indyjskie samosy

Samosy – bezglutenowe pierożki inspirowane kuchnią indyjską. Z zamiarem wykonania tej indyjskiej przekąski nosiłam się już długo, ale jakoś nie było okazji aby samodzielnie ją wykonać. W Indiach nigdy Zobacz więcej
jadłam indyjskie Samosy z owocami. Zachwycające smakiem, trochę przypominające chrupiącego pieroga, ale dużo bardziej intensywne. Wspaniałe. Pamiętam też Samosy z kapustą czy z kalafiorem i Zobacz więcej
Indyjskie samosy wypełnione warzywami W najbliższej okolicy palników Blog > Komentarze do wpisu « Aromatyczny falafel z chlebkiem pita Indyjskie samosy wypełnione warzywami Bardzo długo zabierałam Zobacz więcej
Samosy to indyjskie przekąski, najczęściej z pikantnie przyprawionymi warzywami (czasami również mięsem). Oryginalnie mają trójkątny kształt i są smażone na głębokim tłuszczu. Ja postawiłam na mniej Zobacz więcej
Samosy- indyjskie pierożki z warzywami Po raz pierwszy spróbowałam tych orientalnych pierożków już kilka lat temu, kiedy zostały przygotowane przez tatę mojej koleżanki. Ich smak zapadł mi w pamięć Zobacz więcej
ciasto na stolnicę i rozwałkuj je tak, jak na pierogi, z tą różnicą, że ten placek musi być grubszy. Minimalnie podsypuj ciasto mąką. Wytnij kubkiem krążki. Używałam kubka o średnicy 8 cm. Jeżeli Zobacz więcej
Kiedyś miałam okazję spróbować bardzo smaczne rożki-pierożki indyjskie samosy. To takie małe, bardzo aromatyczne przekąski napełnione tak naprawdę tym na co mamy ochotę, z dużą ilością przypraw. W Zobacz więcej
Praktycznie zawsze kiedy zamawiałyśmy coś indyjskiego, największą popularnością cieszyły się u nas samosy. Niespecjalnie znamy tego przyczynę, grunt że zwykle znikały w błyskawicznym tempie. Pomimo Zobacz więcej
i egzotyczne, takie jak Malezja, Tajlandia czy Indie. Na kuchnię każdego kraju przeznaczę tydzień, podczas którego zaprezentuję kilka potraw. Tygodnie tematyczne będą pojawiać się mniej więcej co Zobacz więcej
znalazły się nazwiska Rafi Fenandez i Mriduli Baljekar, najlepszych moim zdaniem znawczyń kuchni indyjskiej. Zazwyczaj, kiedy sprawdzam książkę kucharską wybieram potrawę, którą znam z kraju jej Zobacz więcej
Zawijane w chrupiącym cieście filo z nadzieniem ziemniaczanym z indyjskimi przyprawami i zielonym groszkiem. Wspaniale smakują z jajkiem w koszulce. Podawać jako lekka kolacja lub przekąska z Zobacz więcej
Pierożki Samosa czyli pierożki po indyjsku. Samosy mogą być podawana jako przystawka czy danie głównewegetariańskiebądź mięsne. Podawane często z sosem miętowym. Charakterystyczne dla Samosy są Zobacz więcej
, w zależności od tego, w co akurat jest wyposażona moja lodówka, ponieważ mam w zwyczaju samodzielnie komponować nadzienia. Najczęściej przygotowuję te o ostrym, intensywnym smaku, ale zdarzyły mi Zobacz więcej
Pierożki samosa (kuchnia indyjska) - Pierogi, kluski, naleśniki - Dorodne pomidory, czyli szukać trzeba tam, gdzie jest - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Dorodne pomidory, czyli szukać Zobacz więcej
Na warsztatach z Davidem poznałam przepis na wspaniałe pierożki samosy .Jest to przekąska z kuchni indyjskiej ,trójkątne pierożki smażone na oliwie z farszem z pikantnych warzyw . Na warsztatach David Zobacz więcej
Samosa, to danie kuchni indyjskiej, trójkątne pierogi, smażone na głębokim oleju. Nadziewane są najczęściej mocno przyprawionymi warzywami, farszem mięsnym lub z sera panir. Jet to tradycyjny przepis Zobacz więcej
martynok
martynok Obserwuj blogaObserwujesz bloga
jedzonkowo
Po indyjsku - samosy

Po indyjsku - samosy 417

1
To moje drugie, i na pewno nie ostatnie podejście do tej potrawy. Są pyszne, kruche, pikantne i bardzo sycące. Dobre zarówno na ciepło, jak i na zimno - moja wersja jest lekko zmodyfikowana, bo są Zobacz więcej
. Ciasto jest chrupiące, więc efekt pod tym względem jest taki sam. A najlepszy moim zdaniem jest farsz, bo uwielbiam wszystkie przyprawy, które w nim są: kardamon, kmin rzymski, czosnek, pikantny Zobacz więcej