indyk z woka

deptusia
deptusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kurpinka gotuje
indyk z woka

indyk z woka 200

0
miejsce. Rozgrzać wok i przełożyć mięso wraz z marynatą, zarumienić z każdej strony, dodać fasolkę , rozprowadzony z szklance zimniej wody fix. Przykryć i dusić na minimalnym ogniu ok 1 godz. Po Zobacz więcej
Moi rodzice kupili woka na początku lat 90 i ten przepis był jednym z pierwszych jakie wypróbowali. Bardzo przypadł im do gustu i indyk w takiej postaci często gościł na naszym stole. Indyk jest Zobacz więcej
z mąką ziemniaczaną, sosem sojowym, sokiem z cytryny. Rozgrzewamy wok- dajemy 1 łyżkę oleju. Smażymy indyka aż przestanie być różowy. Drób przekładamy na talerz. Nalewamy do woka pozostałą łyżkę Zobacz więcej
dania, zastępują sól i pieprz. Dziś z dodatkiem sosu sojowego i małej szczypty papryk: ostrej i słodkiej. Cóż: z prostych składników: brokuła, cebuli, papryki, pieczarek, czosnku i pora - powstało Zobacz więcej
po podgrzaniu smakuje zupełnie inaczej. Polecam, jeśli macie ochotę na eksperymenty! Przepis z książeczki "Dania z woka". Składniki: 450 g filetu z indyka (można tez użyć innego mięsa, oczywiście Zobacz więcej
wyławiania oleju z garnka wyjmujemy z garnka wszystkie kawałki ciasta, bo się spalą i wszystko będzie źle smakowało Olej nie nadaje się do powtórnego użycia, należy go bezpiecznie zutylizować Warzywa Zobacz więcej
Zainspirował mnie przepis p. Kingi mojej faworytki programu MASTER CHEF :) W oryginale główne skrzypce grają polędwiczki a u mnie pierś indyka. Do tego mrożona mieszanka warzyw, ja użyłam firmy Zobacz więcej
Wędzenie w woku podpatrzyłam u Berniki, zaciekawił mnie ten sposób, do tego stopnia iż spróbowałam sama coś uwędzić, właśnie w woku.U mnie wędziliśmy piersi z indyka, wyszły smaczne wilgotne w środku, Zobacz więcej
Dieta nie oznacza jeść nudno, dlatego warto sięgać po inspiracje do kuchni zagranicznych np kuchni chińskiej i przygotowywać szybkie, dietetyczne, pyszne obiady. Tym razem w sklepie trafiłam na mięso Zobacz więcej
Przepis Paprykę umyć, usunąć gniazdka nasienne, pokroić w paski. Indyka również pokroić w paski. Dymkę umyć pokroić w krążki. Ananasa odsączyć , odstawić na bok. Wok rozgrzać z olejem, dodać indyka i Zobacz więcej
Dla tych co lubią curry, jest to przepyszne danie, zrobicie je w kilka minut. Do woka wlać mleczko kokosowe i gotować 1 minutę, dodać posiekany ząbek czosnku, liście limonki, tajski rybny sos i Zobacz więcej
. Indyka również pokroić w paski. Dymkę umyć pokroić w krążki. Ananasa odsączyć , odstawić na bok. Wok rozgrzać z olejem, dodać indyka i przyprawić solą i pieprzem, smażyć chwilkę, aż się lekko Zobacz więcej
Podgrzewamy olej w woku, dodajemy 2-3 ząbki pokrojonego drobno czosnku, potem Indyk pokrojony w miarę cienkie długie paseczki i pieprz. Po chwili pestki z dyni. Teraz czas na kabaczka a po chwili sos Zobacz więcej
Przepis pochodzi z książki: "Wok. Kuchnia azjatycka na co dzień". Składniki: 6 łagodnych zielonych peperoni 3 czerwone chili (dodałam 1) 1 zółta i 1 czerwona papryka 1 filet z piersi indyka Zobacz więcej
Becia
Becia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie według Beci
Chińszczyzna

Chińszczyzna 2174

0
pół godziny. Ryż gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu (ja około 10 min w proporcji 1:2). Warzywa dusimy na patelni do czasu, aż zmiękną. Mięso podsmażamy na oliwie z oliwek. Do Zobacz więcej
Przepis mojej babci, lekko zmodyfikowany. Lekki, zdrowy, wyrazisty, no pyszności! Składniki na 3 porcje: 300 g piersi z indyka 2 pomidory, obrane ze skórki Mała cukinia 2 duże marchewki Papryka Cebula Zobacz więcej
Cook it Lean
Cook it Lean Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cook it Lean
Moja zupa Tom Kha

Moja zupa Tom Kha 94

1
Dzisiaj danie dość energetyczne i sycące. Generalnie nie przepadam za pikantnymi potrawami ale pasty tajskie jako dodatek do dań bardzo mi posmakowały. Wcześniej robiłam już curry, tym razem Zobacz więcej
. Piers na patelni Piers na patelni Przygotowujemy warzywa. Przygotowane warzywa Wciskamy limonkę lub w przypadku jej braku cytrynę. Piers z warzywami i limonka Pod koniec dodajemy sezam (ja dodałem Zobacz więcej
- 3 ząbki czosnku - 3 łyżki oliwy z oliwek - przyprawy: curry, kurkuma, imbir, gałka muszkatołowa - sól i pieprz do smaku Cebulę pokrojoną w kostkę zeszkliłam na oliwie (użyłam woka), po chwili Zobacz więcej
kilka grzybów mun pół szkl fasoli mung 300 g mięsa z udźca indyka pół cebuli 3 ząbki czosnku pół brokuła sól pieprz pół łyżeczki imbiru przprawa turecka lub zioła chińskie chili w płatkach olej do Zobacz więcej