indyk marynata

To danie podbiło moje serce! Mieszają się w nim wspaniałe smaki i aromaty. Jabłka, zielony marynowany pieprz i białe wino to trio według mnie znakomite! No może nie pogardziłoby też towarzystwem Zobacz więcej
Grillowany filet z indyka w marynacie z sezamem • Programista w kuchni Programista w kuchni Toggle navigation Programista w kuchni Strona główna Przepisy Na wynos Blog Programista w kuchni / Przepisy Zobacz więcej
emako
emako Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchnia-emako.pl
Miodowa marynata do indyka

Miodowa marynata do indyka 7621

Domowa marynata do mięs. Miodowa, o wyraźnym smaku rozmarynu. Najczęściej przygotowywana do mięsa z indyka. Jednak będzie pasować także do wołowiny czy wieprzowiny. Dla zwolenników ostrych smaków i Zobacz więcej
Dziś zapraszam na grillowanegoindyka w jogurtowej marynacie, uszlachetnionej ziołami. Danie smaczne, zdrowe i niesamowicie łatwe w przygotowaniu. Polecam dla amatorów mięsa, oraz wszystkich tych, Zobacz więcej
Z_wkladka
Z_wkladka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z wkładką
Pierś indyka w marynacie

Pierś indyka w marynacie 6559

Coraz więcej się słyszy o oszukiwanym mięsie, o chemikaliach, które codziennie pochłaniamy, jedząc to co oferują nam sklepy. A podobno jesteś tym co jesz ;) Dlatego proponuję trochę zdrowszą Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
INDYK W GÓRALSKIEJ MARYNACIE

INDYK W GÓRALSKIEJ MARYNACIE 4996

Świąteczny indyk ma wiele zalet. Zamarynowany dzień wcześniej wymaga tylko wstawienia do piekarnika. Jest bardzo podzielny - nawet przy dużej rodzinie lub niespodziewanej wizycie gości nikt nie Zobacz więcej
PIERŚ Z INDYKA W MARYNACIE MIODOWO-MUSZTARDOWEJ Składniki: około 750 g piersi z indyka łyżka miodu gryczanego łyżka musztardy dijon łyżka oleju rzepakowego pół łyżeczki soli Mięso myjemy, osuszamy Zobacz więcej
renatar
renatar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia niewyszukana
Indyk w imbirowej marynacie

Indyk w imbirowej marynacie 2600

Obiad z serii: dietetycznie. Jak wiadomo, indyk, to mięso o najniższej zawartości tłuszczu i przez to najmniej kaloryczne. Z porównania z mięsem z kurczaka, jak dla mnie wychodzi zwycięsko, jest po Zobacz więcej
Aromatyczne mięso z indyka w lekko pikantnej marynacie. Zaczynam od przygotowania przypraw. Pieprz, ziele angielskie i jałowiec rozdrabniam w moździerzu. Resztę przypraw wsypuję do miski i mieszam Zobacz więcej
Będąc wczoraj na zakupach mama wypatrzyła na stoisku mięsnym udka z indyka. Do tej pory konsumpcja tego ptactwa ograniczała się do filetów lub pieczeni z piersi, nigdy nie próbowaliśmy "czegoś Zobacz więcej
Jeszcze tydzień temu padał śnieg, a teraz mamy prawdziwe lato w środku wiosny! Przy takiej pięknej pogodzie zachęcam do przebywania na świeżym powietrzu i robienie grilla. Najlepsza będzie karkóweczka Zobacz więcej
To prosty przepis na aromatyczną domową wędlinę. Bardzo polecam taki rodzaj dodatków do pieczywa, gdyż wtedy wiemy ile mięsa w mięsie podajemy swojej rodzinie :) około 800 - 900 gramów filetu z indyka Zobacz więcej
bjedrona
bjedrona Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wcinaj to!
Pieczony indyk w marynacie miodowej

Pieczony indyk w marynacie miodowej 1725

Dziś na szybko, bardzo fajny i prosty przepis na pieczonego indyka. Sprawdzi się jako obiad i jako dodatek na kanapkę ;-). Każdy sobie poradzi z jego przygotowaniem, nawet jeśli nigdy wcześniej nie Zobacz więcej
orschi.zar
orschi.zar Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moja Chochla
Indyk w indiańskiej marynacie

Indyk w indiańskiej marynacie 509

Indyk w indiańskiej marynacie – Moja Chochla – Blog kulinarny Menu Strona główna PRZEPISY DANIA GŁÓWNE Zupy Na słodko FIT FOOD DESERY WYPIEKI WYTRAWNE CIASTA Słodkie tarty SŁODKIE WYPIEKI Serniki Zobacz więcej
Wraz z sezonem grillowym [który ja osobiście już otworzyłam :D - było pysznie!] zaczynam mój nowy dział - mianowicie wszelorakie marynaty do karkówki. Uważam bowiem, że karkówka z grilla powinna, Zobacz więcej
Soczyste i aromatyczne mięso z indyka. Lista zakupów dla 4 osób: 600 g piersi z indyka marynata: 6 łyżeczek musztardy sarepskiej 6 ząbków czosnku 1 duża łyżka posiekanego świeżego tymianku Mięso Zobacz więcej
Ostatnio bardzo polubiłam kombinację miodowo-musztardową. Już kilka razy te smaki pojawiły się u nas na obiedzie, czy to z kurczakiem, czy tak jak dzisiaj z indykiem. Za każdym razem korzystałam z Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Balotyna z indyka – to indyk, z którego wyjęto prawie wszystkie kości (oprócz końcowego kawałka kości w nogach), a potem … Przeczytaj cały artykuł Post Balotyna Zobacz więcej
Przeczytałam gdzieś, że aby przyzwyczaić się do nieznanego lub nielubianego smaku, należy taką potrawę zjeść przynajmniej 3 razy. Po tym czasie nasze podniebienie odbiera go (smak) już jako coś Zobacz więcej
Ostatnio bardzo polubiłam kombinację miodowo-musztardową. Już kilka razy te smaki pojawiły się u nas na obiedzie, czy to z kurczakiem, czy tak jak dzisiaj z indykiem. Za każdym razem korzystałam z Zobacz więcej