indyjski chlebek roti

Zwegowani.pl
Zwegowani.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zwegowani.pl
Indyjski chlebek Roti

Indyjski chlebek Roti 608

0
{{headerMessage}}
Indyjski chlebek to pyszny dodatek do zup, sosów, dań jednogarnkowych itp. Dodaj zdjęcie! Składniki na indyjski chlebek Roti: 1/2 filiżanki mąki razowej (może być zwykła), 1/4 filiżanki ciepłej wody, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Roti w wersji z pieca tandoori (a raczej z piekarnika) to moja ulubiona wersja tego popularnego indyjskiego chlebka. Bardzo proste w wykonaniu, idealne jako dodatek do dań tuż po wyjęciu z piekarnika. Zobacz więcej
kasiekw
kasiekw Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kasiekw gotuje
roti czyli indyjskie inspiracje

roti czyli indyjskie inspiracje 645

1
{{headerMessage}}
Bardzo lubię kuchnię indyjską i raz na jakiś czas robię sobie małe przyjemności ze smakami i zapachami orientu. Nie mogę obyć się wtedy bez roti, czyli hinduskiego chlebka. Mój sprawdzony przepis jest Zobacz więcej
MrsCake
MrsCake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sweet Corner 8
Mango lassi

Mango lassi 124

0
{{headerMessage}}
"Przygotujemy dzisiaj chlebki roti - tradycyjne indyjskie chlebki z mąki pełnoziarnistej - oraz mango lassi..." Na te dwa magiczne słowa, MrsCake i jej koleżanka M. spojrzały na siebie, wybuchnęły Zobacz więcej
Mirabelka
Mirabelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mirabelkowy blog
Tandoori roti

Tandoori roti 449

2
{{headerMessage}}
W ramach indyjskiej akcji Maggie, pieczemy indyjskie chlebki :) Przeróżne, ponieważ Indie to prawdziwy chlebowy raj kulinarny – choć każdybez trudu zauważy, że ich pieczywo kompletnie różni się od Zobacz więcej
Gospodyni Miejska
Gospodyni Miejska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gospodyni Miejska
Butter Chicken

Butter Chicken 744

1
{{headerMessage}}
mieszając, aż sos będzie gładki i płynny. Przyprawić solą, cukrem do smaku (opcjonalnie). SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych proporcji wychodzi porcja dla 4 dorosłych osób. Ilość garam masala Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Indyjskie placki roti Indyjskie placki roti... Płaskie chlebki indyjskie. Pięknie puchną podczas smażenia. Lekko chrupiące, cieniutkie. Niezastąpniony dodatek do dań kuchni indyjskiej. Składniki: 1 Zobacz więcej
Gospodyni Miejska
Gospodyni Miejska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gospodyni Miejska
Curry pieczarkowe

Curry pieczarkowe 151

3
{{headerMessage}}
olej wrzucić cebulę, czosnek, imbir, przyprawy: kumin, kardamon, kolendrę, garam masala, chili i podsmażać, aż do zeszklenia cebuli. Do zeszklonej cebuli dodać pieczarki i całość posmażać, aż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wzbogacony świeżą pietruszką i czosnkiem. Czego chcieć więcej? Do podania ryż lub indyjskie chlebek naan/ ewentualnie roti. Składniki na ok 5-6 porcji: 0,5 kg dyni - ok. 3 pasy połówki dużej dyni - Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tandoori roti to tradycyjne indyjskie pieczywo, idealnie pasujące do każdego rodzaju indyjskiego curry. Skoro co jakiś czas przygotowuję dania kuchni indyjskiej, należało pofatygować się również o Zobacz więcej
{{headerMessage}}
łyżce jogurtu naturalnego, majonezu (u mnie Winiary) oraz szczyptę pieprzu cayenne. Wszystkie składniki włożyłam do szatkownicy i rozdrobniłam dosyć dokładnie. Posmarowałam tą pastą cienkie chlebki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jajecznica wydaje się być daniem mocno już oklepanym, dlatego miło jest odnajdywać kolejne ciekawe sposoby jej przyrządzania. Ta pełna smaku indyjska wersja tej potrawy od razu podbiła nasze serca. Zobacz więcej
Kuchnia Indyjska
Kuchnia Indyjska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Indyjska
Kurczak Jalfrezi

Kurczak Jalfrezi 55

6
{{headerMessage}}
smażymy przez kolejnych 5-6 minut, aż kurczak nie będzie surowy. Dodajemy ketchup lub koncentrat pomidorowy i smażymy przez kolejną minutę lub dwie. Na koniec dodajemy posiekane liście kolendry. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z przypraw używanych w kuchni hinduskiej czyli: kolendra, kmin rzymski, kardamon, cynamon, gorczyca, koper włoski, goździki, imbir,kurkuma... za dużo wszystkiego naraz ... ale dość już o tym, użyłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przez minutę, a następnie dodajemy śmietanę i dobrze mieszamy. Na koniec gotowanie dodajemy garam masala i pokruszoną kozieradkę. Mieszamy. Gotowe danie wykładamy do miski i dekorujemy plastrem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i mieszamy sos na patelni. Palak paneer jest już gotowy. Palak paneer najlepiej smakuje z indyjskimi chlebkami – naanami, roti czy chapati. Przepis na naany znajdziecie tutaj. Smacznego! Porcja:dla 4 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
dalej na wolnym ogniu ok.15 min.W razie potrzeby gdyby płyn zbyt odparował uzupełnić wodą.Gęstość sosu zależy od upodobania.Ja wolę dość gęsty sos. Można dla smaku dodać 1/2 kostki rosołowej. Podawać Zobacz więcej
Kuchnia Indyjska
Kuchnia Indyjska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Indyjska
Tandoori Naan

Tandoori Naan 182

0
{{headerMessage}}
w srodku. Ja niestety nie posiadam pieca TANDOOR (chociaz kiedys jak bede miec dom z duzym ogrodem to sobie wybuduje taki piec ;) lepszy od grilla :) ) Poniewaznie posiadam pieca, chleb naan Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Namaste! Dziś jest Dzień Niepodległości Indii. Jako, że obok gotowania Indie mnie fascynują postanowiła ugotować coś indyjskiego. Wszystkie składniki na miejscu. Oczywiście przywiezione z Indii. Sama, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Warzywa Strączkowe. Dhal (dahl, dal, daal) to ogólne określenie oznaczające rośliny strączkowe (soczewica, fasola, groch) oraz na indyjskie potrawy przyrządzane ich bazie. Podaje się je z ryżem lub Zobacz więcej