hugenotów

ZOBACZ TAKŻE:

Dwa razy do roku Japończycy wymieniają się prezentami. Podarunki wysyłamy przede wszystkim na początku grudnia, a także w lipcu. Zimowy obyczaj nosi nazwę seibo, zaś letni chūgen. W Kraju Kwitnącej Zobacz więcej
bon appétit !: Chleb bananowy wg przepisu Gaston Lenôtre bon appétit ! 20.09.2017 Chleb bananowy wg przepisu Gaston Lenôtre autorNata G Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze Zobacz więcej
blameanna
blameanna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Blame Anna
Huge update. Koniec ery crossfitu?

Huge update. Koniec ery crossfitu? 30

legginsy GAINZTA! Dzień dobry! Powracam do Was po rekordowej jak dotąd przerwie. Tym razem z postanowieniem regularnego pisania (już na serio!). Z racji ogromnych zmian w postaci skończonych studiów, Zobacz więcej
Uwielbiam makarony w włoskim stylu. A teraz mam jeszcze na moim zielniku mnóstwo bazylii. Tylko na to czekałam. Przygotowałam sobie parę cudownych słoiczków na zimę. No i teraz również zasmakowałam Zobacz więcej
Nie wyobrażam sobie lata bez bobu na obiad. U mnie najczęściej występuje w towarzystwie masła, stanowiąc tym samym samodzielne danie, ale świetnie też smakuje z sosami, jajkiem w koszulce czy jako Zobacz więcej
Kuchnia-Domowa.pl
Kuchnia-Domowa.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Domowa.pl
Jak ugotować bób

Jak ugotować bób 178

Bób ma wielorakie zastosowanie w kuchni. Można jeść go na różne sposoby: jako przekąskę, jako dodatek do sałatek, można zrobić z niego pastę, nadzienie do pierogów, przygotować zupę itd. Przy zakupie Zobacz więcej
Uważam, że czasami trzeba sobie pomóc i dlatego zdarza mi się korzystać z "gotowców". Tak było z tym chlebem. Mimo to zapraszam do zapoznania się z przepisem. Składniki: 1,5 szkl mixu mąk Zobacz więcej
Tradycyjny przepis na pyszną rybkę w octowej zalewie. Ryby najlepiej smakują następnego dnia lub po dwóch dniach. Idealne na wigilijny, świąteczny czy sylwestrowy stół. 1 kg nototeni (lub innej Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozowakuchnia
Nototenia smażona

Nototenia smażona 3629

Nototenie odkryłam jakieś pół roku temu . Nie miałam pojęcia , że taka rybka istnieje . Białe mięsko po usmażeniu lekko odchodzi od ości . Smaczna ryba ma dużo łusek lecz nie ma z tym problemu. U nas Zobacz więcej
Bardzo klasyczna ryba w dosyć tradycyjnej odsłonie. Smakowała przepysznie, zjadłam wszystko z tego talerza plus dokładkę. Uwielbiam rybę. Nototenia panierowana w mąceSkładniki: 1 kg tuszy nototenii Zobacz więcej
alunek
alunek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Życie zamknięte w smaku
Smażona nototenia

Smażona nototenia 2560

Nazwijcie mnie ignorantką, ale o istnieniu nototenii nie miałam pojęcia aż do pewnej promocji w supermarkecie. Lata, które mi umknęły już nie powrócą i cierpię z tego powodu niezmiernie. Nototenia Zobacz więcej
'Anioły są wiecznie ulotneZwłaszcza te w BieszczadachNas też czasami nosiPo ich anielskich śladach One nam przyzwalają I skrzydłem wskazują drogę I wtedy w nas się zapala Wieczny bieszczadzki ogień' Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapach chleba
Laugenbrotchen

Laugenbrotchen 107

Zakręcone bułeczki Laugenbrotchen na kwietniową listę "Na zakwasie i na drożdżach" To kolejne słone bułki., tym razem wykonane metodą, według której pieczywo przed pieczeniem obgotowywuje się w mocno Zobacz więcej
Skład: 16 szt. mniejszych, mrożonych Nototenii - do kupienia w sklepie wysyłkowym Flądra Marynata: 1 pomarańcza 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka suszonego tymianku sól, pieprz Panierka: 1 jajko 6 Zobacz więcej
Nototenia marmurkowa to RYBKA choć nazwa wskazuje na coś bardziej egzotycznego. Mięso ma jak dla mnie zbyt chude, ale dbających o linię to akurat ucieszy. Ości nie ma za wiele i są one cieniutkie i Zobacz więcej
Wymyślone w 1968 roku ciasto zwane “Jesiennym liściem” w domu cukierniczym Lenôtre sprzedawane jest do dzisiaj przez tę markę w sezonie malinowym czyli latem i wczesną jesienią. W Bordeaux jednak Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
rozowakuchnia
Grillowana nototenia

Grillowana nototenia 582

Nie ma to jak grill, siedzisz w domu a zapachy same cię przyciągają. Ryba sama w sobie jest smaczna a w przyprawach jeszcze lepsza. trudność: łatwe czas: 30-60 min ilość porcji: 10 Grillowana Zobacz więcej
Babciagramolka
Babciagramolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Buniabaje w kuchni
Tymiankowa nototenia

Tymiankowa nototenia 722

Zauważyłam, że ryby bardzo lubią zioła. Dodawałam już różne do marynat - z tym , że z reguły były to gałązki świeżych włożone do marynaty lub do brzucha ryby przygotowanej do pieczenia lub gotowania Zobacz więcej
Przyznaję się bez bicia – to było moje pierwsze podejście do zrobienia pizzy w ogóle Nigdy wcześniej nie piekłam pizzy, bo po co, skoro w Warszawie jest tyle wspaniałych pizzerii? Po przejściu na Zobacz więcej
Składniki: nototenia tusze 4 sól, pieprz cytrynowy sok z cytryny mąka 4 łyżki olej do smażenia Wykonanie: Tusze ryby rozmrozić, oczyścić z łusek, dokładnie umyć za pomocą ręcznika papierowego. Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: