hreczanyki

ZOBACZ TAKŻE:

smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Hreczanyki

Hreczanyki 605

0
Hreczanyki to nic innego jak mielone z kaszą gryczaną w proporcji 1:1. Jest to tradycyjny przepis kuchni podkarpackiej. Pomimo, że tu mieszkam i stad pochodzę, nie słyszałam o nich, ale je zrobiłam i Zobacz więcej
Hreczanyki to kotleciki gryczano - mięsne, podawane z dowolnym sosem. Zdrowe, bo z kaszą gryczaną nieco zapomnianą we współczesnej kuchni, z aromatycznym czosnkiem i cebulką. Stanowią doskonałą bazę Zobacz więcej
HRECZANYKI to podkarpackie kotlety mielone z dodatkiem kaszy gryczanej. Niby zwykłe mielone, ale w smaku są niezwykłe. Z wierzchu chrupiące, wewnątrz wilgotne. I co ważne - bez grama bułki tartej. Aby Zobacz więcej
Hreczanyki to danie pochodzące z Podkarpacia.Nazwa wywodzi się od hreczki,czyli po ukraińsku gryki. Są to kotlety mielone z kaszą gryczaną i czosnkiem. Przepis na to danie znalazłam w ostatniej Zobacz więcej
efrank
efrank Obserwuj blogaObserwujesz bloga
mniamniam
Hreczanyki z sosem koperkowym

Hreczanyki z sosem koperkowym 185

0
A cóż dziwnego kryje się pod tą nazwą? Hreczanyki to tradycyjne danie kuchni kresowej, nic innego jak kotlety mielone z... kaszą gryczaną. Są bardziej sycące i zdrowsze od naszych typowych mielonych, Zobacz więcej
Hreczanyki, czyli podkarpackie kotlety mielone z kaszą gryczaną, najlepiej smakują podawane z sosem z leśnych grzybów albo z sosem koperkowym. Ja dziś podałam hreczanyki z sosem grzybowym, niebo w Zobacz więcej
Kotlety z kaszy gryczanej w wersji wegetariańskiej należą do Waszych ulubionych przepisów i z pewnością podbiły już niejedno podniebienie. Dziś chciałabym Wam zaproponować mięsną wersję kotletów Zobacz więcej
Mieszkając tuż przy granicy z Podkarpaciem, nie można nie znać ich tradycyjnych potraw. Zwłaszcza tych naprawdę dobrych:) Składniki: Na 10 kotlecików: 30 dkg mięsa mielonego z szynki 1 woreczek kaszy Zobacz więcej
Hreczanyki to takie kotlety mielone z kasza gryczana i jagnięciną, z dodatkiem bardzo dużej ilości czosnku :) ! Sąpyszne i wyśmienicie smakują z sosem śmietanowym lub jogurtowym, z dużąilością (UWAGA) Zobacz więcej
Nazwa dziwna, do niedawna mi nieznana. Przyznam szczerze, że podeszłam do tych kotletów z dystansem. Mimo, iż z Mężem lubimy kaszę gryczaną, to w tych kotletach jest ona głównym składnikiem i nie Zobacz więcej
Kilka dni temu trafiłam na publikację "Przeszłość dla przyszłości, wielokulturowość kuchni Pomorza - receptury tradycyjnych i regionalnych potraw". Jest tam sporo przepisów, które będę chciała Zobacz więcej
Hreczanyki podobne są do Hreczniaków. Różnica jest taka, że hreczniaki są potrawą bezmięsną, składającą się z kaszy gryczanej i sera białego. Do hreczanyków używa się zaś mielonego mięsa. Obie wersje Zobacz więcej
Hreczanyki, czyli mielone zkaszą gryczaną 23 Flares Facebook 20 Pin It Share 3 Google+ 0 Filament.io Made with Flare More Info'> 23 Flares Składniki: Kotlety: kg mięsa mielonego kg kaszy Zobacz więcej
się, choć przyznam, że ilość czosnku w tych kotletach, które jadłam, dosłownie powaliła mnie na kolana. Jako, że wyznaję zasadę, iż zbyt intensywne przyprawianie zabija naturalny smak potrawy, do Zobacz więcej
Hreczanyki to danie pochodzące z Kresów Wschodnich. Są to niewielki kotlety z ugotowanej kaszy gryczanej i mięsa mielonego, doprawione solą, pieprzem i czosnkiem. Wydaje się, że takie połączenie Zobacz więcej
. Dzięki kaszy skórka będzie chrupiąca. Hreczanyki można podawać z sosem pieczarkowym lub grzybowym. Ja podałam z sosem z suszonych prawdziwków, posiekanym świeżym jarmużem lub zieloną pietruszką i Zobacz więcej
http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/hreczanyki-czyli-mielone-z-kasza.html> Składniki: Zobacz więcej
Jest to danie pochodzące z Podkarpacia, które znalazłam na blogu Nikol do kuchni. Nie sądziłam, że z połączenia kaszy gryczanej i mięsa mielonego może wyjść takie smaczne danie. Kotleciki podajemy z Zobacz więcej
z mięsem mielonym), knysze (smażone na głębokim tłuszczu pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem), kugiel (babka ze startych ziemniaków przekładana nadzieniem z kiszonej kapusty), krężałki, hałuszki, Zobacz więcej
z kuchnią cholernie tłustą. Zostałam nią jednak mile zaskoczona. Oprócz wszechobecnych w terenach górskich pstrągów, można było przede wszystkim zjeść fuczki - czyli placki z kiszoną kapustą, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: