Jak dobrze upiec gęś i czy jest przy tym dużo pracy? To prawda, że gęśpiecze się długo, ale za to przez większość czasu wogóle nie musicie do niej zaglądać (choć pewnie będziecie chcieli, bo
Zobacz więcej
Ostatnio coraz częściej na polskich stołach 11 listopada (Świętego Marcina) pojawia się gęś. To dawna staropolska tradycja, którą od kilku lat próbują wskrzesić restauratorzy. Co ciekawe Polska jest
Zobacz więcej
Prawidłowo przygotowany indyk zawsze wywołuje pozytywne emocje i zadowolenie. Jest to zawsze cudowne rozwiązanie, gdy spodziewanych jest sporo gości, ponieważ dla nikogo nie będzie odkryciem,
Zobacz więcej
Filet z indyka to wspaniały kawałek mięsa . Można go piec , gotować ,smażyć , dusić .Oczywiście ja zawsze wybieram to co najbardziej mi smakuje i mało czasu trzeba poświęcić na przygotowanie . Inaczej
Zobacz więcej
Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Faszerowany filet z indyka to bardzo smaczna i zdrowa potrawa z mięsa. Pierś z indyka jest dietetyczna
Zobacz więcej
O ile indyk zagościł u nas na dobre, to kaczkę i gęś przyrządzamy rzadko, raczej na jakąś okazję. A szkoda, bo są smaczne, wyborne, mają chude, kruchemięsoi można podawać je na wiele sposobów. Dzisiaj
Zobacz więcej
dziś kolejny przepis wykorzystujący fragment gęsi. a przy okazji małe zestawienie gęsinych propozycji. gęś w całości: pieczona gęś faszerowania kiszoną kapustą gęś faszerowana kaszą gryczaną
Zobacz więcej
Wspomnienie po niedzielnym obiedzie. Smakowało wyjątkowo. Polecam filet z indyka faszerowany pieczarkami i serem feta. Do tego ryż z koperkiem i surówka. Pychotka. Czego potrzebujemy: 1 kg. lub ile
Zobacz więcej
Składniki: gęś (u mnie mrożona 4,6kg) sól, pieprz, majeranek suszony sok wyciśnięty z 2 cytryn 6-8 ząbków czosnków przeciśniętych przez praskę 2 obrane jabłka, pokrojonych w ósemki wykałaczki
Zobacz więcej
Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, ... Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Zbliża się
Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i ziołami Faszerowana pierś indyka jest bardzo smaczna i można podawać ją nie tylko na gorąco na obiad, ale również jako domową wędlinę na zimno. Farsz,
Zobacz więcej
Składniki: Udziec z indyka ok. 1.5 kg Marynata: Oliwa sól pieprz 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku papryka czerwona słodka Farsz: 1 pierś z kurczaka 1/2 świeżej
Zobacz więcej
pierwszym etapem było zdobycie gęsi. oczywiście można było pójść do marketu i kupić mrożoną, która wychowana w polsce wyemigrowała do niemiec, a stamtąd postanowiła wrócić macierzy. my jednak
Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich
Zobacz więcej
Po przepis kliknij w zdjęcie Faszerowane ziemniaki z tymiankiem Pizza na cienkim cieście Tarta porosołowa Cevapcici Fasolka po bretońsku KURCZAK Kurczak pieczony z tymiankiem Risotto z kurczakiem
Zobacz więcej
Gęś w wydaniu raczej świątecznym i dla większej ilości osób. Pieczona w ten sposób jest niezwykle smaczna, mięsko jest kruche, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Mięso z gęsi jest nie tylko
Zobacz więcej
Tradycja pieczenia gęsi w Dzień Niepodległości jest starsza niż Dzień Dziękczynienia w USA i choć pieczenie indyka jest bardziej popularne możemy być dumni, że to właśnie gęsina jest jednym z
Zobacz więcej
Faszerowana pierś z indyka Dziś przedstawiam przepis na smaczną pieczeń z piersi indyka z nadzieniem. W jego skład wchodzą pieczarki i żółty ser. Pieczeń jest bardzo dobra i można ją jadać na gorąco
Zobacz więcej
W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w
Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana (świąteczna) Święta 2011 zaliczę do tych po zakończeniu, których jeszcze przez kolejne dni będziemy jeść potrawy na nie przygotowane. W ubiegłym roku zostało mi znacznie
Zobacz więcej