hiszpania, czyli pikantne gazpacho

W sam raz na lekką kolację, słoneczne jak Hiszpania - mój pomysł na gazpacho. Doskonałe zarówno w upalne, jak i chłodniejsze dni. Do przygotowania gazpacho potrzeba: 2 puszek pomidorów (mogą być Zobacz więcej
zakorzenione w tej kulturze winogrona, zapożyczono od Rzymian, Fenicjanie zapoczątkowali stosowanie sosów w potrawach, a oliwa z oliwek jest od Greków. Zachodnia Hiszpania obfituje w potrawy oparte Zobacz więcej
każde miasto może pochwalić się swoją specjalnością, np. Granada – „gazpacho blanco” (chłodnik na bazie migdałów i czosnku) , a także „piononos de Santa Fe” (pyszne ciasto na bazie mąki, jajek cukru Zobacz więcej
ułatwi to Tobie wędrówkę po Andaluzji. Najbardziej wysunięty na południe region Hiszpanii to istna mozaika kulinarna. Na kuchnię półwyspu iberyjskiego miało wpływ wiele różnych tradycji kulinarnych. Zobacz więcej
- będzie ostrrrrrrrrrrrrrro! Sos dla miłosników bardzo pikantnych smaków. Dla wielbicieli czegoś troszkę łagodniejszego polecam słodko-... 3 godziny temu Blog Janusza Palikota Wróżbita Flis - PiS Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Naleśnik

Naleśnik 2342

1
to przynosi pecha. Na szc... 7 godzin temu trochę inna cukiernia Gazpacho z zielonych pomidorów i melona - Przepis na gazpacho z zielonych pomidorów i melona chodził za mną od ponad roku, kiedy to Zobacz więcej
jest neutralny w smaku, a po ugotowaniu zostaje pięknie czarny. Spaghetti al nero di sepia to jeden z moich ulubionych maka... 4 godziny temu Kuchnia szeroko otwarta... Tortilla z grillowaną piersią Zobacz więcej