indyk z porto

Pierś z indyka w sosie z porto i suszonych śliwek z młodą marchewką Czas:przygotowanie 15 min; gotowanie 45 min. Składniki: 1 kg. piersi z indyka ( lub 3 polędwiczki z indyka) 10 suszonych śliwek 1 Zobacz więcej
Sezon na botwinkę trwa mniej więcej od maja do końca lipca, dlatego ten czas warto wykorzystać na maxa :) Botwinkę głównie wykorzystuje się w bardzo klasycznych daniach takich jak chłodnik (zobacz Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Roladki  z indyka.

Roladki z indyka. 1122

0
Składniki : ( 2 porcie ) * 1 duża pierś indycza ( można użyć 2 z kurczaka ), * około 50 g pesto z puszonych pomidorów, * 1/2 czerwonej cebuli, * sól, pieprz, bazylia, * bułka Zobacz więcej
/ miód, musztardę i cytrynę / wymieszać na jednolitą emulsje dodać listki bazylii. Polędwiczki umyć, oczyścić i nasmarować emulsją. Odstawić na około 3 godziny. Po tym czasie smażymy na średnim ogniu Zobacz więcej
rabarbaru, daj mu się wykazać Poniżej 6 pysznych przepisów z użyciem rabarbaru, wśród których nie znajdziesz ani jednego ciasta. Smacznego! Ser zapiekany z rabarbarem i truskawkami – PRZEPIS Rabarbar Zobacz więcej
Karkkowka z selerem, suszonymi sliwkami i musztarda Kaczka z kasza gryczana i figami Ziemniaki w koszulkach i kurczak z rozmarynem Kurczak pieczony w jogurcie Kurczak w pomaranczach i zurawinie Zobacz więcej
Karkkowka z selerem, suszonymi sliwkami i musztarda Kaczka z kasza gryczana i figami Ziemniaki w koszulkach i kurczak z rozmarynem Kurczak pieczony w jogurcie Kurczak w pomaranczach i zurawinie Zobacz więcej
, osuszamy i rozbijamy delikatnie na kotlety. 2. Mięso pieprzymy i solimy. 3. Składniki panierki mieszamy. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej Zobacz więcej
6 kotletów z piersi indyka, figi z konfitury, 6 goździków zmielonych, pół łyżeczki do kawy cynamonu, pół łyżeczki do kawy chili kruszonego, pieprz, sól morska, mąka pszenna, 100 ml porto, 2 średnie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Indyk w maladze

Indyk w maladze 576

1
ilość rozpuszczonej żelatyny. Zimnego indyka pokroić w ładne plastry. Na dno naczynia wylać trochę żelatyny, poczekać aż zastygnie, ułożyć na niej plastry indyka. Całość zalać niewielką ilością Zobacz więcej
i witaminy w nich rozpuszczalne. Jest też doskonałym źródłem białka. 4. Porto to: - portugalskie wino - rodzaj koniaku - wódka z cydru jabłkowego - likier migdałowy Portugalskie wino. Wódka z cydru Zobacz więcej
z dużą ilością wątróbki drobiowej, doprawiony łagodnie, no i z tą galaretką, która stanowi świetne jego wykończenie. Jest smaczna i ... ładna. Pasztet drobiowy z galaretką sherry 500 g wątróbki Zobacz więcej
półksiężyców. 2. Każdy półksiężyc owijamy w kawałek szynki parmeńskiej. Melon świetnie będzie pasował do porto lub madery oraz win (najlepiej słodkich). Roladki z ciasta francuskiego również świetnie Zobacz więcej
, sos z czerwonej porzeczki z winem porto Brukselkę obierz z wierzchnich liści, a duże brukselki przekrój na pół. Dynię przekrój na pół i obierz ze skórki. Przy pomocy łyżki wydrąż miąższ z pestkami i Zobacz więcej
viqui7
viqui7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatico
Takie sobie pochmurne dni

Takie sobie pochmurne dni 37

0
200g marcepanu - kocham marcepan:-) "prawie", bo kawałek wylądował od razu w buzi Synusia i mojej:-) Aromatyczne ragu z indyka składniki: 500g mielonego mięsa z indyka kilka łyżek oliwy z oliwek 1 Zobacz więcej
lub pieczony): Sancerre, Pouilly-Fumé, Sauvignon Blanc z RPA lub Nowej Zelandii. Może być również lekko schłodzone Chinon. Śledź: od wina woli gin, wódkę i piwo. Jeśli już musi być wino to można Zobacz więcej
), 200 g wędzonego boczku, 200 g wątróbek drobiowych, pęczek włoszczyzny, pęczek natki pietruszki, 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego (można zastąpić 2 ząbkami zwykłego), 1 łyżka posiekanej Zobacz więcej
do smaku 2 łyżki oliwy do zamarynowania mięsa Olej do smażenia Sos żurawinowy: 150 gram suszonej żurawiny imbir wielkości kciuka mała papryczka peperoni 1 szalotka starta skórka z ćwiartki pomarańczy Zobacz więcej
pasztet połączyliśmy z efektowną galaret z domowej nalewki berberysowej, suszonymi owocami berberysu i czerwonym pieprzem. Nalewkę możecie zastąpić słodkim winem (Porto lub Malaga) lub w wersji Zobacz więcej
tym razem chciałam wypróbować czegoś innego. Moim zdaniem połączenie dyni i batatów jest wprost idealne. Słodycz dyni i batatów przełamana odrobiną gałki i porto. Składniki: 1 mała dynia 2 duże Zobacz więcej