hedonista

ZOBACZ TAKŻE:

Tort tiramisu. Rzecz dla kulinarnych hedonistów. Przyjemność dla ciała i dla ducha.Mięsisty biszkopt, aksamitny w dotyku, nasączony esencjonalną, aromatyczną kawą. Puszysty krem z bitej śmietany i Zobacz więcej
jem korzonki
jem korzonki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jem korzonki
Śniadanie hedonisty

Śniadanie hedonisty 108

0
Moja druga połowa wyjechała i nie chciało mi się robić na śniadanie jednoosobowej owsianki. W dodatku smutno w domu i jakoś jeszcze ciszej niż zwykle. Na poprawę humoru i dobry nastrój najlepszym Zobacz więcej
Jeżeli chodzi o pokusy moja odporność jest bliska zera. Gdybym był Adamem w raju to pewnie zerwałbym jabłko zanim wężowi zaświtał pomysł rozmowy z Ewą. Historia ludzkości potoczyłaby się zupełnie Zobacz więcej
Każdy hedonista w pewnym momencie czuje przesyt. Żeby się kompletnie nie zaniedbać i nie stracić dającego największą frajdę popędu nienasycenia, trzeba w takim momencie zorganizować sobie nową Zobacz więcej
Włoska duma! Włosi ciasteczka biscotti zanurzają w słodkim winie i od razu wkładają do ust, zachwycając się wspaniałym alkoholowym smakiem tej mieszaniny ... Prawdziwe odkrycie dla hedonistów! A Zobacz więcej
Wiewi00ra
Wiewi00ra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wiedźmienie
Ser z jabłek

Ser z jabłek 61

0
Dla hedonistów. Zrobienie zajmuje proporcjonalnie do przyjemności konsumpcji więcej czasu niż zjedzenie, choć jest niezwykle proste i niezbyt brutalne - pominąwszy ćwiartowanie. ok 2 kg jabłek 0,5 l Zobacz więcej
standardowego, kurczakowego obiadu. Spróbujcie koniecznie. Potrzebne będzie: po 50 gramów miodu i musztardy dijon 400 gramów pokrojonej w niezbyt grube paski piersi z kurczaka 150 gramów sera ricotta Zobacz więcej
... Tekst ten zasłyszany brzmiał zatem: "No, ta pogoda po prostu spieprzyła maliny!". I po tym zajściu chciałem się jeszcze nimi troszkę nacieszyć. W plackach-albinosach ... i normalnie :P Zbadałem, Zobacz więcej
Toczka
Toczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepysznik
Francja: Boeuf Bourguignon

Francja: Boeuf Bourguignon 354

0
. zakochaliśmy się bez reszty, Boeuf Bourguignon. Jest to rodzaj gulaszu pochodzący jak sama nazwa wskazuje z Burgundii, żołądka Francji (dla ciekawskich głową jest oczywiście Paryż, natomiast duszą Zobacz więcej
wyższej temperaturze. Tłumaczę sobie zresztą, że nie mam całej, olbrzymiej łopatki, tylko malutki kawałeczek. W naszej wersji na słodko-ostro potrzebujemy: - 650 g łopatki z kością (kostka była Zobacz więcej
na 180 stopni i 30 minut na sprzątanie bałaganu w kuchni. Smacznego. Inspiracja i przepis z krynicy wiedzy dla kulinarnych hedonistów. Przystawka z ciasta filo ze świeżym szpinakiem, suszonymi Zobacz więcej
Puchaty omlet czekoladowy z bakaliami. To niezwykle pyszny, bardzo puchaty omlet dla śniadaniowych hedonistów. Zdecydowanie wart grzechu (i chwili czasu na przygotowanie). Tym bardziej, że tak jak Zobacz więcej
się z tego, co się akurat ma i ile akurat ma, więc ilości składników potraktujcie fristajlowo. Nawet liścia i ziela nie chciało mi się wyjąć. Bo i po co? Należy mieć: niedużą główkę brokuła 5-6 Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Onigiri

Onigiri 169

3
dodatkowo bardzo elastyczne pod kątem ich wariacji smakowych. Gorąco polecam wszystkim lubiącym odkrywać nowe smaki i kulinarnym hedonistom. Możesz dowolnie je wypełniać ulubionymi dodatkami/pastami Zobacz więcej
potrawy. Jedno jest pewne: wszystkich Autor się nauczył w niepozornym budynku przyRue Léon Delhomme, gdzie mieści się szkoła. „Kulisy Kulinarnej Akademii” to książka dla hedonistów, bon vivantów, Zobacz więcej
OdczarujGary
OdczarujGary Obserwuj blogaObserwujesz bloga
OdczarujGary
mouth-to-nose

mouth-to-nose 27

0
. Wszystko to za sprawą doskonale przygotowanego wieczoru, którego Gospodarzami byli: Aleksander Baron – niezależny szef kuchni, zawodowy hedonista, rzeźbiarz, słowem operuje równie zgrabnie, jak Zobacz więcej
zapiekanki w 3 różnych stylach. A podstawą każdej jest wędzony i idealnie skrojony boczek. Zapiekanka z wędzonym boczkiem i papryką to propozycja dla wszystkich, którzy szukają w kuchni pikanterii. Zobacz więcej
pokrętła. Jedno służy do wyboru rodzaju grzania, drugie ustawia temperaturę. Otóż to z temperaturą zostawiam w spokoju wyłączone, rodzaj grzania przestawiam na grzanie dolne (bez żadnego termoobiegu, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: