indyk z porto

Pierś z indyka w sosie z porto i suszonych śliwek z młodą marchewką Czas:przygotowanie 15 min; gotowanie 45 min. Składniki: 1 kg. piersi z indyka ( lub 3 polędwiczki z indyka) 10 suszonych śliwek 1 Zobacz więcej
Sezon na botwinkę trwa mniej więcej od maja do końca lipca, dlatego ten czas warto wykorzystać na maxa :) Botwinkę głównie wykorzystuje się w bardzo klasycznych daniach takich jak chłodnik (zobacz Zobacz więcej
Jusia
Jusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jusia gotuje ...
Roladki  z indyka.

Roladki z indyka. 1144

0
Składniki : ( 2 porcie ) * 1 duża pierś indycza ( można użyć 2 z kurczaka ), * około 50 g pesto z puszonych pomidorów, * 1/2 czerwonej cebuli, * sól, pieprz, bazylia, * bułka Zobacz więcej
/ miód, musztardę i cytrynę / wymieszać na jednolitą emulsje dodać listki bazylii. Polędwiczki umyć, oczyścić i nasmarować emulsją. Odstawić na około 3 godziny. Po tym czasie smażymy na średnim ogniu Zobacz więcej
Rabarbar kreatywnie, nie tylko do ciasta. Rabarbar to znane chyba wszystkim warzywo o fajnym, lekko kwaskowatym smaku. Ma postać charakterystycznych, różowo-zielonych łodyg i najczęściej używane jest Zobacz więcej
Karkkowka z selerem, suszonymi sliwkami i musztarda Kaczka z kasza gryczana i figami Ziemniaki w koszulkach i kurczak z rozmarynem Kurczak pieczony w jogurcie Kurczak w pomaranczach i zurawinie Zobacz więcej
Karkkowka z selerem, suszonymi sliwkami i musztarda Kaczka z kasza gryczana i figami Ziemniaki w koszulkach i kurczak z rozmarynem Kurczak pieczony w jogurcie Kurczak w pomaranczach i zurawinie Zobacz więcej
, osuszamy i rozbijamy delikatnie na kotlety. 2. Mięso pieprzymy i solimy. 3. Składniki panierki mieszamy. Kotlety najpierw panierujemy w mące, następnie w jajku z mlekiem, a na końcu w paprykowej Zobacz więcej
6 kotletów z piersi indyka, figi z konfitury, 6 goździków zmielonych, pół łyżeczki do kawy cynamonu, pół łyżeczki do kawy chili kruszonego, pieprz, sól morska, mąka pszenna, 100 ml porto, 2 średnie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Indyk w maladze

Indyk w maladze 718

1
– oczywiście najlepiej, jeżeli jest to domowy wywar zagotować dodać malagę (ilość malagi zależy od naszego smaku – ja wolę z większą ilością wina), doprawić sokiem z cytryny, cukrem, solą. Ostudzić. Zobacz więcej
i witaminy w nich rozpuszczalne. Jest też doskonałym źródłem białka. 4. Porto to: - portugalskie wino - rodzaj koniaku - wódka z cydru jabłkowego - likier migdałowy Portugalskie wino. Wódka z cydru Zobacz więcej
z dużą ilością wątróbki drobiowej, doprawiony łagodnie, no i z tą galaretką, która stanowi świetne jego wykończenie. Jest smaczna i ... ładna. Pasztet drobiowy z galaretką sherry 500 g wątróbki Zobacz więcej
półksiężyców. 2. Każdy półksiężyc owijamy w kawałek szynki parmeńskiej. Melon świetnie będzie pasował do porto lub madery oraz win (najlepiej słodkich). Roladki z ciasta francuskiego również świetnie Zobacz więcej
Pogoda nas pokonała kichamy, kaszlemy, gorączkujemy i śmiało możemy stwierdzić, że te początki jesieni nie są dla nas przyjazne! Jeśli i Wy czujecie się tak jak My albo macie ochotę na coś pysznego na Zobacz więcej
viqui7
viqui7 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Aromatico
Takie sobie pochmurne dni

Takie sobie pochmurne dni 39

0
) składniki: 300 g mąki pszennej 2 łyżki masła 1/4 łyżeczki soli 25 g cukru pudru 1 łyżka mleka w proszku 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub cukier waniliowy) 20 g świeżych drożdży (lub 1 łyżeczka Zobacz więcej
światowe autorytety. Nie należy ich jednak traktować jak biblii i trzymać się kurczowo podanych propozycji. Szparagi: nie są bardzo przyjazne dla wina (są bowiem lekko gorzkie w smaku). Poleca się do Zobacz więcej
), 200 g wędzonego boczku, 200 g wątróbek drobiowych, pęczek włoszczyzny, pęczek natki pietruszki, 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego (można zastąpić 2 ząbkami zwykłego), 1 łyżka posiekanej Zobacz więcej
Kilka dni temu prezentowaliśmy chutney żurawinowy, dziś wpis o tym do czego chutney można dodać. Roladki z indyka z nadzieniem żurawinowym oraz oscypkiem na musie gruszkowym. A jako dodatek prosta Zobacz więcej
Lekki pasztet drobiowo-warzywny z komosą ryżową, orzechami i śliwkami z powodzeniem zastąpi tradycyjne pasztety z dużą ilością tłuszczów zwierzęcych i czerwonego mięsa. Dodatek produktów superfood Zobacz więcej
tym razem chciałam wypróbować czegoś innego. Moim zdaniem połączenie dyni i batatów jest wprost idealne. Słodycz dyni i batatów przełamana odrobiną gałki i porto. Składniki: 1 mała dynia 2 duże Zobacz więcej