Przepis na hiszpańskie ciasto

Szukałam, szukałam aż w końcu znalazłam idealny przepis na wykorzystanie moich cudownych czerwonych pomarańczy. Ciasto pomarańczowo-migdałowe bez mąki i bez tłuszczu. Wprowadziłam kilka zmian i jest. Zobacz więcej
Kilka miesięcy temu moja mama kupiła w cukierni pyszne ciasto o tajemniczej i nieznanej nazwie, Ciasto hiszpańskie. Jego lekkość, puszystość kremu i delikatnie wyczuwalny smak alkoholu zachwycił nas Zobacz więcej
Hiszpańskie ciasto pomarańczowo-migdałowe Dawno nie skarżyłam się na angielską pogodę. Na blogu, ma się rozumieć, bo w realu robię to regularnie w ramach asymilacji z tubylcami. Ci narzekanie na Zobacz więcej
Wyglądają pięknie i są bardzo proste w przygotowaniu. Są smaczne, ale mi bardzo w smaku przypominają faworki za którymi nieszczególnie przepadam, więc większość pączków zjadł ktoś inny, a ja pozostaję Zobacz więcej
Jak już pisałam Wam ostatnio Churros to hiszpańskie słodkości z ciasta parzonego. Podawane w Hiszpanii dosłownie wszędzie – zarówno na śniadanie, jak i deser czy też przekąskę. Obsypane cukrem pudrem Zobacz więcej
Lekkie, puszyste ciasto, bez mąki, bez tłuszczu, ma tylko jedną wadę... Jakieś takie małe jest... Sam nie wiem, kiedy zniknęło... Potrzebne produkty (tortownica 24 cm): dwie pomarańcze (ok. 0,5 kg) 10 Zobacz więcej
Nasza wędrówka z Formułą 1 nadal trwa i będzie trwała jeszcze długo bo koniec to dopiero listopad ale nadal kibicujemy zawodnikom. Tym razem zawędrowaliśmy razem z Darią która utworzyła wydarzenie na Zobacz więcej
Coraz więcej wiosny za oknem i coraz więcej chęci na przygotowanie czegoś pysznego, lekkiego, w kolorze słońca! Jednak nie ukrywam, że prowadzenie kulinarnego bloga, zwłaszcza zimową porą sprzyja Zobacz więcej
anahitka9
anahitka9 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Caketime
Hiszpańskie ciasto pomarańczowe

Hiszpańskie ciasto pomarańczowe 588

Obłędne ciasto pomarańczowo- migdałowe. W Internecie spotkałam jerównież pod nazwą Hiszpańskie Ciasto Pomarańczowe. Każdy kęs to eksplozja smakupomarańczy w ustach. Jest niespotykanie wilgotne a do Zobacz więcej
Niedawno piekę i gotuję w hiszpańskim stylu. Przywiozłam ze swoich wakacji trochę pomysłów i kombinuję. A jest z czego. W tej chwili jest tyle świeżych warzyw i owoców, że wprost trudno wybrać które Zobacz więcej
Pączki hiszpańskie (z ciasta parzonego) | Dorodne Pomidory Dorodne Pomidory Menu Przeskocz do treści Strona główna Pączki hiszpańskie (z ciasta parzonego) Dodaj komentarz Trudno jest kupić naprawdę Zobacz więcej
"Ostatnio trochę blog został zaniedbany. Praca, studia i tysiąc innych rzeczy na głowie w okresie przedświątecznym daje o sobie znać, ale uwaga wracam do Was z nowym przepisem:)Hiszpańskie ciasto z Zobacz więcej
Szukając inspiracji na hiszpańskie słodkości, natknęłam się na bardzo łatwe i szybkie ciasto cytrynowe. Dużą jego zaletą jest to, że na wykonanie potrzebujemy niespełna 30 minut. Przyznam, że mnie Zobacz więcej
To trzeci i ostatni już przepis dzisiaj. Zaskakujące jest to, że ciasto parzone, z którego robi się ptysie i eklerki, usmażone na głębokim tłuszczu i oblane lukrem smakuje zupełnie inaczej i jest po Zobacz więcej
Roscón de Reyes to tradycyjny hiszpański wypiek serwowany 6 stycznia z okazji święta Trzech Króli. Podekscytowana opiniami Agaty z bloga Kulinarne Przygody Gatity na jego temat, postanowiłam Zobacz więcej
Nie zdążyłam opublikować tego wpisu przed świętami, ale nic straconego, bo hiszpańskie ciasto pomarańczowe można piec przez cały rok. I jestem pewna, że jeśli ktoś z Was nie próbował jeszcze tego Zobacz więcej
" Ciasto ptysiowe, czyli parzone tradycyjne składa się z wody, mąki, masła, jajek i soli. Wykonane przeze mnie pączki hiszpańskie zostały wzbogacone dodatkiem mleka pełnotłustego i 1 łyżeczką cukru, Zobacz więcej
Roscon de reyes, czyli w dosłownym tłumaczeniu wieniec króli. Króli oczywiście nie byle jakich, a Trzech Króli, którzy przybyli złożyć cześć urodzonemu Jezusowi. Mimo, że 6 stycznia, czyli święto Zobacz więcej
Magiczne ciasto hiszpańskie Magiczne ciasto hiszpańskie Przepis z kampermanii wg. roggera: Składniki: 4 jaja w temp. pokojowej łyżka wody150 g cukru (dobre szklanki)125 g rozpuszczonego masła lub Zobacz więcej