impet

ZOBACZ TAKŻE:

PatK
PatK Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pat-elnia
Ciasto marchewkowe

Ciasto marchewkowe 391

3
{{headerMessage}}
Na blogi z impetem wkraczają truskawki i rabarbar w lekkich wiosennych ciastach - ja za to zdecydowałam się na jesienno-zimowe, mięciutkie ciasto marchewkowe - i nie żałuję (wszak w rabarbar zamierzam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Byłam teraz nad morzem i jedyne, czego mi brakowało to słynne "LODY, LODY ŚMIETANKOWE" wykrzykiwane z impetem na plaży :D ... Postanowiłam sięzatem "ochłodzić" po powrocie do domu ... Mamy zatem sezon Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znowu spotkaliśmy się na parkiecie z Ewą Radzik, która ma to czego potrzeba w hip hopie. Zaserwowała nam dobry kawał choreografii do muzykiHilltop Hoods - Rattling The Keys to the Kingdom. Ciężkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
20 05 2013 Wprawdzie dopiero mi wschodzą posiane warzywa, ale chwasty rosną z wielkim impetem. Wyrywam więc pokrzywy i trochę wykorzystuję , do zup i sosów. Do tego, oprócz owego uciążliwego zielska Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zarodki pszenne dodaję ostatnio niemalże do wszystkiego. Do panierki do mięsa, do chleba, do jogurtów. Świetnie sprawdziły się także w owocowym koktajlu, ich lekko słodkawy posmak nie męczy, a czyni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ciepła noc, przyjemna, pachnąca pościel Wschód słońca Pies budzi mnie zimnym nosem i mokrym mlaskiem po uchu Krótki spacer o zimnym poranku i szybki powrót Już się uśmiecham, bo Messi biegnąc uderzył Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Trochę później niż zwykle ale za to z jakim impetem wkroczyły w tym roku do naszych kuchni szparagi. Są znakiem, że chłodne dni i długie wieczory już za nami. Traktowane od lat z wyższością przeze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Najlepsza? Dlatego, iż ostatnio należy do moich ulubionych. W swoim smaku pobiła swój pierwowzór z ręcznie robionym pesto.Poznałam ją w pewnej interesującej restauracji. Wracając do domu jak zwykle z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zawsze miałam ten problem, co zrobić z bananami, które bananów nie przypominają?Mają czarną skórkę i w pierwszej chwili nadają się tylko do wyrzucenia.Ilu z Was posłużyło się odruchem i z impetem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z cukrem. Wyrośnięte ciasto dzielimy na dwie części. Wykładamy pierwszą część na blachę i rękami "rozwałkowujemy" ją na cienki placek. Posypujemy go twarogiem. Przykrywamy drugą połową ciasta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z kawą i rumem w tle. Ofiara spisała się dzielnie, choć jak to bywa z kryminalnych historiach – uciekała, wyłaziła, upiec się nie chciała. Piekarnik-ochroniarz wciskał z impetem, do środka z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
układam w formie, posypuję kruszonką i jagodami. Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170 C na ok. 25 minut. MÓJ KOMENTARZ Mój synek jest zakochany w samochodzikach, na drugim miejscu są piłeczki, do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Taka duża micha pełna pysznej owsianki o poranku z pewnością doda Wam mnóstwo energii! Dynia, dzięki dodatkowi imbiru i cynamonu doskonale rozgrzewa - ciepło będzie emanowało w Was prosto z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, brokuły, szpinak, zielony groszek, torebka ryżu brązowego, mleko, zielona herbata, siemię lniane, wiórki kokosowe, przyprawy (czosnek, zioła i inne), może być też jogurt. Zupa krem powstała w bólach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zimowe warzywa korzeniowe wkraczająz impetem do naszych kuchni. Widać to na blogach, w gazetach i na straganach. Połączenie skorzonery z kaszą jaglaną i rybą zobaczyłam w magazynie Usta, danie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przypominać jednak warto. Dopełniona aromatem pomarańczy i bananem. Do niedawna nobilitowałem tutaj cynamon, ale imbir wyparł go z tego miejsca z impetem ;D I przyznam, że jednak fajnie doładować się Zobacz więcej
gruszka
gruszka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
gruszka z fartuszka
Share Week

Share Week 15

0
{{headerMessage}}
Jeśli jeszcze nie wiecie o co chodzi w akcji Share Week, to koniecznie zajrzyjcie tutaj, żeby przeczytać :) Idea zacna, dlatego chętnie i ja przyłączyłam się do nominacji. Co prawda miałam poważny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
będzie wpadał do drinka z mniejszym impetem i osadzi się na jego powierzchni. Przy odrobinie wprawy, wódka z sokiem w ogóle się nie pomieszają. Jest to ogólna metoda na robienie drinków typu „flag”, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: