Przepis na hiszpańskie ciasto

Magiczne ciasto hiszpańskie Magiczne ciasto hiszpańskie Przepis z kampermanii wg. roggera: Składniki: 4 jaja w temp. pokojowej łyżka wody150 g cukru (dobre szklanki)125 g rozpuszczonego masła lub Zobacz więcej
anahitka9
anahitka9 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Caketime
Hiszpańskie ciasto pomarańczowe

Hiszpańskie ciasto pomarańczowe 542

Obłędne ciasto pomarańczowo- migdałowe. W Internecie spotkałam jerównież pod nazwą Hiszpańskie Ciasto Pomarańczowe. Każdy kęs to eksplozja smakupomarańczy w ustach. Jest niespotykanie wilgotne a do Zobacz więcej
" Ciasto ptysiowe, czyli parzone tradycyjne składa się z wody, mąki, masła, jajek i soli. Wykonane przeze mnie pączki hiszpańskie zostały wzbogacone dodatkiem mleka pełnotłustego i 1 łyżeczką cukru, Zobacz więcej
Hiszpańskie ciasto pomarańczowo-migdałowe Dawno nie skarżyłam się na angielską pogodę. Na blogu, ma się rozumieć, bo w realu robię to regularnie w ramach asymilacji z tubylcami. Ci narzekanie na Zobacz więcej
Coraz więcej wiosny za oknem i coraz więcej chęci na przygotowanie czegoś pysznego, lekkiego, w kolorze słońca! Jednak nie ukrywam, że prowadzenie kulinarnego bloga, zwłaszcza zimową porą sprzyja Zobacz więcej
"Ostatnio trochę blog został zaniedbany. Praca, studia i tysiąc innych rzeczy na głowie w okresie przedświątecznym daje o sobie znać, ale uwaga wracam do Was z nowym przepisem:)Hiszpańskie ciasto z Zobacz więcej
Szukając inspiracji na hiszpańskie słodkości, natknęłam się na bardzo łatwe i szybkie ciasto cytrynowe. Dużą jego zaletą jest to, że na wykonanie potrzebujemy niespełna 30 minut. Przyznam, że mnie Zobacz więcej
To trzeci i ostatni już przepis dzisiaj. Zaskakujące jest to, że ciasto parzone, z którego robi się ptysie i eklerki, usmażone na głębokim tłuszczu i oblane lukrem smakuje zupełnie inaczej i jest po Zobacz więcej
Jak już pisałam Wam ostatnio Churros to hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego. Podawane w Hiszpanii dosłownie wszędzie – zarówno na śniadanie, jak i deser czy też przekąskę. Obsypane cukrem pudrem Zobacz więcej
Kilka miesięcy temu moja mama kupiła w cukierni pyszne ciasto o tajemniczej i nieznanej nazwie, Ciasto hiszpańskie. Jego lekkość, puszystość kremu i delikatnie wyczuwalny smak alkoholu zachwycił nas Zobacz więcej
Niedawno piekę i gotuję w hiszpańskim stylu. Przywiozłam ze swoich wakacji trochę pomysłów i kombinuję. A jest z czego. W tej chwili jest tyle świeżych warzyw i owoców, że wprost trudno wybrać które Zobacz więcej
Nasza wędrówka z Formułą 1 nadal trwa i będzie trwała jeszcze długo bo koniec to dopiero listopad ale nadal kibicujemy zawodnikom. Tym razem zawędrowaliśmy razem z Darią która utworzyła wydarzenie na Zobacz więcej
Szukałam, szukałam aż w końcu znalazłam idealny przepis na wykorzystanie moich cudownych czerwonych pomarańczy. Ciasto pomarańczowo-migdałowe bez mąki i bez tłuszczu. Wprowadziłam kilka zmian i jest. Zobacz więcej
Lekkie, puszyste ciasto, bez mąki, bez tłuszczu, ma tylko jedną wadę... Jakieś takie małe jest... Sam nie wiem, kiedy zniknęło... Potrzebne produkty (tortownica 24 cm): dwie pomarańcze (ok. 0,5 kg) 10 Zobacz więcej
Roscón de Reyes to tradycyjny hiszpański wypiek serwowany 6 stycznia z okazji święta Trzech Króli. Podekscytowana opiniami Agaty z bloga Kulinarne Przygody Gatity na jego temat, postanowiłam Zobacz więcej
Wyglądają pięknie i są bardzo proste w przygotowaniu. Są smaczne, ale mi bardzo w smaku przypominają faworki za którymi nieszczególnie przepadam, więc większość pączków zjadł ktoś inny, a ja pozostaję Zobacz więcej
Za każdym razem gdy przygotowuję ciasto z gotowanymi pomarańczami zakochuję się w nim na nowo i ponownie staje się moim ulubionym. Chociaż nie powiem, że za pierwszym razem nie miałam oporów by Zobacz więcej
Czy to nie piekne?-miec jedno ciasto i zrobic z niego lilka roznych ,pysznych rzeczy? Tak wlasnie jest w przypadku przepisu ,ktory podalam we wczesniejszym moim wpisie-"labedzi spiew " Z tego Zobacz więcej
Dziś święto Trzech Króli. W Hiszpanii z tej okazji piecze się tradycyjne ciasto drożdżowe, roscón de Reyes Magos. Ciasto można podać samo, posypane cukrem pudrem lub nadziane bitą śmietaną, kremem czy Zobacz więcej