It's worth to add something different to change a recipe... from time to time. "Burgers with pea" - 1/2 kg mince meat /pork, turkey/ - 1 small chopped Zobacz więcej
Po bardzo długiej przerwie, spowodowanej masą pracy (nie tylko mojej), Świętami, Sylwestrem oraz małą liczbą dni wolnych, w końcu nadrabiam zaległości. Przez jakiś czas nie będzie przepisów na ciasta, Zobacz więcej
Ten przepis pochodzi z jednego z moich ulubionych blogów Manger. Wprowadziłam kilka modyfikacji, m.in. nie dodawałam wina do sosu, ale jeśli ktoś ma ochotę, może to oczywiście zrobić. Zamiast Zobacz więcej
Ten przepis pochodzi z jednego z moich ulubionych blogów Manger. Wprowadziłam kilka modyfikacji, m.in. nie dodawałam wina do sosu, ale jeśli ktoś ma ochotę, może to oczywiście zrobić. Zamiast Zobacz więcej
Blanquette nie jest dla leniuchów i zwolenników dań jednogarnkowych. Trzeba trochę nabałaganić w kuchni, ale zapewniam Was, że warto. To idealna potrawa do gotowania we dwoje, a wiecie, że zbliżają Zobacz więcej