indonezja

ZOBACZ TAKŻE:

Zachęcona pozytywnymi komentarzami usłyszanymi tu i tam postanowiłam wybrać się wraz z koleżankami na rekonesans do warszawskiej restauracji Warung Jakarta. Lokal działa od października 2016 roku i Zobacz więcej
Justine-abroad
Justine-abroad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat na talerzu
INDONEZJA: Gado-gado

INDONEZJA: Gado-gado 266

Trzy składniki są w kuchni indonezyjskiej bardzo popularne. Oczywista przyprawa ketjap manis, czyli słodki sos sojowy, orzeszki ziemne i bazujący na nich sos sate oraz... jajka! Te ostatnie nie Zobacz więcej
beolha
beolha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lubię gotować
Indonezja- Bali

Indonezja- Bali 50

Gdyby ktoś poprosił, żebym opisała Bali jednym słowem, powiedziałabym harmonia. Idealna równowaga między codziennością, religią, radością z życia i umiłowaniem przyrody. Tutejsza religia, hinduizm Zobacz więcej
smakmania
smakmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKMANIA
Indonezja i Malezja wzywa!!!!

Indonezja i Malezja wzywa!!!! 134

Jeg lager mat fordi jeg elsker det...Jeg lager mat når jeg har tid :) og her kan dere finne mine kulinariske eksperimenter. Dere kan finne meg også på Facebook. Dette vil hjelpe dere til å være Zobacz więcej
Moni
Moni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Eskapady
Mie goreng (Indonezja)

Mie goreng (Indonezja) 291

Mie goreng to smażony makaron z różnymi dodatkami, popularny w Indonezji i Malezji. Ja wybrałam wersję z krewetkami (mie goreng udang). Dla dwóch osób: kilkanaście oczyszczonych krewetek 1 cebula Zobacz więcej
Przepis pochodzi z kuchni indonezyjskiej, bardzo zróżnicowanej, bazującej na miejscowych przyprawach, rybach, owocach morza oraz ryżu, a równocześnie ukształtowana przez wpływy chińskie, arabskie czy Zobacz więcej
Kremowa kawa z awokado to napój o zupełnie wyjątkowym smaku.Słodka, o cudownej konsystencji – dająca mnóstwo energii (u mnie, zamiast kofeiny, dodatkowej mocy dodaje inulina z kawy zbożowej Inka z Zobacz więcej
olka
olka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne zapiski Olki
PIEPRZ DŁUGI Z INDONEZJI

PIEPRZ DŁUGI Z INDONEZJI 23

Witajcie :) dzisiaj krótko w ramach cuklu z kuchennej szafki przedstawiam uroczy pieprz długi z Indonezji. Być może już go znacie...? Jest to najstarsza odmiana pieprzu, która przywędrowała do Europy Zobacz więcej
Bami goreng – smażony makaron po indonezyjsku (na szybko) | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Bami goreng – smażony makaron po indonezyjsku (na szybko) – Przepisane.pl – Zobacz więcej
smakmania
smakmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKMANIA
witamy w Indonezji :)

witamy w Indonezji :) 88

Jeg lager mat fordi jeg elsker det...Jeg lager mat når jeg har tid :) og her kan dere finne mine kulinariske eksperimenter. Dere kan finne meg også på Facebook. Dette vil hjelpe dere til å være Zobacz więcej
Smażony ryż z kurczakiem po indonezyjsku – Nasi Goreng to moja propozycja na szybkie, lekkie i smaczne danie. Przyprawy można dozować według uznania. Osobom lubiącym mniej ostre potrawy, zalecam Zobacz więcej
Rendang to pikantne, mięsne danie pochodzące z Indonezji, popularne również w sąsiednich krajach: Malezji, Singapurze czy Filipinach. Smak daniu nadaje wyjątkowa pasta na bazie galangalu, imbiru i Zobacz więcej
Rendanga odkryłem dzięki mojej koleżance Marcie prowadzącej bloga Cucina della Felicita. To niesamowicie aromatyczny gulasz rodem z Indonezji. Podobno, wedle tradycji, przygotowuje się go na specjalne Zobacz więcej
W Polsce ostatnio ciągle deszcz... więc ja zabieram Was do raju! Oceniając kolory, smaki, zapachy... - tak z pewnością można nazwać Indonezję. Zajmijmy się więc jedzeniem rodem z raju... Będąc Zobacz więcej
Sezon grillowy czas zacząć. Najlepiej w wielkim stylu. Proponuję azjatycki klasyk w wydaniu luksusowym. Sos orzechowy wywodzi się z Indonezji, ale rozpowszechnił się w całej południowo-wschodniej Azji Zobacz więcej
wioletaperkowska
wioletaperkowska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wybornesmaki
Finezja

Finezja 82

Od dawna chodził mi ten pomysł po głowie, tylko brakowało odpowiedniej okazji by go wypróbować. W końcu się nadażyła :) Panie i panowie przedstawiam Wam istną bombę smakową i niestety kaloryczną też. Zobacz więcej
kamilagro
kamilagro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vegazone
Tempeh po indonezyjsku

Tempeh po indonezyjsku 247

Kupiłam sobie kawałek tempeh wyprodukowanego w Czechach i cały tydzień zachodziłam w głowę co z niego przygotować. To cudo zrobione z fermentowanych ziaren soi smakuje dobrze nawet usmażone na patelni Zobacz więcej
Składniki: 200g ryżu parboiled lub basmati pół kubka orzechów arachidowych niesolonych 2 łyżki wiórków kokosowych 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem liście curry ziarna kardamonu trawa cytrynowa puszka Zobacz więcej
Przygotowując ten przepis myślami byłam na dalekiej Suamtrze, gdzie nasi goreng jest królem wszystkich dań! Można go zjeść praktycznie wszędzie o każdej porze dnia i nocy Ja mój najlepszy smażony ryż Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: