indyk na słodko

Agni
Agni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rozkoszne Smaki
Słodko - kwaśny indyk

Słodko - kwaśny indyk 664

0
Na zimne dni lubię potrawki, które mnie rozgrzeją, dodadzą energii. Taki właśnie jest indyk na słodko - kwaśno. Aby było szybciej można oczywiście sięgnąć po słoiczek z gotowym sosem, ale tym razem Zobacz więcej
Przepis Paprykę umyć, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w paski. Indyka również pokroić w paski. Dymkę umyć pokroić w krążki. Ananasa odsączyć , odstawić na bok. Wok rozgrzać z olejem, dodać indyka i Zobacz więcej
Składniki: udziec indyka ok. 30 dag sól olej sos słodko-kwaśny ok. 350 ml Wykonanie: Miękki kawałek mięsa umyć, osuszyć, pokroić w słupki, delikatnie oprószyć solą, odstawić na ok. 1 godzinę. Zobacz więcej
500 g piersi z indyka czerwona , żółta, zielona papryka 100g dymki puszka ananasa ( 230 g ) łyżeczkę potartego imbiru 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego 1/8 litra wywaru warzywnego ( z kostki) 3 Zobacz więcej
-musztardowej Czytaj więcej Galaretka z kurczaka Czytaj więcej Tymbaliki drobiowe Czytaj więcej Nasze Menu DeseryDróbMakaronyMięsoNalewkiPrzekąskiPrzetworyRyby i owoce morzaSałatki, surówki, Zobacz więcej
g pieczarek 1 czerwona papryka 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka curry sól, pieprz Wykonanie kurczak papryka pieczarki Pierś z kurczaka ze szpinakiem Składniki dla 2 os.: Pierś z kurczaka: 1 podwójna Zobacz więcej
Indyk słodko - kwaśny w cieście piwnym Jak już wspominałam, jedzenie wigilijne nie jest moim ulubionym więc znacznie bardziej przykładam się do ułożenia interesującego menu na kolejne, świąteczne dni. Zobacz więcej
Sznycle z indyka w sosie na bazie świeżego ananasa, jabłek i cebuli, z dodatkiem ryżu z rodzynkami i curry to pyszna, indyjska propozycja na obiad. Zasmakuje każdemu miłośnikowi konkretów na słodko Zobacz więcej
o grubości ok. 1 cm - opakowanie ciasta francuskiego - 1 jajko morelowy sos słodko - kwaśny - 1 szklanka konfitury morelowej (najlepiej bez cukru, jak najwięcej owoców) ew brzoskwiniowej - 1 Zobacz więcej
z indyka 1 puszka ananasa (koniecznie zostaw syrop – jest potrzebny) 1 czerwona papryka pokrojona w średniej wielkości paseczki 100g marynowanych pędów bambusa 1 duża, posiekana cebula 1 ząbek Zobacz więcej
Jeśli lubicie słodko-kwaśne smaki w potrawach mięsnych sznycle z indyka w słodko-kwaśnym sosie zapewne Wam zasmakują. W sosie wyraźnie wyczuwa się nutę cytrynową i miodową. Do marynowania używamy Zobacz więcej
Czas na troszkę orientu :) Makaron zapełniał już szafkę przez dłuższy czas więc czas zrobić jesienne porządki. Całość w aromatycznym sosie słodko pikantnym chilli. Polecam :) Składniki: 150g makaronu Zobacz więcej
" Takie skromne kąski z lekko azjatycką nutą:) Obiad dość szybki, jeśli porównamy go do gulaszy, czy mielonych. Kawał piersiątka kroi się w paski, marynuje, doprawia i podsmaża na patelni! Szybkie, Zobacz więcej
Fantastyczna wędlina. Pyszna i zdrowa. Indyk wychodzi soczysty, lekko słodki, po prostu idealny. Jeśli lubicie takie smaki, jeśli smakowały Wam nasze ulubione słodko ostre skrzydełka - ta wędlinka Zobacz więcej
Niedzielny obiad w orientalnym klimacie. Dzisiaj przedstawiam pomysł na delikatnego indyka marynowanego w sosie ostrygowym i sałatkę słodko-kwaśną! Zarówno indyk jak i sałatka wymaga leżakowania w Zobacz więcej
Bardzo lubię mięsne dania w wersji na słodko, a już w ogóle kiedy oprócz słodyczy wyczuwalny jest ostry smak. Postanowiłam wypróbować połączenie indyka z mango - okazało się to połączenie bardzo Zobacz więcej
Kasza owsiana z owsa powstaje, która naszemu organizmowi dużo białka dodaje. Można ją na słodko z mlekiem podawać lub do sosów i mięs dodawać. Ja do niej roladę z indyka nadzianą serem i fasolką Zobacz więcej
Indyk z żurawiną i suszonymi morelami na słodko [PRZEPIS] czwartek, Lipiec 28, 2016 Latest: Indyk z żurawiną i suszonymi morelami na słodko [PRZEPIS] Olej kukurydziany na włosy i do jedzenia – Zobacz więcej
i warzywami w sosie słodko-kwaśnym (ok 10 sztuk) ciasto: 2 szklanki mąki woda olej do smażenia 1/2 łyżeczki soli farsz: 250 g chińskiej mieszanki warzyw (por, marchew, kiełki fasoli Mung, grzybki Zobacz więcej
Mięso pokroić w dużą kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju. Na gorącą patelnię wrzucić mięso i podsmażyć z każdej strony (około 5 minut). Do mięsa wlać bulion. Zagotować i dusić pod przykryciem Zobacz więcej