Przepis na indyk faszerowany i gęś faszerowana

Kuchnia Doroty
Kuchnia Doroty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Doroty
Pierś z indyka faszerowana

Pierś z indyka faszerowana 10594

Pierś z indyka faszerowana (świąteczna) Święta 2011 zaliczę do tych po zakończeniu, których jeszcze przez kolejne dni będziemy jeść potrawy na nie przygotowane. W ubiegłym roku zostało mi znacznie Zobacz więcej
annalyskawa79
annalyskawa79 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
to jest pyszne
Faszerowany udziec z indyka

Faszerowany udziec z indyka 6899

Składniki: Udziec z indyka ok. 1.5 kg Marynata: Oliwa sól pieprz 2 liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego 2 ząbki czosnku papryka czerwona słodka Farsz: 1 pierś z kurczaka 1/2 świeżej Zobacz więcej
Wspomnienie po niedzielnym obiedzie. Smakowało wyjątkowo. Polecam filet z indyka faszerowany pieczarkami i serem feta. Do tego ryż z koperkiem i surówka. Pychotka. Czego potrzebujemy: 1 kg. lub ile Zobacz więcej
Anika1
Anika1 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Domowa kuchnia Aniki
Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka 7308

Faszerowana pierś z indyka Dziś przedstawiam przepis na smaczną pieczeń z piersi indyka z nadzieniem. W jego skład wchodzą pieczarki i żółty ser. Pieczeń jest bardzo dobra i można ją jadać na gorąco Zobacz więcej
elik
elik Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eli gotowanie
Faszerowany filet z indyka

Faszerowany filet z indyka 13244

Filet z indyka to wspaniały kawałek mięsa . Można go piec , gotować ,smażyć , dusić .Oczywiście ja zawsze wybieram to co najbardziej mi smakuje i mało czasu trzeba poświęcić na przygotowanie . Inaczej Zobacz więcej
janiolka
janiolka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Eksperyment sobotni
pieczona pierś gęsi

pieczona pierś gęsi 12652

dziś kolejny przepis wykorzystujący fragment gęsi. a przy okazji małe zestawienie gęsinych propozycji. gęś w całości: pieczona gęś faszerowania kiszoną kapustą gęś faszerowana kaszą gryczaną Zobacz więcej
Prawidłowo przygotowany indyk zawsze wywołuje pozytywne emocje i zadowolenie. Jest to zawsze cudowne rozwiązanie, gdy spodziewanych jest sporo gości, ponieważ dla nikogo nie będzie odkryciem, Zobacz więcej
Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Pieczona pierś z indyka faszerowana pieczarkami Faszerowany filet z indyka to bardzo smaczna i zdrowa potrawa z mięsa. Pierś z indyka jest dietetyczna Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakiszczescia
Pieczona gęś faszerowana

Pieczona gęś faszerowana 2674

Składniki: gęś (u mnie mrożona 4,6kg) sól, pieprz, majeranek suszony sok wyciśnięty z 2 cytryn 6-8 ząbków czosnków przeciśniętych przez praskę 2 obrane jabłka, pokrojonych w ósemki wykałaczki Zobacz więcej
Tradycja pieczenia gęsi w Dzień Niepodległości jest starsza niż Dzień Dziękczynienia w USA i choć pieczenie indyka jest bardziej popularne możemy być dumni, że to właśnie gęsina jest jednym z Zobacz więcej
Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Surówka siekana z selerem naciowym, brokułem, ... Gęś faszerowana luzowana – przepis + film Zbliża się Zobacz więcej
Kuchnia Marty
Kuchnia Marty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia-Marty
Faszerowana pieczona gęś

Faszerowana pieczona gęś 1762

W domu mojej babci faszerowana pieczona gęś gościła bardzo często. Zwyczaj ten starała się podtrzymywać moja mama, teraz czas na mnie. Coraz częściej przed Świętem Niepodległości czyli św. Marcina w Zobacz więcej
Karolaa
Karolaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
I love cooking
Gęś faszerowana kaszą

Gęś faszerowana kaszą 1413

Ostatnio coraz częściej na polskich stołach 11 listopada (Świętego Marcina) pojawia się gęś. To dawna staropolska tradycja, którą od kilku lat próbują wskrzesić restauratorzy. Co ciekawe Polska jest Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej
Pierś z indyka faszerowana suszonymi pomidorami i ziołami Faszerowana pierś indyka jest bardzo smaczna i można podawać ją nie tylko na gorąco na obiad, ale również jako domową wędlinę na zimno. Farsz, Zobacz więcej
Gęś w wydaniu raczej świątecznym i dla większej ilości osób. Pieczona w ten sposób jest niezwykle smaczna, mięsko jest kruche, mięciutkie i rozpływające się w ustach. Mięso z gęsi jest nie tylko Zobacz więcej
pierwszym etapem było zdobycie gęsi. oczywiście można było pójść do marketu i kupić mrożoną, która wychowana w polsce wyemigrowała do niemiec, a stamtąd postanowiła wrócić macierzy. my jednak Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Dania mięsne

Dania mięsne 1263

Po przepis kliknij w zdjęcie Faszerowane ziemniaki z tymiankiem Pizza na cienkim cieście Tarta porosołowa Cevapcici Fasolka po bretońsku KURCZAK Kurczak pieczony z tymiankiem Risotto z kurczakiem Zobacz więcej
Krys
Krys Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia u Krysi
Pierś z kaczki z gruszkami

Pierś z kaczki z gruszkami 4271

O ile indyk zagościł u nas na dobre, to kaczkę i gęś przyrządzamy rzadko, raczej na jakąś okazję. A szkoda, bo są smaczne, wyborne, mają chude, kruchemięsoi można podawać je na wiele sposobów. Dzisiaj Zobacz więcej
Sezon zimowy to zdecydowanie czas na gęsinę. Obowiązkowa na 11 listopada – dzień św. Marcina. Uważam także, że to idealna propozycja na danie na świątecznym stole. Pieczona gęś faszerowana podrobami, Zobacz więcej