i indyk w calosci

« Ryz zapiekany z jablkami Placek z ajerkoniakiem » Bulion z pulpetami z miesa indyka Lekka zupa na gorace dni. Pulpeciki polubily dzieci :) Dla 6 osob: 3 marchewki pol pora 1 pietruszka (korzen) Zobacz więcej
Szybka kolacja :) Dal 4 osob: 300 g marchewki 250 g pieczarek 750 g kartofli 2 cebule 4 zabki czosnku ok. 1 kg miesa z udzca indyka 2 lyzki miodu 4 lyzki oleju po 1 lyzce mielonej papryki slodkiej i Zobacz więcej
- piers z indyka (ja kupilam juz przekrojona, najlepiej gdy jest w calosci) - boczek wedzony pokrojony w paski - 3 ziemniaki (podgotownae troche, ja wkladam je na klika minut do mikrofali) - 3 Zobacz więcej
Olive ascolane- oliwki z Ascoli, totypowe danie z regonu Marche, a dokladnie pochodzace z prowincjiAscoli Piceno.Sa to zielone oliwkipozbawione pestki, nadziane i usmazone. Najczesciej spotyka sie Zobacz więcej
Danie ktore proponuje jest wyjatkowo smaczne i calkowicie kompletne jesli chodzi o walory zdrowotne jak i smakowe. Na pierwszym planie - filet,moze byc albo z piersi kurczaka,lub tak jak u mnie z Zobacz więcej
ula243
ula243 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinaria Uli
Zmijka

Zmijka 192

0
komentarz Starszy postStrona główna Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Etykiety Ciasta(5) Dania miesne(8) Dania rybne(1) Dania warzywne(3) Dania z jajek(1) Dania z makaronem(1) Dla dzieci(1) Zobacz więcej
29 października 2015 ZAPIEKANKI JAJKA ZAPIEKANE W BUŁCE 13 marca 2015 ZAPIEKANKI Makaronowa zapiekanka z wędzonym łososiem 16 lutego 2014 ZAPIEKANKI Ziemniaczane gniazdka z indykiem i warzywami 19 Zobacz więcej
NALEWKI Nalewka aroniowa 12 stycznia 2011 DROB All INDYK KURCZAK DANIA OBIADOWE KOTLETY SZARPANE NAJPROSTSZE 21 czerwca 2016 DANIA OBIADOWE FASZEROWANE UDKA KURCZAKA 22 maja 2016 BOŻE NARODZENIE Zobacz więcej
na porcję pysznej i zdrowej naleweczki:)Doskonała do ciast, deserów i kawy.Zdrówko! Nalewka z czarnej porzeczki 1 kg dojrzałych ale nie przejrzałych owoców czarnej porzeczki 0,5 kg cukru 0.5 l wódki Zobacz więcej
owoców czarnej porzeczki 0,5 kg cukru 0.5 l wódki 0,25 l spirytusu Umyte i osuszone owoce zasypujemy cukrem. Gdy puszczą nieco soku i cukier się nieco rozpuści dolewamy wódkę i spirytus. Szczelnie Zobacz więcej