indonezja

ZOBACZ TAKŻE:

Zachęcona pozytywnymi komentarzami usłyszanymi tu i tam postanowiłam wybrać się wraz z koleżankami na rekonesans do warszawskiej restauracji Warung Jakarta. Lokal działa od października 2016 roku i Zobacz więcej
Justine-abroad
Justine-abroad Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Świat na talerzu
INDONEZJA: Gado-gado

INDONEZJA: Gado-gado 260

Trzy składniki są w kuchni indonezyjskiej bardzo popularne. Oczywista przyprawa ketjap manis, czyli słodki sos sojowy, orzeszki ziemne i bazujący na nich sos sate oraz... jajka! Te ostatnie nie Zobacz więcej
beolha
beolha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
lubię gotować
Indonezja- Bali

Indonezja- Bali 49

Gdyby ktoś poprosił, żebym opisała Bali jednym słowem, powiedziałabym harmonia. Idealna równowaga między codziennością, religią, radością z życia i umiłowaniem przyrody. Tutejsza religia, hinduizm Zobacz więcej
smakmania
smakmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKMANIA
Indonezja i Malezja wzywa!!!!

Indonezja i Malezja wzywa!!!! 133

Jeg lager mat fordi jeg elsker det...Jeg lager mat når jeg har tid :) og her kan dere finne mine kulinariske eksperimenter. Dere kan finne meg også på Facebook. Dette vil hjelpe dere til å være Zobacz więcej
Moni
Moni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Eskapady
Mie goreng (Indonezja)

Mie goreng (Indonezja) 280

Mie goreng to smażony makaron z różnymi dodatkami, popularny w Indonezji i Malezji. Ja wybrałam wersję z krewetkami (mie goreng udang). Dla dwóch osób: kilkanaście oczyszczonych krewetek 1 cebula Zobacz więcej
Przepis pochodzi z kuchni indonezyjskiej, bardzo zróżnicowanej, bazującej na miejscowych przyprawach, rybach, owocach morza oraz ryżu, a równocześnie ukształtowana przez wpływy chińskie, arabskie czy Zobacz więcej
Kremowa kawa z awokado to napój o zupełnie wyjątkowym smaku.Słodka, o cudownej konsystencji – dająca mnóstwo energii (u mnie, zamiast kofeiny, dodatkowej mocy dodaje inulina z kawy zbożowej Inka z Zobacz więcej
Rendang to pikantne, mięsne danie pochodzące z Indonezji, popularne również w sąsiednich krajach: Malezji, Singapurze czy Filipinach. Smak daniu nadaje wyjątkowa pasta na bazie galangalu, imbiru i Zobacz więcej
Bami goreng – smażony makaron po indonezyjsku (na szybko) | Przepisane.pl - przepisy kuchni polskiej, śląskiej i świata Bami goreng – smażony makaron po indonezyjsku (na szybko) – Przepisane.pl – Zobacz więcej
Smażony ryż z kurczakiem po indonezyjsku – Nasi Goreng to moja propozycja na szybkie, lekkie i smaczne danie. Przyprawy można dozować według uznania. Osobom lubiącym mniej ostre potrawy, zalecam Zobacz więcej
olka
olka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne zapiski Olki
PIEPRZ DŁUGI Z INDONEZJI

PIEPRZ DŁUGI Z INDONEZJI 23

Witajcie :) dzisiaj krótko w ramach cuklu z kuchennej szafki przedstawiam uroczy pieprz długi z Indonezji. Być może już go znacie...? Jest to najstarsza odmiana pieprzu, która przywędrowała do Europy Zobacz więcej
smakmania
smakmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKMANIA
witamy w Indonezji :)

witamy w Indonezji :) 88

Jeg lager mat fordi jeg elsker det...Jeg lager mat når jeg har tid :) og her kan dere finne mine kulinariske eksperimenter. Dere kan finne meg også på Facebook. Dette vil hjelpe dere til å være Zobacz więcej
Rendanga odkryłem dzięki mojej koleżance Marcie prowadzącej bloga Cucina della Felicita. To niesamowicie aromatyczny gulasz rodem z Indonezji. Podobno, wedle tradycji, przygotowuje się go na specjalne Zobacz więcej
W Polsce ostatnio ciągle deszcz... więc ja zabieram Was do raju! Oceniając kolory, smaki, zapachy... - tak z pewnością można nazwać Indonezję. Zajmijmy się więc jedzeniem rodem z raju... Będąc Zobacz więcej
Przygotowując ten przepis myślami byłam na dalekiej Suamtrze, gdzie nasi goreng jest królem wszystkich dań! Można go zjeść praktycznie wszędzie o każdej porze dnia i nocy Ja mój najlepszy smażony ryż Zobacz więcej
Sezon grillowy czas zacząć. Najlepiej w wielkim stylu. Proponuję azjatycki klasyk w wydaniu luksusowym. Sos orzechowy wywodzi się z Indonezji, ale rozpowszechnił się w całej południowo-wschodniej Azji Zobacz więcej
kamilagro
kamilagro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Vegazone
Tempeh po indonezyjsku

Tempeh po indonezyjsku 240

Kupiłam sobie kawałek tempeh wyprodukowanego w Czechach i cały tydzień zachodziłam w głowę co z niego przygotować. To cudo zrobione z fermentowanych ziaren soi smakuje dobrze nawet usmażone na patelni Zobacz więcej
Składniki: 200g ryżu parboiled lub basmati pół kubka orzechów arachidowych niesolonych 2 łyżki wiórków kokosowych 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem liście curry ziarna kardamonu trawa cytrynowa puszka Zobacz więcej
Gdy gardło drapie a samopoczucie spada, dobrze napić się herbaty. Pysznej, słodko - ostrej, rozgrzewającej, korzennej. Oto kolejna z serii aromatycznych, gorących herbat. Tym razem bez czarnej Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: