indyjskie samosy

{{headerMessage}}
Samosy – bezglutenowe pierożki inspirowane kuchnią indyjską. Z zamiarem wykonania tej indyjskiej przekąski nosiłam się już długo, ale jakoś nie było okazji aby samodzielnie ją wykonać. W Indiach nigdy Zobacz więcej
jazzowesmaki
jazzowesmaki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jazzowe Smaki
Samosy indyjskie z owocami

Samosy indyjskie z owocami 131

0
{{headerMessage}}
jadłam indyjskie Samosy z owocami. Zachwycające smakiem, trochę przypominające chrupiącego pieroga, ale dużo bardziej intensywne. Wspaniałe. Pamiętam też Samosy z kapustą czy z kalafiorem i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Indyjskie samosy wypełnione warzywami W najbliższej okolicy palników Blog > Komentarze do wpisu « Aromatyczny falafel z chlebkiem pita Indyjskie samosy wypełnione warzywami Bardzo długo zabierałam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Samosy to indyjskie przekąski, najczęściej z pikantnie przyprawionymi warzywami (czasami również mięsem). Oryginalnie mają trójkątny kształt i są smażone na głębokim tłuszczu. Ja postawiłam na mniej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Samosy- indyjskie pierożki z warzywami Po raz pierwszy spróbowałam tych orientalnych pierożków już kilka lat temu, kiedy zostały przygotowane przez tatę mojej koleżanki. Ich smak zapadł mi w pamięć Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto na stolnicę i rozwałkuj je tak, jak na pierogi, z tą różnicą, że ten placek musi być grubszy. Minimalnie podsypuj ciasto mąką. Wytnij kubkiem krążki. Używałam kubka o średnicy 8 cm. Jeżeli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedyś miałam okazję spróbować bardzo smaczne rożki-pierożki indyjskie samosy. To takie małe, bardzo aromatyczne przekąski napełnione tak naprawdę tym na co mamy ochotę, z dużą ilością przypraw. W Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Praktycznie zawsze kiedy zamawiałyśmy coś indyjskiego, największą popularnością cieszyły się u nas samosy. Niespecjalnie znamy tego przyczynę, grunt że zwykle znikały w błyskawicznym tempie. Pomimo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i egzotyczne, takie jak Malezja, Tajlandia czy Indie. Na kuchnię każdego kraju przeznaczę tydzień, podczas którego zaprezentuję kilka potraw. Tygodnie tematyczne będą pojawiać się mniej więcej co Zobacz więcej
{{headerMessage}}
znalazły się nazwiska Rafi Fenandez i Mriduli Baljekar, najlepszych moim zdaniem znawczyń kuchni indyjskiej. Zazwyczaj, kiedy sprawdzam książkę kucharską wybieram potrawę, którą znam z kraju jej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zawijane w chrupiącym cieście filo z nadzieniem ziemniaczanym z indyjskimi przyprawami i zielonym groszkiem. Wspaniale smakują z jajkiem w koszulce. Podawać jako lekka kolacja lub przekąska z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierożki Samosa czyli pierożki po indyjsku. Samosy mogą być podawana jako przystawka czy danie głównewegetariańskiebądź mięsne. Podawane często z sosem miętowym. Charakterystyczne dla Samosy są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, w zależności od tego, w co akurat jest wyposażona moja lodówka, ponieważ mam w zwyczaju samodzielnie komponować nadzienia. Najczęściej przygotowuję te o ostrym, intensywnym smaku, ale zdarzyły mi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierożki samosa (kuchnia indyjska) - Pierogi, kluski, naleśniki - Dorodne pomidory, czyli szukać trzeba tam, gdzie jest - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Dorodne pomidory, czyli szukać Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na warsztatach z Davidem poznałam przepis na wspaniałe pierożki samosy .Jest to przekąska z kuchni indyjskiej ,trójkątne pierożki smażone na oliwie z farszem z pikantnych warzyw . Na warsztatach David Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Samosa, to danie kuchni indyjskiej, trójkątne pierogi, smażone na głębokim oleju. Nadziewane są najczęściej mocno przyprawionymi warzywami, farszem mięsnym lub z sera panir. Jet to tradycyjny przepis Zobacz więcej
martynok
martynok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedzonkowo
Po indyjsku - samosy

Po indyjsku - samosy 438

1
{{headerMessage}}
To moje drugie, i na pewno nie ostatnie podejście do tej potrawy. Są pyszne, kruche, pikantne i bardzo sycące. Dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno - moja wersja jest lekko zmodyfikowana, bo są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Ciasto jest chrupiące, więc efekt pod tym względem jest taki sam. A najlepszy moim zdaniem jest farsz, bo uwielbiam wszystkie przyprawy, które w nim są: kardamon, kmin rzymski, czosnek, pikantny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
{{headerMessage}}