hreczniaki

ZOBACZ TAKŻE:

jagienka
jagienka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
sierotka marysia w kuchni
Hreczniaki

Hreczniaki 116

0
niezdrowo ale tak najlepiej smakuje) pieróg zawsze smaruje masłem i delikatnie posypuję solą - Hreczniaki już tego zabiegu nie potrzebują bez tego smakują cudownie szczerze polecam na szybki obiad - Zobacz więcej
nikol
nikol Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nikol od Kuchni
Hreczniaki Kresowe

Hreczniaki Kresowe 356

1
wyszło. Dlatego polecam Wam oba przepisy. Tym razem kotleciki nie zawierają mięsa, zamiast niego jest twaróg. Podałam je z sosem jogurtowo koperkowym, ale będą smakowały również ciepłymi sosami. Zobacz więcej
Hreczniaki to danie Kresów Wschodnich. Nazwa pochodzi od słowa hreczki, czyli gryki. Hreczniaki są to kotlety z kaszy gryczanej i białego sera. Można je piec w piekarniku, ale również obtoczyć w Zobacz więcej
Tradycyjne hreczniaki kresowe to kotlety z hreczki, czyli kaszy gryczanej i białego sera. Ja swoje lekko zmodyfikowałam i wzbogaciłam o dodatek cukinii. Składniki: 2 torebki kaszy gryczanej (200 g) Zobacz więcej
vege-kika
vege-kika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Vege Kika
Hreczniaki po mojemu

Hreczniaki po mojemu 278

1
Hreczniaki z kapustą kiszoną Poniżej przedstawiam moją modyfikację tradycyjnych hreczniaków, czyli kotletów z kaszy gryczanej i sera. Dodałam do nich kapustę kiszoną. Nie lubię kotletów Zobacz więcej
Jak sama nazwa wskazuje inspiracją do tych burgerów były nasze polskie hreczniaki, które uwielbiam, a podane z sałatką z buraków zaliczają się do moich ulubionych wegetariańskich obiadów. Ale, że Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
hreczniaki

hreczniaki 256

0
siekanej natki pietruszki 1 duże jajo sól, pieprz bułka tarta do obtaczania kotletów Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Razem z twarogiem przepuszczamy ją przez maszynkę do mięsa, dodajemy sól, Zobacz więcej
Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Pasta z wędzonej makreli, awokado i ciecierzycy z ... Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej Jedne z moich Zobacz więcej
kultur i narodowości dała sporo atrakcyjnych przepisów stosowanych do dziś. Często nawet bez świadomości ich pochodzenia. Hreczniaki to jeden z nich. Istnieją dwie szkoły przepisów. Jedna miesza Zobacz więcej
Dzisiaj proponuję coś dla wielbicieli kaszy gryczanej - hreczniaki czyli kotleciki z kaszy gryczanej. To staropolskie danie kuchni kresów wschodnich. Nazwa pochodzi od lwowskiej nazwy gryki (hreczka). Zobacz więcej
wykorzystanie w kuchni kaszy gryczanej. 1 szklanka kaszy gryczanej 280-300 g białego sera łyżka masła pęczek koperku pęczek natki pietruszki 1 cebula 2 jajka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta Zobacz więcej
tworzą fantastyczne danie , które zachwyci nawet mięsożerców! Polecam! SKŁADNIKI: * kasza gryczana – 250 g * ser biały – 300 g * jajko – 2 szt * natka pietruszki – 1 pęczek * bułka tarta * sól * Zobacz więcej
Specjalnością nadbużańskiej kuchni Lubelszczyzny są zarówno różnego rodzaju placuszki, bliny i gryczane hreczniaki, jak i swojskiego wyrobu sery - białe i żółte. Hreczniaki (Hreczki) to kotlety z Zobacz więcej
Hreczniaki- kresowe i staropolskie danie, które postanowiłam wypróbować. Skąd taka nazwa? A no od kaszy gryczanej. Każdy zna lub słyszał Inwokację z Pana Tadeusza, gdzie w jednym z fragmentów czytamy: Zobacz więcej
Witajcie po weekendzie!Jak Wam minął czas? Jak idzie dotrzymywanie postanowień noworocznych? Przygotowałam dla Was dzisiaj danie idealne na zimę, bo bazujące na kaszy gryczanej i do tego sałatkę z Zobacz więcej
wyczekiwania przełamałam w gdańskiej kawalerce, piekąc roślinną wersję hryczniaków. Twaróg zastąpiło tofu, startą marchewkę dodałam dla słodyczy i koloru, a efekt był taki, że nie mogliśmy ruszyć się Zobacz więcej
zrobić hreczniaki, zwłaszcza, że przepis jest w 100% wegetariański. Zbierałam się dość długo, bo kaszę gryczaną mogę kupić w pobliskim sklepie rosyjskim, ale po twaróg muszę jechać do sklepu Zobacz więcej
100 g kaszy gryczanej 300 g mięsa mielonego 2 marchewki2 jajka 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 1 mały por 60 g suszonych grzybów sól, pieprz rozmaryn, tymianek, majeranek bułka tarta Grzyby namoczyć Zobacz więcej
1 jajko tarta bułka do obtoczenia olej do smażenia Sposób wykonania: Kaszę gryczaną ugotować do miękkości. Na niedużej ilości oleju zrumienić obraną, drobno posiekaną cebulę wraz z obranym, drobno Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: