indyk w naczyniu żaroodpornym

Ever
Ever Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Na talerzu
Łyse gołąbki

Łyse gołąbki 477

0
Składniki: 0,5 kg mięsa z indyka cebula 1 łodyga selera naciowego 1 jajko główka kapusty/pekińskiej/lodowej przyprawy przecier pomidorowy kostka rosołowa Sposób wykonania: Mięso mielone łączymy z Zobacz więcej
i pieprzem z obu stron. Obtoczyć w mące, następnie w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym położyć Zobacz więcej
Dno żaroodpornego naczynia skrapiamy oliwą, wykładamy warstwami pokrojoną w paski cukinię, paprykę, pomidorki, pieczarki, cebulę czerwoną. Posypujemy przyprawami. Indyka zmielonego podsmażamy z Zobacz więcej
opisu wyżej, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 35 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym i natką Zobacz więcej
Filety z piersi indyka zapiekane z marchewką i serem żółtym. Składniki: 2 filety z indyka ketchup majonez 3 średnie marchewki 200 g żółtego sera przyprawa gyros, pieprz, sól Przygotowanie Filety Zobacz więcej
Lista zakupów dla 2 osób: 2 udka z indyka 2 łyżki sosu sojowego 4 ząbki czosnku czarny pieprz 2 jabłka 1 łyżka suszonego majeranku 1/2 szklanki wody nać pietruszki do przystrojenia Udka (ściągnęłam Zobacz więcej
Soczyste, kruche i aromatyczne mięso, pieczonego indyka, to idealny pomysł, zarówno na odświętny, jak i na codzienny, smaczny obiad. Składniki: 2 podudzia z indyka sól, pieprz, czosnek granulowany, Zobacz więcej
Piersi z indyka przeciąć wdłuż na pół tak, żeby powstały dwa płąskie kawałki. Rozbić je delikatnie tłuczkiem. Jeśli piersi są bardzo duże można przeciąć każdy kotlet na pół. Mięso przyprawić solą, Zobacz więcej
Składniki: 1 cukinia 1 mała papryka czerwona 1 mała papryka zielona 1 średnia cebula 300dag mięsa mielonego z indyka Przyprawa do grilla Sól, pieprz Cebule kroimy na średnią kostkę i smażymy z mięsem. Zobacz więcej
Jeden z moich ulubionych przepisów na niedzielny obiad. Składniki: duży filet z indyka 2 łyżki oleju łyżka masła puszka ananasów Sposób przygotowania: Mięso umyć, posolić, natrzeć olejem i oprószyć Zobacz więcej
Udziec w zalewiepiwnej - 1,20kg udźca z indyka - 1 łyżeczka papryki słodkiej - 1 łyżeczka oregano - 1 łyżeczka kolendry (całej) - 3 liście laurowe - 3 małe cebulki - 250ml jasnego piwa - sól Udziec Zobacz więcej
z indyka lekko rozbijamy i smarujemy musztardą. Owijamy nią dwa szparagi, następnie całość owijamy dwoma plastrami szynki. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 20 minut w temperaturze Zobacz więcej
Składniki: Pierś z indyka Płatki migdałów 1 jajko ser mozzarella sól, pieprz, papryka ostra mielona Pierś z indyka płuczemy i kroimy na kotlety - trochę je tłuczemy młotkiem (tak na 1,5 cm grubości), Zobacz więcej
Fenkuł - koper włoski Składniki: 1 koper 250 g piersi z indyka oliwa z oliwek miód kurkuma kminek sól Koper pokroiłam na 8 części. Piersi z indyka w plasterki. W naczyniu żaroodpornym ułożyłam piersi Zobacz więcej
Składniki: około 1 kg mięsa z udźca indyka (bez kości) 4 ząbki czosnku majeranek, rozmaryn, oregano ostra papryka sól olej roślinny Sposób wykonania: Umyte mięso nacieramy dokładnie przyprawami i Zobacz więcej
elik
elik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eli gotowanie
Udo kibica

Udo kibica 441

0
1 minucie. Żaroodporne naczynie wykładam plastrami masła solonego i 1/2 piórek z cebuli. Na to układam mięso i przykrywam resztą cebuli i kilkoma plastrami masła. Tak przygotowane Zobacz więcej
. Ryż gotujemy aldente około 10 minut. Pieczarki podsmażmy na patelni razem z cebulką, dodajemy do nich mięso mielone, ryż ugotowany, ser starty na tarce, 1 łyżeczkę kurkumy, pieprz, sól. Całość Zobacz więcej
następnie przyprawić. Całą nogę z indyka natrzec papryką czerwoną, solą i pieprzem. Nasmarowac dokładnie ketchupem. Miskę wraz z indykiem przykryć folią spożywczą i wkłożyc do lodówki na kilka Zobacz więcej
: cebulę kroimy w prążki, paprykę w cienkie paski i podsmażamy na patelni. Po chwili dodajemy pokrojoną w talarki cukinię. Dusimy do miękkości. Zawartość z garnka odcedzamy zostawiając wywar, wkładamy Zobacz więcej
rozgniecionym czosnkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Ostawiamy do lodówki na godzinkę. Po upływie godziny zwijamy w roladki: na każdy sznycel kładziemy po 2 plasterki szynki i sera, kilka suszonych Zobacz więcej