historia smaku

{{headerMessage}}
Czy zastanawialiście się kiedyś, kto „wymyślił” kakao, skąd się wzięły pomidory ijak rozpoczęła się kulinarna historia pieprzu? Wkuchni korzystamy zróżnych produktów, najczęściej niewiele wiedząc oich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Rozwiązanie konkursu – Historia Polskiego Smaku. Napisane Marzec 21, 2013 przez Klaudyna Hebda w Konkursy | | Dzień dobry, Dzień dobry, pierwszego, zimowego dnia wiosny:) Dzisiaj chciałam Was zaprosić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Historia polskiego smaku – recenzja + film. Napisane Styczeń 15, 2013 przez Klaudyna Hebda w Recenzje książek kucharskich | | Dzień dobry, Dziś chciałam Wam napisać o niezwykłej książce: Historii Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zna ją każdy, a niejeden oddałby za nią wszystko. Ceniona od tysięcy lat, stale jest nieodzownym elementem naszego życia. Historia czekolady – bo o czekoladzie będzie mowa- jest tak samo fascynująca, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
poznajemy polskie smaki. Ta książka jest podróżą poprzez stoły książęce, szlacheckie, mieszczańskie i ziemiańskie, ale też nie omija tych biednych z wiejskich czy z miejskich domostw. Jest podróżą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu przeglądając magazyny kulinarne wsalonie prasowym, natknęłam się na „Filiżankę Smaków”. Przewertowałam kilka stron i ze zdumieniem stwierdziłam, że jest to nie tylko magazyn „do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Historia jedzenia: jak Amerykanie ukształtowali nasze smaki. Napisane Marzec 25, 2012 przez Klaudyna Hebda w Socjologia jedzenia | | Dzień dobry, Dziś chciałam się z Wami podzielić krótkim postem, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jest „Historia polskiego smaku – kuchnia, stół, obyczaje” autorstwa Mai i Jana Łozińskich. Zwłaszcza dla osób, które naszą rodzimą kuchniękojarzą głównie z pierogami i kotletem schabowym myślę, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
twierdząc, że ich jelita są zbyt wyrafinowane, by poradzić sobie z czymkolwiek innym. Biedni zadowalali się ciemnym i twardym pieczywem, które trzeba było namaczać. Prawie 90% społeczeństwa jadało Zobacz więcej
{{headerMessage}}
inspiracji kulinarnych dla Gizmo. Ma się rozumieć Matka bardziej przejęta niż on sam. Bo się kobita naszuka. Bo chce, aby ta breja jakiś smak miała. Nagotuje. Bo ambitna i kupować nie chce. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Smak curry" - miałam zamiar obejrzeć już jakiś czas temu. Nie wiedziałam o czym jest film. W drugi dzień świąt budząc się znów około godziny czwartej rano (nie mogłam spać, za to mój Pan spał jeszcze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bo gotować każdy może, wystarczy odrobina chęci i chwila czasu, by do reszty zatracić się w zapachu potraw, w ich smaku, w ich historii. O szeroko pojętym gotowaniu oraz o kuchni z różnych zakątków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bo gotować każdy może, wystarczy odrobina chęci i chwila czasu, by do reszty zatracić się w zapachu potraw, w ich smaku, w ich historii. O szeroko pojętym gotowaniu oraz o kuchni z różnych zakątków Zobacz więcej
anes
anes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarnewariacje
Lekka sałatka z tuńczykiem

Lekka sałatka z tuńczykiem 288

0
{{headerMessage}}
Bo gotować każdy może, wystarczy odrobina chęci i chwila czasu, by do reszty zatracić się w zapachu potraw, w ich smaku, w ich historii. O szeroko pojętym gotowaniu oraz o kuchni z różnych zakątków Zobacz więcej
anes
anes Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kulinarnewariacje
Lekka sałatka z tuńczykiem

Lekka sałatka z tuńczykiem 145

0
{{headerMessage}}
Bo gotować każdy może, wystarczy odrobina chęci i chwila czasu, by do reszty zatracić się w zapachu potraw, w ich smaku, w ich historii. O szeroko pojętym gotowaniu oraz o kuchni z różnych zakątków Zobacz więcej
MilionSmakow
MilionSmakow Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Milion Smaków
Klasyczna bruschetta

Klasyczna bruschetta 22

1
{{headerMessage}}
Bruschetta to tradycyjna przekąska z kuchni włoskiej. Jej historia sięga aż do XV wieku, a samo danie przetrwało do dziś w prawie nie zmienionej formie.Jest wyjątkowo proste, bo składa się zaledwie z Zobacz więcej
sammakko
sammakko Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Eterno

Eterno 8

0
{{headerMessage}}
Firma Eterno to iście owocowy raj. Koneserzy wytrawnych smaków również znajdą coś dla siebie. Krótko o historii Kolejna firma kultywująca rodzinne tradycje. Konfitury, syropy i przetwory oparte są na Zobacz więcej
Mika L.
Mika L. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Grabinie
Weekendowo ;)

Weekendowo ;) 77

0
{{headerMessage}}
teraz także naszego Domu Na Grabinie. Jest pełna smaków, które wiążą się z ludźmi, historiami i uczuciami.Tych, którzy tu trafią zapraszam więc Na Grabinę. Do domu. Do mojej kuchni. Pozdrawiam Was Zobacz więcej
Mika L.
Mika L. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na Grabinie
Słów korale...

Słów korale... 46

0
{{headerMessage}}
Domu Na Grabinie. Jest pełna smaków, które wiążą się z ludźmi, historiami i uczuciami.Tych, którzy tu trafią zapraszam więc Na Grabinę. Do domu. Do mojej kuchni. Pozdrawiam Was ciepłoMonika Zobacz więcej