ikra szczupaka

Ikra już była, ale inna. Ta była spożywana sukcesywnie, ostatni słoiczek otwarłem wczoraj wieczorem, po ponad półrocznym przechowaniu w lodówce. Składniki. *50 dag ikry szczupaczej; ] *75 ml oleju z Zobacz więcej
No i minął czas wyczekiwania, dziś spełnienie obietnicy. Moja Ikra szczupacza już nawet w pamięci została przetrawiona, dziś otworzyłem słoiczek z wątróbką, pełen obaw, wyłożyłem na talerzyk, Zobacz więcej
kawior po wileńsku Wielokrotnie spotykamy na sklepowych półkach niewielkie słoiczki, które niesłychanie nęcą nas swoją zawartością, lecz jeszcze skuteczniej odstraszają nas ceną. Z kolei Zobacz więcej
,cebula i papryka – w proszku i świeża. W zależności od regionu Węgier w zupie mogą się znaleźć ziemniaki,makaron,pomidory,ikra i mlecz rybi. Halászlé 500 gkarpia,filet300 g szczupaka,filet3 żółte Zobacz więcej
co w tytule. Więc powracam do tematu. Kilka prób zrobiłem, wybrałem najlepszą wersję, właściwie w dwóch wariantach: pierwszy na surowo, drugi pasteryzowany. Zaręczam, oba są doskonałe. Składniki. *2 Zobacz więcej
Kazik45
Kazik45 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Czar kuchni i rymu
Ikra szczupacza

Ikra szczupacza 2530

0
Wczoraj na rynku, znajomy zajmujący się sprzedażą ryb rozprowadzanych przez właścicieli okolicznych stawów hodowlanych, zatrzymał mnie i wręczył małą reklamówkę informując: ikra i wątróbka ze Zobacz więcej
do Polski i Europy pstrąga tęczowego, którego próbował podczas pobytów w Stanach. Wylęgową ikrę pstrąga tęczowego włożono w wilgotny mech, obłożono lodem, owinięto papierem, zapakowano do drewnianych Zobacz więcej
, oznaczania i przechowywania, są takie same, jak np. konserw mięsnych. Konserwy rybne stanowią bardzo liczną grupę asortymentową, co wynika z różnorodności surowca, różnych sposobów obróbki wstępnej Zobacz więcej
czy łosoś. Śledzie też jedna... 4 dni temu Pistachio Sernik waniliowy z żurawinami i kilka słów o serze i tajemnicach wypieku dobrego sernika. - Serniki to jedne z moich ulubionych ciast. Mam jednak Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Hiszpan

Hiszpan 1402

0
- Kuchnia emigracyjna ze smakami dziecinstwa - ITALIA OD KUCHNI - wjemy - Iris Cucina - Recipes - kosmopolityczno liberalny blog kulinarny - Idźcie z blogiem - blog Krystyny Kofty - Cucino con Mamma Zobacz więcej