Przepis na ile razy ma fermentować wino

Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Wino domowe - kilka informacji

Wino domowe - kilka informacji 4503

To nie przepis tylko wstęp do niego. Ostatnio próbowałam mojego wynalazku z owoców, a że jestem nim zachwycona więc się chwalę ;). Jeżeli chcecie zrobić sobie wino dla własnych potrzeb, musicie poznać Zobacz więcej
Gośka
Gośka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Łyżka i motyka
Wino porzeczkowe

Wino porzeczkowe 3960

Jest jednym z moich ulubionych. Ma wspaniały aromat, smak i piękny kolor. Robiąc wino stosuję zasadę 1:1 owoce, woda. Cukier dodaję 2 razy. Lubię wino półsłodkie, dlatego ilość cukru uzależniam od Zobacz więcej
Nabywając ostatnio truskawki - po prostu przeliczyłam się zeswoją szybkością ich przerabiania. Część zdołałam przerobićna soki i dżemy.Ate najbardziej dojrzałenastawiłam na wino ! Jest to moje drugie Zobacz więcej
wypieki_beaty
wypieki_beaty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wypieki Beaty
Wino truskawkowe

Wino truskawkowe 2037

Robienie wina to dziedzina mojego męża Bartka (ja jestem tylko asystentką i chętną degustatorką), dlatego oddam mu głos w tej sprawie Bartek robi sam wina od prawie 15 lat, ma więc już w tym spore Zobacz więcej
mikkac8504
mikkac8504 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Italianizzato
O polskich winach razy dwa

O polskich winach razy dwa 34

Polka 2015 Winnica Srebrna Góra || Riesling 2015 Winnice Wzgórz Trzebnickich To był marketingowy strzał w dziesiątkę. Polskie wino w szerokiej sprzedaży i, co najważniejsze, w przystępnej cenie. Kilka Zobacz więcej
Klasyk kuchni hunańskiej, który przygotujesz w 20 minut. Kurczak przygotowany w ten sposób jest zaskakująco chrupiący – kluczem do tego jest podwójne smażenie na głębokim tłuszczu. Jeżeli nie podajesz Zobacz więcej
sylka_rafcio
sylka_rafcio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje kuchcikowo
Wino z ciemnych winogron

Wino z ciemnych winogron 7733

Dopadło i mnie robienie domowych alkoholi. Nalewka z ciemnych winogron się sprawdziła, postanowiłam więc zrobić wino na większą skalę. Pożyczyłam od mamy, stary, duży tzw. gąsior i nastawiłam wino. Zobacz więcej
chilifiga
chilifiga Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
chilifiga
Suszona śliwka w winie raz jeszcze

Suszona śliwka w winie raz jeszcze 32

Suszona śliwka w winie raz jeszcze przez Natasza w dniu 20 grudnia 2012 · 0 odpowiedzi Do Warszawy mam jakieś 1200 km. To trochę za daleko, by skusić się na kulinarne warsztaty, choć nie ukrywam, że Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaki Ewy
Wino gronowe czerwone „Mocarne”

Wino gronowe czerwone „Mocarne” 287

Przed laty na południowej ścianie domu posadziliśmy czerwone i białe winogrona. Czerwone przyjęły się i rosną mocno obdarowując nas co roku kilkoma koszami owoców. Są doskonałym surowcem do wyrobu Zobacz więcej
Jak widać relacja z poprzedniej degustacji gruzińskich winspodobała się serwisowi Poznaj smak Gruzji, ponieważ zaprosili mnie na kolejne spotkanie połączone z próbowaniem win. Tym razem o winach Zobacz więcej
Sierpień to czas wekowania i powolnego żegnania się z latem. Ale warto zatrzymać to letnie szczęście w słoiku i zapełnić domową spiżarnię pysznościami, które będą przypominać nam o lecie i pomogą Zobacz więcej
gania76
gania76 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia pod świerkami
Chińskie zakupy

Chińskie zakupy 343

Oto, co kupił mój Mąż, będąc w Chinach: Od lewej: - chutney mango, - pasta z czarnej fasoli (kilka słoiczków), - chińska przyprawa 5 smaków (zapas chyba dożywotni...), - w dużej puszce - herbata Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
Policzki wołowe

Policzki wołowe 17811

Przez lata niedostępne na rynku polskim, powoli zaczynają pojawiać się w sklepach i dobrze gdyż są bardzo delikatne i smaczne.Należy tylko pamiętać, iż muszą się dusić minimum 3 godziny. 1,2 kg Zobacz więcej
To pierwsze wino wyprodukowane domowym sposobem z winogron, które dojrzewały w moim ogrodzie. Po czterech latach uprawy, doczekaliśmy się dość sporych zbiorów owoców. Trzy krzaczki winorośli obrosły Zobacz więcej
Troszkę czasu mi uciekło, nim udało mi się wreszcie opublikować ten wpis - z kolejnych, tym razem kwietniowych blogerskich warsztatów Makro. Wszystko przez mój niesforny laptop, a ściślej mówiąc – Zobacz więcej
„Dzika Fermentacja Żywe Kultury Bakterii Smak Wartości Odżywcze I Rzemiosło” Sandor Ellix Katz to kompendium wiedzy na temat dzikiej fermentacji. Sam autor twierdzi, że fermentacja to po części dieta, Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 8:54pm, Sobota 21 Kwiecie 2012. rdo: "atwa kuchnia chiska" Ken Hom Uwielbiam czarn, fermentowan fasol. Nadaje ona daniu bardzo orientalnego smaku i ma t zalet, e mona j bardzo dugo Zobacz więcej
Kiszona kapusta jest chyba jednym z najbardziej kontrowersyjnych składników kulinarnych na całym świecie. Albo ją kochasz albo jej nienawidzisz. Albo jesz ją garściami, albo nawet nie możesz na nią Zobacz więcej
Zacznę od opowieści. Miła atmosfera w podziemiach hotelu La Regina w Warszawie. Małe stoły zastawione winami. Goście chodzą z plakietkami: trade, media, sommelier. Przy stoisku stoją cztery osoby. Pan Zobacz więcej
12 października 2012&nbsp/ Wpisany w Drinki / koktajle / napoje I stało się! Balon zwany gąsiorem zamknięty!Produkcja wina domowego ruszyła! Czekam na bulgotanie. A było to tak… Ostatecznie Zobacz więcej