horiadaki

ZOBACZ TAKŻE:

Wyjątkowo mięciutki i aromatyczny grecki chleb, który w smaku przypomina trochę włoską foccacię. Bardzo słabo przypiekł mi się od spodu, co musi wynikać z użycia tortownicy, bo nigdy przy żadnym Zobacz więcej
05 maja 2012 Grecki Pan de Horiadaki Ten chleb, na początku mojej przygody z chlebem, poleciła mi moja bratowa Alicja jako jeden z lepszych chlebów, który zawsze wychodzi. Rzeczywiście jest pyszny i Zobacz więcej
Chleb grecki Pan de Horiadaki Zaczyn 130 g: 20 g zakwasu pszennego (można użyć żytniego) 70 g maki pszennej chlebowej 40 g wody Składniki zaczynu wymieszać i odstawić na 8-12 godzin w temperaturze Zobacz więcej
Składniki: Zaczyn - 130 g: 20 g zakwasu żytniego 70g mąki pszennej 40g wody Ciasto: 130 g zaczynu 440 g mąki pszennej 300 g wody 10 g soli 15 g cukru 1 łyżka oliwy Składniki zaczynu wymieszaj i odstaw Zobacz więcej
Zrobienie tego chleba zajmuje sporo czasu, ale zapewniam, że trud się opłaci. Jest miękki, niesamowicie puszysty, z cudownie zrumienioną, miękką skórką, o smaku na tyle neutralnym, że pasuje do Zobacz więcej
Stopniowo zaczęłam dochodzić do wniosku, że w świecie chlebów co ciekawsze przepisy już wypróbowałam i niczym większym mnie już one nie zaskoczą. Poznałam już swój chlebowy gust i patrząc na przepis Zobacz więcej
kropus
kropus Obserwuj blogaObserwujesz bloga
buszujaca w przepisach
ostatnio duzo..

ostatnio duzo.. 43

0
Horiadaki. jest to chleb grecki na zakwasie. Przygotowuje sie go dosc dlugo, a szczegolnie teraz gdy jest chlodno w domu. moj rozsl caly dzien a i tak nie wyrosl tak pieknie jak u Dorotki. pomimo Zobacz więcej
się udał. Po godzinie wyjmuję chleb z piekarnika, z foremki i studzę na kratce – jeśli zostawimy ciasto w foremce to zawilgotnieje i żegnaj chrupiąca skórko, którą tak lubimy ;) Pyszota :) Tutaj z Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Znajdź przepis

Znajdź przepis 185

0
ze szpinakiem Tilapia w sosie brzoskwiniowym Pan de Horiadaki KUCHNIA ARABSKA CHIŃSKA CZESKA FRANCUSKA GRECKA HISZPAŃSKA POLSKA ROSYJSKA SŁOWACKA SŁOWEŃSKA TAJSKA WIETNAMSKA WĘGIERSKA WŁOSKA ŚLĄSK Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Lifting

Lifting 123

0
Risotto grzybowe Deser z mango Dorsz w bazyliowym pesto Naleśniki Suzette Sernik z ricotty Kiełbaski kokosowe Krokiety z pieczarkami Rolada ze szpinakiem Tilapia w sosie brzoskwiniowym Pan de Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Ciasteczka na święta

Ciasteczka na święta 284

0
Suzette Sernik z ricotty Kiełbaski kokosowe Krokiety z pieczarkami Rolada ze szpinakiem Tilapia w sosie brzoskwiniowym Pan de Horiadaki KUCHNIA ARABSKA CHIŃSKA CZESKA FRANCUSKA GRECKA HISZPAŃSKA Zobacz więcej
w sosie brzoskwiniowym Pan de Horiadaki KUCHNIA ARABSKA CHIŃSKA CZESKA FRANCUSKA GRECKA HISZPAŃSKA POLSKA ROSYJSKA SŁOWACKA SŁOWEŃSKA WIETNAMSKA WĘGIERSKA WŁOSKA ŚLĄSK CIESZYŃSKI PRZEPISY CHLEB Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Sylwestrowe zakąski

Sylwestrowe zakąski 463

0
grzybowe Deser z mango Dorsz w bazyliowym pesto Naleśniki Suzette Sernik z ricotty Kiełbaski kokosowe Krokiety z pieczarkami Rolada ze szpinakiem Tilapia w sosie brzoskwiniowym Pan de Horiadaki Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Coraz bliżej święta...

Coraz bliżej święta... 146

0
brzoskwiniowym Pan de Horiadaki KUCHNIA ARABSKA CHIŃSKA CZESKA FRANCUSKA GRECKA HISZPAŃSKA POLSKA ROSYJSKA SŁOWACKA SŁOWEŃSKA WIETNAMSKA WĘGIERSKA WŁOSKA ŚLĄSK CIESZYŃSKI PRZEPISY CHLEB CIASTA CIASTA Zobacz więcej
brzoskwiniowym Pan de Horiadaki KUCHNIA ARABSKA CHIŃSKA CZESKA FRANCUSKA GRECKA HISZPAŃSKA POLSKA ROSYJSKA SŁOWACKA SŁOWEŃSKA WIETNAMSKA WĘGIERSKA WŁOSKA ŚLĄSK CIESZYŃSKI PRZEPISY CHLEB CIASTA CIASTA Zobacz więcej
gabioza
gabioza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
menudnia
Nuda sprzyja gotowaniu

Nuda sprzyja gotowaniu 170

0
do posta (Atom) MOJE ULUBIONE PRZEPISY Cykoria zapiekana z serem Risotto grzybowe Deser z mango Dorsz w bazyliowym pesto Naleśniki Suzette Sernik z ricotty Kiełbaski kokosowe Krokiety z pieczarkami Zobacz więcej
Na zakwasie... Chleb pieczony na liściu chrzanu Happy Kitchen Chleb owsiany z garnka żeliwnego Mozaika życia Marocca di Casola Tradycyjny, włoski chleb kasztanowy Bread & Companatico Pane con Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: