impet

ZOBACZ TAKŻE:

PatK
PatK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pat-elnia
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe 352

3
Na blogi z impetem wkraczają truskawki i rabarbar w lekkich wiosennych ciastach - ja za to zdecydowałam się na jesienno-zimowe, mięciutkie ciasto marchewkowe - i nie żałuję (wszak w rabarbar zamierzam Zobacz więcej
Byłam teraz nad morzem i jedyne, czego mi brakowało to słynne "LODY, LODY ŚMIETANKOWE" wykrzykiwane z impetem na plaży :D ... Postanowiłam sięzatem "ochłodzić" po powrocie do domu ... Mamy zatem sezon Zobacz więcej
Znowu spotkaliśmy się na parkiecie z Ewą Radzik, która ma to czego potrzeba w hip hopie. Zaserwowała nam dobry kawał choreografii do muzykiHilltop Hoods - Rattling The Keys to the Kingdom. Ciężkie Zobacz więcej
20 05 2013 Wprawdzie dopiero mi wschodzą posiane warzywa, ale chwasty rosną z wielkim impetem. Wyrywam więc pokrzywy i trochę wykorzystuję , do zup i sosów. Do tego, oprócz owego uciążliwego zielska Zobacz więcej
Zarodki pszenne dodaję ostatnio niemalże do wszystkiego. Do panierki do mięsa, do chleba, do jogurtów. Świetnie sprawdziły się także w owocowym koktajlu, ich lekko słodkawy posmak nie męczy, a czyni Zobacz więcej
pod jego naporem bo.. Biegnie pies! Uwaga spacer, drzwi znikajcie PUF! Śniadanie musi być ciepłe, musi być kojące, musi mnie delikatnie obudzić, bez szoku, bez porannego kopa. Kop już był. Kasza Zobacz więcej
Trochę później niż zwykle ale za to z jakim impetem wkroczyły w tym roku do naszych kuchni szparagi. Są znakiem, że chłodne dni i długie wieczory już za nami. Traktowane od lat z wyższością przeze Zobacz więcej
cienko pokrojony wędzony łosoś, pszenne pieczywo i kawałek koziego sera, który naturalnie możemy zastąpić zwykłym pleśniowym camembert. Świeży estragon to już spory luksus, ale w moim zielniku Zobacz więcej
Zawsze miałam ten problem, co zrobić z bananami, które bananów nie przypominają?Mają czarną skórkę i w pierwszej chwili nadają się tylko do wyrzucenia.Ilu z Was posłużyło się odruchem i z impetem Zobacz więcej
z cukrem. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Wykładamy pierwszą część na blachę i rękami "rozwałkowujemy" ją na cienki placek. Posypujemy go twarogiem. Przykrywamy drugą połową ciasta Zobacz więcej
z kawą i rumem w tle. Ofiara spisała się dzielnie, choć jak to bywa z kryminalnych historiach – uciekała, wyłaziła, upiec się nie chciała. Piekarnik-ochroniarz wciskał z impetem, do środka z Zobacz więcej
układam w formie, posypuję kruszonką i jagodami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170 C na ok. 25 minut. MÓJ KOMENTARZ Mój synek jest zakochany w samochodzikach, na drugim miejscu są piłeczki, do Zobacz więcej
Taka duża micha pełna pysznej owsianki o poranku z pewnością doda Wam mnóstwo energii! Dynia, dzięki dodatkowi imbiru i cynamonu doskonale rozgrzewa - ciepło będzie emanowało w Was prosto z Zobacz więcej
: jarzynki + brokuł i nieco gęstego jogurtu, siemię lniane), bo... Trzeba się przyznać... Zrobiłam ją przypadkiem (sypnęło się noo...) TAAAK masakrycznie ostrą, że się nie dało :p Dodałam zatem paczkę Zobacz więcej
Zimowe warzywa korzeniowe wkraczająz impetem do naszych kuchni. Widać to na blogach, w gazetach i na straganach. Połączenie skorzonery z kaszą jaglaną i rybą zobaczyłam w magazynie Usta, danie Zobacz więcej
przypominać jednak warto. Dopełniona aromatem pomarańczy i bananem. Do niedawna nobilitowałem tutaj cynamon, ale imbir wyparł go z tego miejsca z impetem ;D I przyznam, że jednak fajnie doładować się Zobacz więcej
gruszka
gruszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gruszka z fartuszka
Share Week

Share Week 15

0
Jeśli jeszcze nie wiecie o co chodzi w akcji Share Week, to koniecznie zajrzyjcie tutaj, żeby przeczytać :) Idea zacna, dlatego chętnie i ja przyłączyłam się do nominacji. Co prawda miałam poważny Zobacz więcej
będzie wpadał do drinka z mniejszym impetem i osadzi się na jego powierzchni. Przy odrobinie wprawy, wódka z sokiem w ogóle się nie pomieszają. Jest to ogólna metoda na robienie drinków typu „flag”, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: