indyk z woka

deptusia
deptusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kurpinka gotuje
indyk z woka

indyk z woka 235

0
miejsce. Rozgrzać wok i przełożyć mięso wraz z marynatą, zarumienić z każdej strony, dodać fasolkę , rozprowadzony z szklance zimniej wody fix. Przykryć i dusić na minimalnym ogniu ok 1 godz. Po Zobacz więcej
Moi rodzice kupili woka na początku lat 90 i ten przepis był jednym z pierwszych jakie wypróbowali. Bardzo przypadł im do gustu i indyk w takiej postaci często gościł na naszym stole. Indyk jest Zobacz więcej
z mąką ziemniaczaną, sosem sojowym, sokiem z cytryny. Rozgrzewamy wok- dajemy 1 łyżkę oleju. Smażymy indyka aż przestanie być różowy. Drób przekładamy na talerz. Nalewamy do woka pozostałą łyżkę Zobacz więcej
dania, zastępują sól i pieprz. Dziś z dodatkiem sosu sojowego i małej szczypty papryk: ostrej i słodkiej. Cóż: z prostych składników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało Zobacz więcej
po podgrzaniu smakuje zupełnie inaczej. Polecam, jeśli macie ochotę na eksperymenty! Przepis z książeczki "Dania z woka". Składniki: 450 g filetu z indyka (można tez użyć innego mięsa, oczywiście Zobacz więcej
wyławiania oleju z garnka wyjmujemy z garnka wszystkie kawałki ciasta, bo się spalą i wszystko będzie źle smakowało Olej nie nadaje się do powtórnego użycia, należy go bezpiecznie zutylizować Warzywa Zobacz więcej
Zainspirował mnie przepis p. Kingi mojej faworytki programu MASTER CHEF :) W oryginale główne skrzypce grają polędwiczki a u mnie pierś indyka. Do tego mrożona mieszanka warzyw, ja użyłam firmy Zobacz więcej
Wędzenie w woku podpatrzyłam u Berniki, zaciekawił mnie ten sposób, do tego stopnia iż spróbowałam sama coś uwędzić, właśnie w woku.U mnie wędziliśmy piersi z indyka, wyszły smaczne wilgotne w środku, Zobacz więcej
Dieta nie oznacza jeść nudno, dlatego warto sięgać po inspiracje do kuchni zagranicznych np kuchni chińskiej i przygotowywać szybkie, dietetyczne, pyszne obiady. Tym razem w sklepie trafiłam na mięso Zobacz więcej
Przepis Paprykę umyć, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w paski. Indyka również pokroić w paski. Dymkę umyć pokroić w krążki. Ananasa odsączyć , odstawić na bok. Wok rozgrzać z olejem, dodać indyka i Zobacz więcej
Dla tych co lubią curry, jest to przepyszne danie, zrobicie je w kilka minut. Do woka wlać mleczko kokosowe i gotować 1 minutę, dodać posiekany ząbek czosnku, liście limonki, tajski rybny sos i Zobacz więcej
500 g piersi z indyka czerwona , żółta, zielona papryka 100g dymki puszka ananasa ( 230 g ) łyżeczkę potartego imbiru 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego 1/8 litra wywaru warzywnego ( z kostki) 3 Zobacz więcej
Podgrzewamy olej w woku, dodajemy 2-3 ząbki pokrojonego drobno czosnku, potem Indyk pokrojony w miarę cienkie długie paseczki i pieprz. Po chwili pestki z dyni. Teraz czas na kabaczka a po chwili sos Zobacz więcej
drobiowego 250 ml wywaru azjatyckiego (ponieważ go nie miałam, dodałam więcej bulionu drobiowego) 3 łyżki sosu rybnego 3 łyżki jasnego sosu sojowego 2 liście limonki kaffir (brak) 1 łyżka soku z Zobacz więcej
Becia
Becia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie według Beci
Chińszczyzna

Chińszczyzna 2370

0
Zimno. Siedzę ubrana w grubą bluzę i popijam gorącą herbatę. Nawet chwilowe wyjście na balkon, żeby zrobić zdjęcia dzisiejszego dania wywołuje u mnie gęsią skórkę i dreszcze. Na dodatek dzisiaj na Zobacz więcej
Przepis mojej babci, lekko zmodyfikowany. Lekki, zdrowy, wyrazisty, no pyszności! Składniki na 3 porcje: 300 g piersi z indyka 2 pomidory, obrane ze skórki Mała cukinia 2 duże marchewki Papryka Cebula Zobacz więcej
Cook it Lean
Cook it Lean Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cook it Lean
Moja zupa Tom Kha

Moja zupa Tom Kha 131

1
Dzisiaj danie dość energetyczne i sycące. Generalnie nie przepadam za pikantnymi potrawami ale pasty tajskie jako dodatek do dań bardzo mi posmakowały. Wcześniej robiłam już curry, tym razem Zobacz więcej
. Piers na patelni Piers na patelni Przygotowujemy warzywa. Przygotowane warzywa Wciskamy limonkę lub w przypadku jej braku cytrynę. Piers z warzywami i limonka Pod koniec dodajemy sezam (ja dodałem Zobacz więcej
Uwielbiam wszelakie mieszanki warzywne z drobiem i np. ryżem. Tym razem wersja z mleczkiem kokosowym, jak dla mnie rewelacyjna:) Składniki: - 0,5 kg fileta z indyka - 200 g ryżu jaśminowego - 3 małe Zobacz więcej
kilka grzybów mun pół szkl fasoli mung 300 g mięsa z udźca indyka pół cebuli 3 ząbki czosnku pół brokuła sól pieprz pół łyżeczki imbiru przprawa turecka lub zioła chińskie chili w płatkach olej do Zobacz więcej