indyk po meksykańsku

Zupa meksykańska robiona na drobiu różni się trochę od tej, robionej na mielonej wołowinie czy wieprzowinie. Nie wiem, która lepsza. Obie znacznie się różnią, ale obie koniecznie trzeba wypróbować! Tę Zobacz więcej
Przepis na guacamole dostałam od koleżanki, która wzięła kiedyś udział w warsztatach kuchni meksykańskiej. Miałam akurat niesamowitą chęć na awokado i wygrzebałam przepis z zakamarków książki Zobacz więcej
Wspominałam Wam już, że robienie indyka z TEGO przepisu się opłaci i jak pamiętacie obiecałam kolejny z jego wykorzystaniem. A oto i on! Zazwyczaj nie jemy pieczywa, ale okazjonalnie (jak to Polacy) Zobacz więcej
Wrapy (z meksykańskiej tortilli) z indykiem iwarzywami Dziś obiad w stylu fast foodowym, ale wbrew pozorom zdrowy, bo bardzo warzywny. Zdjęcie przedstawia składniki, bo każdy z domowników lubi inny Zobacz więcej
Jestem ogromną fanką kuchni meksykańskiej, ale czasami lubię wplatać do niej "swojskie" akcenty. Zamiast mielonego mięsa, mamy indyka w kostkę, zamiast ryżu mamy kaszę jaglaną, ale wciąż jest pysznie! Zobacz więcej
Danie mojej mamy (indyk po meksykańsku z patelni) w innej formie, czyli klopsiki :) Składniki (porcja - zdjęcie): 250 g zmielonej piersi indyka 0,5 jajka (25 g) 20 g (2 łyżki) bułki tartej 60 g (ok. 4 Zobacz więcej
Żeby nie było, że Kuchnia po mojemu wypadła totalnie z obiegu dziś czysto kulinarny wpis. W końcu. Po wczorajszym obiedzie z ogniska należało zjeść domową kolację - najlepiej na ciepło. Jako, że w Zobacz więcej
Aby zrobić miseczki wykorzystałam tortille pełnoziarniste. Jest to ciekawy pomysł na podanie ulubionej sałatki lub np. w tym przypadku gulaszu meksykańskiego. Ciasto tortilli zachowuje swój kształt i Zobacz więcej
Rewelacyjny smak, wilgotny kotlet, świetne sosy i do tego meksykański smak! fot. D.Szymborska Kolejna książka kucharska do kolekcji, tym razem 100 (słownie STO) przepisów na burgery. The Burger An Zobacz więcej
Był grill. Byli mięsożercy i wegetarianie. Każdy z nich mógł posilić się czymś dobrym. Kotlety na bazie mięsa i inne z kaszy jaglanej i cukinii prosto z krzaczka. Obie propozycje z meksykańskimi Zobacz więcej
Składniki: 300-400 g mięsa - filet z kurczaka papryka żółta - średnia wielkość 1 mała cukinia 1/2 średniego pora 3 łyżki kukurydzy 2 łyżki groszku zielonego konserwowego 3 łyżki koncentratu Zobacz więcej
Marzec 29, 2013 Pyszny sernik na kruchym spodzie Marzec 25, 2013 Nie ma nic lepszego jak Strucla jabłkowa na ciepło z lodami… Lipiec 16, 2012 Crostata to włoska tarta - kruche ciasto z dodatkiem Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
INDYK PO MEKSYKAŃSKU

INDYK PO MEKSYKAŃSKU 307

0
Mięso i warzywa, doprawione aromatycznymi przyprawami, pikantne i bardzo, bardzo rozgrzewające. Można podać z ryżem lub plackami tortilli, można też zjeść z kawałkiem świeżej bagietki, obojętnie jak Zobacz więcej
Ten przepis mam wycięty z „Przyjaciółki” sprzed pięciu lat. Dotychczas przy przeglądaniu wycinków omijałam go szerokim łukiem, bo nazywa się tam„Indyk w sosie czekoladowym”, a mój główny konsument nie Zobacz więcej
podbio moje serce na stae, pachnce oregano. Do tego rozpywajce si w ustach miso i fasola. Polecam! Przepis bierze udzia w akcji Shinju: HolaMexico! Skadniki (4 porcje): 800 g misa z indyka (piersi Zobacz więcej
Przepis mojej mamy, indyk szybki i smaczny, idealny jako ciepłe danie dla gości na imprezie, żeby samemu nie przesiedzieć wieczoru w kuchni ;) Składniki (porcja - zdjęcie): 140 g piersi z indyka 30 g Zobacz więcej
pszennej 3 szklanki mleka 2 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju+ do smażenia Przygotowanie: Wszystkie składniki wymieszaj na gładką masę i smaż na patelni z obu stron, aż się zarumieni. Porcja na 13-15 Zobacz więcej
To danie to ostatnio prawdziwy rarytas w mojej rodzinie. Uwielbiamy je wszyscy bez wyjątku. Przepis, który Wam podaję jest na cztery sztuki tortilli. Jedna sztuka to niecałe 400 kcal. Zawiera sporą Zobacz więcej
i pieprzem.Odstawiamy z ognia do ostudzenia. Podajemy z nachosami lub jako dodatek do tortilli. Umieszczamy papryczki chilli w garnku, zalewamy wodą, przykrywamy pokrywką i gotujemy ok. 7 minut. Zobacz więcej
I.Pszenne naleśniki ze szpinakiem, serem feta i ketchupem II. Kawałek ciasta korzennego z jabłkami, 3 wafle kukurydziane( nie ma na zdjęciu), koktajl ( szpinak, kiwi, banan, truskawki, maliny) III. Zobacz więcej