historia izraela

To ile zamierzacie ich zjeść dzisiaj? ;) Dzisiaj można bić rekordy nie zważając na nic, bo dziś wszystkie chwyty dozwolone! Pałaszując właśnie pączka na śniadanie, coroczny dzień łakomstwa uważam za Zobacz więcej
W Pięknej odnowionej kamienicy z 1903 roku znajdziemy ujmujące smakiem miejsce. Wnętrze restauracji jest proste i eleganckie. Okrągłe podświetlane lustra i dużo miedzianych elementów. Uroku dodają Zobacz więcej
Smaki Izraela odkrywa Nida Degutiene.Barwna autorka po 5 latach spędzonych wtym kraju z pasją przekazuje informacje o kulturze i kuchni. Ma czym się dzielić, bo Izrael to mieszanki niezwykle Zobacz więcej
To nie jest przepis na ziemniaki z kefirem Chcę Wam opowiedzieć historię małych ziemniaczków. Uwielbiam młode ziemniaki z kefirem. Gdy upał daje się we znaki a ja nie mam siły stać przy kuchni, lub po Zobacz więcej
Gdybym brała udział w różnorakich wyzwaniach mających na celu przeczytanie określonej liczby książek na przestrzeni roku, kwietniowy wynik mógłby mnie głęboko zatrwożyć. Na szczęście we wszelkie tego Zobacz więcej
gin
gin Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Pożeraczka czyli raz a dobrze
Historia szpiegowska

Historia szpiegowska 12

Dawno już nie pisałam o tym, co trzymam na nocnym stoliku, a że ostatnio spotkało mnie bardzo miłe zaskoczenie stwierdziłam, że najwyższy czas nadrobić zaległości w tej materii. Mieszkając w Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Greckie smaki
Historia Vasilopity

Historia Vasilopity 6

Vasilopita to ciasto, które tradycyjnie przygotowuje się w Grecji na Nowy Rok. W różnych regionach może ona różnić się wyglądem, jednak historia jej powstania jest tylko jedna. Przytaczałam ją zresztą Zobacz więcej
Myśl o podróży do Izraela "zalegała" w mojej głowie od jakiegoś czasu. To "wina" Beaty, mojej koleżanki z pracy, która do Izraela jeździ regularnie i wypowiada się o tym kraju w samych superlatywach. Zobacz więcej
Porządna lekcja historii… Wilczy Szaniec – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Z podróży małej i dużej Porządna lekcja historii… Wilczy Zobacz więcej
Zarezerwowałam urlop i z uśmiechem na twarzy zaczęłam przygotowania do oczekiwanych wakacji. W wolnym czasie przeglądam strony internetowe z miejscami, w które chcę dotrzeć, wszystko oczywiście Zobacz więcej
Celem Nidy Degutiene było napisanie książki kucharskiej, która będzie jak otwarte drzwi do kuchni zwykłego izraelskiego domu. Skąd wzięła się jej fascynacja kuchnią Izraela? Nida jest Litwinką i Zobacz więcej
Historia pewnej pszczoły Żeby powiało na blogu odrobiną świeżości mam dziś dla was zamiast przepisu bardzo ciekawą historię. Dla was będzie ciekawa i momentami może nawet śmieszna (mam nadzieję ), a Zobacz więcej
Historie z wątkiem kulinarnym najłatwiej jest przedstawić na ekranie. Kto nie ma swojego ulubionego filmu z akcją dziejącą się w kuchni? Pamiętacie może Skrzydełko czy nóżka? Do moich ulubionych Zobacz więcej
Chef Historia Michela Morana – książka na niedzielę Chef Historia Michela Morana – książka na niedzielę Chef Historia Michela Morana to biografia tak lubionego przez Polaków chefa kuchni. Michel Zobacz więcej
Proste historie są miłe dla oczu. Jeśli do tego w swej prostocie nie dłużą się zbytnio można przy nich odpocząć. Bywa tak, że wbrew panującej obecnie modzie oraz wobec dostępności odpowiednich środków Zobacz więcej
Tomek Lach
Tomek Lach Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zajadam.pl
Historia kawy

Historia kawy 15

Ostatnio doszedłem do wniosku, że czas już moją przygodę z kawą przenieść na wyższy poziom. Przez wiele lat kawy nie... zobacz › Zobacz więcej
Atria
Atria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ziołowy Zakątek
Historia Giżycka

Historia Giżycka 15

Historia Giżycka | Po zakątkach Polski z ziołowymi dziewczynami Przeskocz do treści Zaawansowane funkcje na tej stronie wymagają aktywacji JavaScript w Twojej przegldarce. Dziekuje! Po zakątkach Zobacz więcej
Danie, które znamy jako risotto – jedna z wizytówek kuchni włoskiej – pochodzi ze średniowiecza, czyli z czasu gdy na tereny Półwyspu Apenińskiego trafił ryż. Przeczytaj jaka jest historia risotto. Zobacz więcej
Proste historie są miłe dla oczu. Jeśli do tego w swej prostocie nie dłużą się zbytnio można przy nich odpocząć. Bywa tak, że wbrew panującej obecnie modzie oraz wobec dostępności odpowiednich środków Zobacz więcej
Witajcie ! Nad napisaniem tego posta zastanawiałam się już od dłuższego czasu. Nie dlatego, że wstydzę się o tym mówić, ale dlatego, że bałam się odbioru innych. Na tego bloga wchodzą moi znajomi, a Zobacz więcej